Što je hrana za pse? Hrana za pse je prehrambeni proizvod koji se daje psima u cilju njihovog zdravlja i dobrog razvoja. Sadrži sastojke poput mesa, žitarica, povrća, voća i ulja kako bi obezbijedio psićima potrebne nutritijente. Također se dodaju vitamini, minerali i druge hranjive tvari kako bi se psići osjećali zdravo, sretno i pun energije.

Preporučene namirnice za pse uključuju kvalitetne sirove meso i ribu, jaja, povrće i voće, žitarice poput riže i heljde te tragove minerala i vitamina. Također je važno hraniti psa kvalitetnim, dobro odabranim komercijalnim proizvodima.

Koje namirnice su dobre za pse?

Kada je u pitanju prehrana, psi imaju neke specifične nutritivne potrebe. Uz namirnice poput mesa, ribe, jaja, mlijeka i sireva, pasmo po pasmo postoje razlike u prehrani. Postoje i neke namirnice koje su posebno dobre za pse. Kako bi se osiguralo da pas ima sve potrebne nutritive koje su mu potrebne za dugotrajno i zdravo življenje, važno je da se obratite svom veterinaru prije nego što ga hranite.

Kuhano meso je vrlo nutritivna namirnica za pse. Možete dati pileći file ili goveđu jetru kako biste osigurali da vaš pas dobije proteine i vitamine. Povrće poput mrkve, tikvica i krastavaca također je odličan izbor za psa. Također možete dati svježe voće poput jabuka, banane ili lubenice kao poslasticu.

Svi proizvodi od nemasnog sira mogu biti odlična hrana za pse jer sadržavaju proteine ​​koji će psu biti od velike pomoći u rastu i razvoju mišića. Jogurt također možete dati psu kao poslasticu jer ima puno vitamina B12 i bakterija korisnih za probavni trakt psa.

Ribe su također vrlo nutritivna hrana za pse jer sadržavaju omega-3 masne kiseline i mnoge druge nutrijente potrebne psima za dugotrajno zdravlje. Možete dati losos ili tune, ali morate biti oprezni jer riba može sadržavati opasne parazite ako se ne pripremaju pravilno.

Evo još nekih primjera hrane koja bi mogla biti dobra hrana za vašeg psa: jaja; nemasno mlijeko; orasi; avokado; heljda; quinoa; banana; masline; bademi; grickalice bez šecera itd. Prilikom odabira hrane za vašeg psa obratite se svom veterinaru radi savjetovanja oko izbora prehrane koja će najbolje odgovarati vašem ljubimcu.

See also  Što su školjke

Zašto je važno da pse hranimo pravom hranom?

Hranjenje pasa pravom hranom je ključno za njihovo dugoročno zdravlje. Pravilna prehrana potrebna je da bi se osiguralo da pas ima sve potrebne prehrambene tvari i potrebne energije. Pas će biti zdraviji ako mu se daje kvalitetna hrana koja sadrži sve što mu je potrebno. Također, uz pravilnu prehranu, pas će biti manje sklon bolestima i nedostatku energije. Pravilna prehrana pomoći će da se osigura da pas ima dulji životni vijek te će biti manje sklon različitim bolestima i problemima poput alergija i lošeg stanja kose. Također, pravilna prehrana može smanjiti mogućnost neželjenih oblika ponašanja, kao što su lajanje i guranje. Stoga je veoma važno da psi budu pravilno hranjeni od malena pa do kraja njihovog života.

Pravilnom prehranom možemo spriječiti ili smanjiti rizik od različitih bolesti koje utječu na pse. Hrana koja sadrži sve potrebne hranjive tvari može osigurati normalnu funkciju srca, metabolizam i gastrointestinalni sustav, što u velikoj mjeri pridonosi zdravlju psa. Također, pravilnom prehranom možete održavati optimalnu težinu vašeg psa, što također doprinosi dugoročnom zdravlju i dobrobiti vašeg ljubimca.

Kada odabirete hranu za svog psa, trebali biste procijeniti njegove specifične potrebe u smislu rasta, aktivnosti i dobi te izabrati adekvatnu hranu koja će ispuniti te potrebe. U svakom slučaju trebate biti oprezni pri odabiru hrane za svog psa jer neke vrste hrane mogu sadržavati nezdrave dodatke ili hrana možda neće biti adekvatna za specifične fiziološke potrebe vašeg ljubimca.

Kako odabrati kvalitetnu hranu za pse?

Izbor hrane za pse može biti zastrašujući jer postoji toliko različitih opcija. Pri odabiru kvalitetne hrane za pse trebali biste obratiti pozornost na nekoliko važnih čimbenika. Prvo i najvažnije, trebali biste se usredotočiti na sastav hrane. Odaberite hranu s visokim sadržajem mesa ili ribe, a niskim udjelom škroba i šećera. Ova vrsta hrane bogata je proteinima, mastima i drugim bitnim nutritijentima potrebnim vašem psu. Također biste trebali pročitati etikete da biste saznali koliko su sastojci prirodni. Prirodni sastojci su uvijek bolji od kemijskih aditiva ili umjetnih boja.

Također je važno provjeriti izvor hrane i proizvođača, jer neki proizvođači nude visoku kvalitetu, dok drugi mogu imati nižu kvalitetu. Dobar lokalni ljekarnik može vam pomoći u odabiru najbolje opcije za vašeg psa. Također možete razgovarati sa veterinarskim stručnjakom o prehrani koja je najbolja za pasminu, veličinu i starost vašeg psa.

See also  Što su čistokrvni štenci

Uz to, potrebno je pratiti prehrambene potrebe vašeg psa tijekom svog života i prilagoditi prehranu shodno tome. Štenad će imati druge potrebe prehrane nego stariji psi pa je važno prilagoditi prehranu prema tome. Također se savjetujte sa stručnjacima o dodacima vitamina, minerala i drugih sastojaka koji mogu popraviti prehranu vašeg psa ako je to potrebno.

Ako slijedite gore navedene savjete, sigurno ćete odabrati najbolju moguću hranu za svog psa te ćete se uvjeriti da on dobiva optimalnu nutritivnu podršku potrebnu za dugovječan život!

Kako odabrati pravu hranu po pasmini i dobi?

Kako biste osigurali da vašem ljubimcu pružite zdravu i uravnoteženu prehranu, prvo morate razumjeti njegovu pasminu i dob. Pasmine imaju svoje posebne potrebe prehrane, tako da je odabir hrane ovisan o pasmini vašeg ljubimca. Također, ista hrana može biti prikladna za jednu dobnu skupinu, a neprikladna za drugu. Na primjer, mlada štenad trebaju posebnu prehranu koja sadrži više proteina i masti kako bi se poboljšala njihova rast i razvoj. S druge strane, starije pse treba hraniti s manje kalorija kako bi se spriječilo pretilost. Stoga je odabir prave hrane ovisan o pasmini vašeg ljubimca i njegovoj dobi.

Kao prvo, potrebno je upoznati se s pasminom vašeg ljubimca. Neki psi su izvedeni za radne zadatke poput ovčara ili retrivera, stoga trebaju posebnu prehranu koja će im dopustiti da obavljaju te funkcije bez umora. Druga pasmina možda nije usmjerena na radne aktivnosti, pa stoga mogu biti prikladniji obroci sa manje proteina i masnoća.

Nakon što ste odredili pasminu vašeg ljubimca, tada morate odlučiti o njegovoj dobi jer hrana koja je prikladna za štene neće biti ista kao hrana za stariju šapicu. Za mlade pse potrebno je više kalorija jer se bore s rastom i razvojem mišićnih masa. Stariji psi trebaju manje kalorija jer bi inače mogli postati pretili. Osim toga, mladi psi mogli bi imati problem s probavljanjen pa bi im hrana bogata vlaknima bila idealna jer će im olakšati probavni trakt. Stariji psi mogli bi imati problem s cirkulacijom pa bi im bilo bolje jesti hranu sa manje soli i masnoćama u cilju sprečavanja srčanih bolesti. Također biste trebali promatrati okus svog ljubimca pa mu dati ono što mu se sviđa bez brige da ćete ga prehraniti nezdravo.

See also  Što je biserka kokoš

U svakom slucaju potrebno je posvetiti vrijeme istraživanju koja vam hrana najbolje odgovara po pasmini i dobi vašeg ljubimca te pronaći ono što će osigurati da vašem ljubimcu pružite uravnotežen obrok bogat vitaminima i mineralima koji će mu omogućiti da bude zdraviji i pun energije.

Koje su najbolje hrane za pse?

Hranjenje pasa je vrlo važno za njihovo zdravlje i dobrobit. Odabirom odgovarajuće hrane, možete osigurati da se vaš pas zdravo hrani i razvija. Postoji mnogo različitih vrsta hrane za pse, pa je važno odabrati onu koja će najbolje odgovarati potrebama vašeg psa. Najčešći oblici hrane uključuju konzerviranu hranu, suhu hranu i prirodnu prehranu. U svakom slučaju, potrebno je osigurati da hrana sadrži sve bitne elemente koji će psu pružiti potrebne nutritivne tvari.

Konzervirana hrana

Konzervirana hrana je najpopularniji oblik prehrane za pse. To su obično ukusni obroci koji mogu biti usklađeni s dobi i veličinom psa te sadržavati sve bitne nutritivne tvari. Ono što je posebno dobro u vezi s konzerviranom hranom jest to što se lako može podijeliti na manje dijelove ako pas ne pojede cijeli obrok odjednom. Osim toga, postoje različite vrste konzervirane hrane, pa se možete prilagoditi potrebama svog pojedinog psa.

Suha hrana

Suha hrana je još jedna popularna mogućnost prehrane za pse. To je jednostavna opcija jer se lako može čuvati i dostupna je u velikim količinama. Također se prodaje u različitim okusima, što omogućava prilagođavanje prehrani pojedinom psima. Međutim, suha hrana treba redovito mijenjati jer će pas brzo naviknuti na isti okus i postat će dosadan obrok bez ikakve prehrane ili nutritivne vrijednosti.

Prirodna hrana

Neki ljudi preferiraju da svojoj psima daju prirodnu hranu poput mesa ili ribe umiješanog sa voćem i povrćem ili bilo kojeg drugog proizvoda koji bi mogao biti blagotvoran za zdravlje psa. Ovo bi trebalo biti uravnoteženo s dovoljno proteinskih proizvoda poput mesa i ribe te drugih nutritivnih tvari poput voća i povrća da bi pas dobio sve bitne nutrijenate iz prehrane. Takva prirodna hrana morala bi se davati umjereno jer previše proteina može nepovoljno uticati na imuni sistem vašeg psa.

U svakom slučaju, najbolja hrana za pse ovisit će o specifičnim potrebama vašeg pojedinog psa te o tome što vi želite dati svome ljubimcu da bi on bio zdrav i sretan dugo vremena.

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Što je wc za mačke

Što je WC za mačke? WC za mačke je stvar koja se koristi za higijensko čišćenje mačaka. To je jednostavno spremnik s posebnim sastojcima koji se koriste da bi se mačka čistila i održala higijena. WC za mačke pomažu u održavanju čistoće i sigurnosti vaše mačke, što je...

read more

Što je vrtić za pse

Vrtić za pse je mjesto gdje se psi mogu družiti, igrati i naučiti nove stvari. To je savršeno mjesto za one koji žele da njihovi psi istraže i razviju svoje vještine. U vrtiću za pse pas ima puno prilika da se druži s drugim psima, igra igre i dobiva potrebna...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This