Kako naći povijest pretraživanja

by May 13, 2023Internet0 comments

Kako naći povijest pretraživanja je korisna funkcija koja vam omogućuje da prati svoju povijest pretraživanja na webu. Možete upotrijebiti tu funkciju da biste pratili svoje online aktivnosti, saznali gdje ste pregledavali i pronašli stvari koje ste ranije tražili. Ova funkcija vam također može pomoći u pronalaženju stvari koje ste već tražili, ali zaboravili što je točno bilo.

Povijest pretraživanja se može pronaći u postavkama preglednika. Ovisno o pregledniku, povijest pretraživanja se može pronaći tako da se u pregledniku otvori izbornik i odabere opcija „povijest” ili „pregledajte povijest”. Također, povijest pretraživanja se može pogledati i ako kliknete na ikonu za tražilicu koja se nalazi u gornjem desnom kutu preglednika.

Što je Google Chrome?

Google Chrome je besplatni web-preglednik kojeg je razvila Google Inc. Prema statistikama, to je najpopularniji web-preglednik na svijetu. Google Chrome se može preuzeti za Windows, Mac OS X, Android ili iOS uređaje. To je jednostavan za korištenje i može se prilagoditi s različitim dodacima i postavkama.

Kako radi Google Chrome?

Google Chrome omogućuje brzo pregledavanje interneta bez čekanja da se stranice učitaju. To je lako za korištenje i nudi mogućnost višestrukog prijelaza među otvorenim karticama. To također ima mogućnost prilagođavanja postavki, dodataka i tema radi poboljšanja funkcionalnosti. Također ima mogućnost automatskog pregledavanja stranica za provjeru novih promjena ili ažuriranja.

Koristi od upotrebe Google Chromea

Google Chrome donosi mnoge prednosti za korisnike: brzina učitavanja stranica, sigurnosne postavke i prilagođene teme ili dodatke. Također nudi alate za istraživanje poput „Incognito” modusa koji privatno pregledava stranice bez spremanja historije pregledavanja ili alata poput „Omogućite Flash” koji omogućava reproduciranje vijesti, filmova i videozapisa.

See also  Što je mjerenje tlaka mobitelom

Zaključak

Google Chrome je vrlo popularna aplikacija koja omogućava brzo i jednostavno pregledavanje interneta s velikim brojem alata za istraživanje. Nudi sigurnosne postavke i prilagođene teme te omogućava reproduciranje vijesti, filmova i videozapisa s nizom dodataka. Jednom kad ga instalirate, to će biti vaš omiljeni web-preglednik!

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox je besplatni web preglednik koji je trenutno dostupan na više platformi uključujući Windows, Mac OS X i Linux. Firefox je postao vrlo popularan zahvaljujući svojim značajkama brzine, sigurnosti, jednostavnosti i fleksibilnosti. Svi su izvorni kodovi besplatno dostupni javnosti pod licencom Mozilla Public License.

Firefox se razvija od strane Mozilla Foundation i njegova zajednica volontera te suradnika. Njegov cilj je omogućiti ljudima da steknu potpunu kontrolu nad svojim online iskustvom. Preglednik nudi mnoge alate koji vam olakšavaju pregledavanje weba brže i sigurnije.

Jedna od glavnih prednosti Firefoxa je da on podržava veliki broj dodataka ili proširenja, što značajno povećava mogućnost prilagođavanja prema vašim potrebama. Također nudi mnoge opcije podešavanja koja će vam omogućiti da prilagodite svoje iskustvo surfanja webom po želji. Stoga je idealan izbor za one koji traže fleksibilnu platformu koja im omogućava da dobiju što više od interneta bez ograničenja.

Novi Microsoft Edge

Microsoft je objavio novu verziju web preglednika pod nazivom Microsoft Edge. Ova nova verzija web preglednika dolazi kao alternativa za staru verziju Internet Explorera. To je izgrađen na Chromium platformi, što znači da stvara veću brzinu i sigurnost korisnicima. Microsoft Edge također nudi korisnicima dodatne funkcije i mogućnosti, uključujući bolju integraciju s Windows 10 operativnim sustavom te mogućnost da se koriste dodaci i aplikacije uz pomoć dodatka Microsoft Store.

Korisnici također mogu iskoristiti alate za čitanje i označavanje sadržaja, pretraživanje slike, kao i veza s uslugama poput OneNote, Office365 i Outlook.com. Microsoft Edge također nudi sigurnost zaštite protiv opasnih web stranica te neke mogućnosti za prilagođavanje.

See also  Što su bluetooth slušalice za mobitel

Microsoft Edge možete preuzeti besplatno sa službene stranice tvrtke u bilo kojoj od podržanih jezika, uključujući hrvatski. Preuzimanje Microsoft Edgea je jednostavno i brzo te omogućava vam da isprobate sve najnovije funkcije web preglednika.

Safari

Safari je internet preglednik razvijen od strane Apple-a. Nudi nam najbolje iskustvo pretraživanja na webu. Korisnici Mac-a će imati Safari kao zadanu opciju, a korisnici drugih platformi ga mogu preuzeti i instalirati s web stranice Apple-a. Safari nudi puno značajki, poput jednostavnog pretraživanja, brzog učitavanja stranica, kontrole privatnosti i velikog izbora dodataka. Ova značajka omogućava korisnicima da prilagode svoje iskustvo pregledavanja na temelju vlastitih potreba. Također nudi sigurnost i zaštitu protiv malware-a te omogućava lako blokiranje neželjenih sadržaja.

Safari ima jedinstveno sučelje koje je jednostavno za upotrebu. Preglednik se integrira s iCloud-om, što vam omogućava da pristupite svojim omiljenim web stranicama bilo gdje, bilo kada. Osim toga, Safari sadrži i neke napredne funkcije poput Reader Mode-a, koja vam omogućava čitanje članaka bez reklama i drugih smetnji. U Safariju također možete pronaći automatsko dovršavanje unosa i „Do Not Track” opciju koja vam pomaže u održavanju privatnosti na webu.

U suštini, Safari nudi najbolji mogući internet preglednik za Mac OSX operacijski sustav. On pruža brzo pretraživanje sa sigurnošću i privatnošću na prvom mjestu te nudi mnoge dodatne funkcije koje olakšavaju surfanje po webu. Zbog toga je Safari postao izbor brojnih Mac korisnika diljem svijeta.

Vrste preglednika

Postoje dvije glavne vrste preglednika: web preglednici i ostali preglednici. Web preglednici su aplikacije koje se koriste za pristup i čitanje web stranica. Web preglednici mogu biti instalirani na računalo ili mogu biti dostupni kao usluga putem interneta. Ostali preglednici su oni koji se koriste za pristup i čitanje drugih vrsta sadržaja, poput elektroničke pošte, datoteka, slika, videozapisa itd.

See also  Što je smart tv

Web Preglednik

Web preglednik je softver za računala ili mobilni uređaj koji se koristi za pristup web stranicama. Najčešće web preglednike čine Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari i Internet Explorer. Ovi programi omogućuju ljudima da surfaju po internetu, proučavaju različite web stranice i istražuju informacije. Web preglednicima je također omogućeno da pronađu stranice putem različitih mehanizama pretraživanja, poput Google-a i Bing-a.

Ostali Preglednici

Postoje i drugi tipovi preglednika osim onih namijenjenih web surfanju. Ova vrsta programa obuhvaća različite aplikacije za čitanje elektroničke pošte, datoteka (poput Microsoft Word-a ili Adobe PDF-ovih), slika i videozapisa. Mnogo ovih programa možete besplatno skinuti sa interneta, ali neki od njih zahtijevaju plaćanje licence da bi se mogli upotrijebiti. Nekoliko primjera ovakvih programa uključuju Outlook Express, Windows Media Player i Adobe Photoshop.

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Što je webinar

Webinar je vrsta online seminara koji se sastoji od prezentacija i diskusija uživo. Koristi se za promociju proizvoda, edukaciju i razmjenu informacija između ljudi širom svijeta. Webinar pruža voditeljima mogućnost da povežu publiku, dijele sadržaj i odgovaraju na...

read more

Što je web hosting

Web hosting je usluga koja omogućuje postavljanje web stranica na internet. To se obično obavlja kroz dodjeljivanje prostora i resursa na poslužitelju za pohranu podataka i aplikacija koje čine web stranicu. Web hosting također osigurava veze između računala i...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This