Ovako se Prijavljuje Revolut Račun za Paušalni Obrt u Poreznu

by Jan 12, 2024Posao0 comments

Obrazac za Prijavu Revolut Računa

Za korištenje Revolut računa kao glavni račun za primanje uplata u paušalnom obrtu može se koristiti Revolut račun.

To je dopušteno od 1.6.2022 godine kada je Revolut otvorio banku u Hrvatskoj.

Pročitaj više: Revolut Banka u Hrvatskoj

Stoga je moguće primati uplate i vršiti isplate kroz Revolut račune umjesto dosadašnjih HR banaka i njihovih računa. Što će uvelike smanjiti troškove transakcija koje su obrtnici imali.

Pročitaj više: Porezna Uprava o Dopuštenom Korištenju Revoluta

Ovdje je isječak iz tog teksta koji navodi da je moguće korištenje:

Slijedom navedenog, budući da je istoj izdano odobrenje o proširenju pružanja usluga na području Republike Hrvatske, nema zapreke za isplatom primitka na račune koje porezni obveznici imaju otvorene u toj banci.

Prijava Revolut Računa Kao Račun Obrta

Nakon otvaranja Revolut računa potrebno je obavijestiti poreznu upravu o tom računu kako bi oni mogli pratiti uplate koje dobivate.

Stoga je potrebno ispuniti dokument “Prijava činjenica bitnih za oporezivanje” i poslati ga u poreznu kako bi oni uveli taj račun za vas.

Na slici ispod se vidi na kojem mjestu je potrebno unijeti podatak o Revolut računu.

Sve ostale podatke nije potrebno dirati i ispunjavati. Nužno je da na početku unesete svoje osobne podatke te na kraju papira unesete vrijeme i vaš potpis.

Nakon toga šaljete taj PDF prema poreznoj upravi kroz ePorezna ili preko email ukoliko imate poreznog djelatnika koji vam je dodijeljen.

Unutar emaila najčešće vas traže da priložite Obrtnicu i rješenje o upisu vašeg obrta – to su dva dokumenta koja dobijete kada otvorite paušalni obrt.

Prijava revolut računa poreznoj

Zaključak

Nakon slanja obrasca za prijavu Revolut računa kao glavnog računa za paušalni obrt nije potrebno više ništa raditi po tom pitanju osim ako vas porezna ne upita.

Stoga, Revolut račun je dobra opcija nakon HR banaka koje su uzimale velike provizije kada nije bilo drugih opcija.

See also  Što znače dijagnoze za invalidsku mirovinu

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This