Što su konfekcijski brojevi

by Mar 18, 2023Odjeća0 comments

Konfekcijski brojevi su veličine koje se koriste za određivanje veličine odjeće. To je standardiziran sistem koji se koristi u modnoj industriji da bi se olakšalo oblačenje i prilagođavanje određene veličine ili stila. Konfekcijski brojevi omogućuju ljudima da pronađu pravu veličinu odjeće koja će im biti udobna i koja će im savršeno pristajati. Postoje različiti sistemi konfekcijskih brojeva, ovisno o zemlji ili regiji.Konfekcijski brojevi su oznake veličina odjeće i obuće koja se koriste za identifikaciju određene veličine. Najčešće se uobičajeno koriste za ženske i muške majice, hlače, cipele i druge vrste odjeće.

Što znače konfekcijski brojevi?

Konfekcijski brojevi su oznaka veličine odjeće koja se koristi u određenim zemljama. Oni obično otkrivaju sljedeće informacije o odjeći: visina, struk i obujam prsa. Konfekcijski brojevi mogu se također razlikovati između muške i ženske odjeće te između različitih proizvođača. U nekim zemljama postoje standardizirani sustavi konfekcijskih brojeva, dok u drugim postoje lokalni sustavi veličine. Konfekcijski brojevi se također mogu razlikovati između muške robne marke i ženske robne marke istog proizvođača. U Europi su često navedeni dva broja, jedan za dužinu, a drugi za obujam prsa.

Konfekcijski brojevi olakšavaju ljudima pronalaženje odgovarajućeg odijela ili drugog dijela odjeće. Umjesto da se trudite pronaći svoju veličinu gledanjem tablica velikosti na etiketama u trgovini, možete samo vidjeti postoje li konfekcijski broji koji odgovaraju vašim potrebama. Nastavite sa slanjem poruka trgovinama o velikostima svoje opreme – to je mnogo brže i pozitivnije iskustvo.

Ako ste stranac u novoj zemlji, možda ćete morati naučiti novi sustav konfekcijskih brojeva prije nego što biste mogli pronaći pravo odijelo ili bilo koji drugi dio opreme. Postoje online alati i resursi dostupni da vas pomognu u tome da naučite novi sustav, tako da možete biti sigurniji u to da ćete pronaći ono što vam treba bez previse poteškoća.

Kako se mjere konfekcijski brojevi?

Konfekcijski brojevi su mjerne jedinice za određivanje veličine odjeće. To nam omogućuje da kupujemo odjeću koja nam točno odgovara. Mjerenje konfekcijskih brojeva je proces koji se temelji na specifičnim mjerama tijela. Postoje tri glavne mjere: prsni promjer, struk i dužina rukava. Prsni promjer mjeri se oko grudi, a struk oko najšire točke trbuha. Dužina rukava se također mjeri po potrebi. Kada ste dobili ove tri veličine, slijedi izračunavanje konfekcijske veličine. Veličine se obično označavaju širinom i duljinom, a zatim i sažetim šiframa za oba parametra. Na primjer, ‘S/M’ bi značilo da je odabrani predmet malen ili srednji u struku i dužini rukava. Kod muškaraca, postoje četiri vrste konfekcijskih brojeva: moderno (S/M), europsko (EUR), italijansko (IT) i španjolsko (ES). Kod žena postoje pet glavnih vrsta velikosti: malen (XS/S), srednji (M/L), plus size (XL/XXL), duge dužine (LL) i patuljaste veličine (PP).

See also  Što je outlet sveti križ začretje

Kako biste odabrali pravu veličinu, savjetujemo vam da proučite tablicu velikosti koja je navedena u opisu proizvoda ili web stranice prodavaonice. Tablica sadrži dimenzije svake veličine u centimetrima ili inćima te udio materijala za svaku posebnu veličinu. Možete ga provjeriti protiv svoje trenutačne mjere tijela kako biste osigurali da ste dobili primjenljiv proizvod u pravoj veličini.

Mjere za određivanje konfekcijskih brojeva

Konfekcijski brojevi pomažu u određivanju veličine odjeće i obuće. U tu svrhu uzimaju se u obzir različiti sastojci. Glavni sastojak je obim struka, jer je to najvažniji pokazatelj veličine. Drugi bitni sastojak je dužina nogu, jer ta veličina utječe na to kako će odjeća ili cipele sjediti na tijelu. Također se uzimaju u obzir i prsa, ramena, bokovi i ruke.

U nekim zemljama postoje specifične mjere koje se moraju imati na umu prilikom određivanja konfekcijskih brojeva. U Europi primjerice postoji sustav pod nazivom EU-veličine. On sadrži standardizirane mjere znatno preciznije od drugih sustava mjerenja. Najvažniji parametri su struk, bokovi i dužina nogu te se one dodatno podijele po spolovima i dobnim skupinama.

U svakom slučaju, potrebno je imati na umu da se mjerila mogu varirati ovisno o proizvođačima te da konfekcijski ili vanjski brojevi mogu biti drugačiji međusobno čak i ako isti proizvođač ima isti dizajn ili model predmeta za nošenje. Zato treba provjeriti mjerila prije nego što se kupi nešto online ili u trgovini, kako bi se osiguralo da je to prava veličina za vas.

Konfekcijski brojevi

Konfekcijski brojevi su standardizirani set veličina odjeće koji se koriste za identifikaciju određenih veličina. Konfekcijski brojevi se obično nalaze na etiketama odjeće, što olakšava kupcima da pronađu pravu veličinu. Kako bi se olakšalo pronalaženje točne veličine, često se koriste simboli ili oznake za konfekcijske brojeve. Konfekcijski brojevi se mogu razlikovati između proizvođača i proizvoda, ali su obično standardni.

Konfekcijski brojevi se uglavnom koriste za odjeću i obuću, ali mogu biti prisutni i na drugim proizvodima poput naočala ili naočala za sunce. Svaki proizvođač će imati svoju skupinu standardnih veličina za specifičnu vrstu robe koja se prodaje. To omogućava kupcima da pronađu pravo slaganje robe bez potrebe da je pokušavaju na sebe.

See also  Što su balenciaga tenisice i koja je cijena

Konfekcijske oznake također mogu biti prisutne u opisu materijala ili boja i dolaze u različitim formatima, uključivanje numerike, alfanumerike i slovnih simbola. Numerika je najviše tip oznake za konfekciju koja sadržava samo numerike podatke poput onih navedenih na etiketama odjeće. Alfanumerika je druga vrsta oznaka koja sadržava alfanumerike simbole poput slova i brojeva, a slovne oznake su one koje sadrže isključivo slova.

Prednosti korištenja konfekcijskih brojeva

Konfekcijski brojevi su značajni za određivanje veličine obuće, odjeće i drugih proizvoda. To je pouzdan način da se osigura da se proizvodi prodaju prema unaprijed određenim standardima. Korisnicima omogućuje lakše pronaći i kupiti odgovarajuće veličine bez potrebe za mjerama ili dodatnim provedbama. Konfekcijski brojevi su također jedinstven način da se tržište razlikuje po veličini, što olakšava proizvođačima da isporuče standardizirane proizvode u svim regijama. To također pomaže prodavaonicama da ispunjavaju narudžbe i šalju potrebne veličine ili vrste proizvoda bez pogreške.

Konfekcijski brojevi mogu biti vrlo korisni za prodavaoce jer im omogućavaju brzu identifikaciju različitih artikala, olakšavaju isporuku robe u sklad s narudžbom i pružaju informacije o veličini u bilo kojoj regiji. To im omogućava da efikasno upravljaju svojim inventarom i dobro planiraju robne zalihe prema popustima i promocijama. Konfekcijski brojevi također pomažu prodavaocima da brzo pronađu odgovarajuće modele u sklad s traženim dimenzijama ili specifikacijama, što im omogućava brzu reakciju na potražnju tržišta.

Konfekcijski brojevi mogu biti korisni i za maloprodajne kupce jer im olakšavaj

Kako se odabiru pravi konfekcijski brojevi za osobu?

Kako bi naša odjeća bila udobna i dobro izgledala, potrebno je pronaći odgovarajući konfekcijski broj. To može biti zastrašujuć proces, pogotovo ako ste prvi put kupovali odjeću, ali postoje neki koraci koje treba pratiti. Prvo, morate proučiti tablicu veličina i odrediti svoju veličinu. Za to su potrebni podaci o visini, težini i obujmu. Zatim, najbolje je isprobati razne veličine prije nego što se odlučite za jednu. Obično se dizajnerica i trgovine nude da pruže uslugu da vam posude nekoliko različitih veličina ili čak da vam dostavljaju u vaš dom više artikala u isto vrijeme pa možete birati ono što vam najbolje odgovara. Također je preporučljivo provjeriti materijale s kojima je proizveden artikal jer neke tkanine mogu imati drugačije veličine. Na primjer, plastificirana tkanina oblikovana je uglavnom manje nego one bez plastifikacije. Na kraju, trebalo bi istražiti recenzije online trgovine prije nego što se opredijelite za jedan proizvod jer to će vas upozoriti na eventualne probleme s veličinom ili materijalom u vezi sa specifičnim artiklom.

U svakom slučaju, traženje savršenog konfekcijskog broja možda će biti dugotrajan proces ali ćete nakon toga biti sigurno da ste pronašli savršen artikal za vas!

See also  Što je odjeća za novorođenče

Standardni i evropski mjerila za određivanje konfekcijskih brojeva

Konfekcijski brojevi su oznaka veličine koja se koristi u tekstilnoj industriji za jednostavnu identifikaciju različitih veličina. Postoje dva glavna mjerila koja se koriste u industriji tekstila – standardni i evropski. Standardna mjera je prilično univerzalna, što znači da se može primijeniti na većinu tekstilnih proizvoda, dok evropska mjera ima veću usmjerenost na određene vrste tekstilnih proizvoda.

Standardni konfekcijski brojevi se obično sastoje od dva dijela – prvi dio je redni broj, a drugi je oznaka veličine. Redni broj predstavlja godinu u kojoj je proizveden proizvod, a oznaka veličine predstavlja simbol za tu veličinu. Primjer standardne oznake veličine bi bila 5S (što bi predstavljalo petogodišnju starost) ili 10M (što bi predstavljalo desetogodišnju starost).

Evropska mjerila su malo drugačija jer se sastoje od tri dijela – redni broj, simbol i dodatni kod. Redni brojeve možete pronaći na isti način kao i standardnu mjeru, ali simbol i dodani kod mogu biti malo drugačiji – npr., E75/32=M ili E90/34=L. Dodatni kod pruža informacije o obliku tijela čiji je cilj da se lakše identificira ta određena veličina. Na primjer, E75/32=M bi mogla biti namijenjen za žene s visokim ramenima, dok bi E90/34=L moglo biti namijenjeno ženama s nižim ramenima.

U svakom slučaju, razlika između standardnih i evropskih mjerila za određivanje konfekcijskih brojeva je da standardna mjerila imaju samo dva dijela – redni broj i oznaku veličine, dok su evropska mjerila malo naprednija jer sadrže tri dijela – redni broj, simbol i dodatnu oznaku koja omogućava bolju identifikaciju tih specifičnih dimenzija tijela.

Zaključak

Konfekcijski brojevi su jedinstveni oznaka za veličinu odjeće koja je izrađena u masovnoj proizvodnji, što omogućava ljudima da pronađu odgovarajuću veličinu i oblik za njihovo tijelo. Ovi brojevi su jasno definirani i standardizirani kako bi se sve odjeće mogle usporediti s drugim marke i stilove. Konfekcijski brojevi su postali osnova za usporedbu različitih odjevnih predmeta, olakšavajući kupcima da brzo pronađu pravo odijelo ili obuću bez potrebe da se moraju oslanjati na pregledavanje veličina u trgovini. U svijetu današnje mode, konfekcijski brojevi su nezaobilazan alat za pronalaženje najbolje odjeće.

Konfekcijski brojevi također omogućavaju proizvođačima da pruže univerzalnu veličinu koja će biti ista za sve modele i stilove svoje robe. Proizvođačima olakšavaju i produljuju životni vijek njihovih proizvoda jer se ne moraju baviti mijenjanjem veličina u skladu sa trendovima mode. Svi navedeni čimbenici čine konfekcijske brojeve jedinstvenom inovacijom u industriji mode.

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Što su ugg čizme

Ugg čizme su vrsta obuće koja se sastoji od lisnatog ovčjeg krzna i izrađena je za toplinsku izolaciju i udobnost. Ugg čizme poznate su po svojoj mekoći, a one se mogu nositi u svim godišnjim dobima.Razlika između Ugg-a i drugih čizama Ugg-ovi su popularni zbog svoje...

read more

Što su štikle za djecu

Štikle su cipelice za djecu koje se nosaju s odjevnim kombinacijama i odjevnim predmetima. Štikle su dizajnirane da pruže udobnost i sigurnost pri hodanju. Popularne su među djecom svih dobi, jer nude udobnost, stil i zaštitu potrebnu za rastući nogomet.

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This