Koji je bmw logo? BMW logo je poznat po svojim karakterističnim bijelim i plavim krugovima s crvenim ljiljanom u sredini. Ljiljan simbolizira snagu, a krugovi predstavljaju benzinske motore i avionske turbine. Logo je postalo sinonim za luksuz, tehnologiju i inovacije.

BMW logo je simbol kompanije BMW (Bavarsko društvo za motorna vozila) koji se sastoji od bijelog kruga sa središnjim crvenim četverokutom. Logo pokazuje snagu, brzinu i preciznost kompanije.

Elementi BMW-ovog loga

BMW-ov logo je simbol izvrsnosti i luksuza. Logo se sastoji od četiri dijela: kružnog oblika, vijenca od latica, srebrnih kotača i slova “BMW”. Kružni oblik je bijeli sa crvenim rubom. Vijenac je sastavljen od latica u obliku srca, a svaka latica ima po jedan mali križ. Srebrni kotači su smješteni u sredini unutar kruga i simboliziraju brzinu i snagu. Slova „BMW“ su također smještena unutar kruga ispod kotača. Slova su zlatna boja, što predstavlja bogatstvo i uspjeh marke BMW. Ovi elementi u skladu čine prepoznatljivi logo BMW-a, što je zapravo prvi znak prepoznavanja za ovu marku automobila.

Uz ovih četiri glavna elementa, postoje još neki manji detalji na logo-u BMW-a poput obrasca u obliku bijelih pahuljica na rubu vijenca od latica te malih crvenih točkica unutar slova „BMW“. Ovi manji detalji čine logo još jedinstvenijim i prepoznatljivim. Također dodaje još jednu dimenziju logotipu marke BMW-a, što ga čini jedinstvenim među ostalim automobilskim markama.

Kao što se može vidjeti iz opisa, postoje mnoge stvari koje čine BMW-ov logo tako posebnim i prepoznatljivim. Od nježnih latica vijenca do srebrnih kotačica u sredini, svaki element doprinosi jedinstvenosti logotip marke koja traje već više od stoljeće.

See also  Kakav je auto alfa giulietta

Kada je bmw logo prvi put predstavljen?

Bmw logo je prvi put predstavljen 1917. godine, kada su se dvije njemačke tvrtke, Rapp Motorenwerke i Gustav Flugmaschinefabrik, spojile u jednu marke – Bayerische Motoren Werke. Prvo izdanje loga sadržalo je središnji krug u kojem je bila slova „B“ i „M“ za ime Bayerische Motoren Werke te ispod njih slova „W“ za naziv tvrtke. U središnjem krugu trebale su biti i dvije koplja koja su simbolizirala snagu i brzinu novog motora. Međutim, oni nisu uključeni u prvo izdanje logotipa jer su vozačima bili preopasni. U narednih nekoliko godina Bmw je mijenjao izgled logotipa te se na kraju vratio originalnom dizajnu.

Kako se mijenjao bmw logo tijekom godina?

BMW je jedan od najpoznatijih brendova u automobilskoj industriji, a njegov logo je poznat i prepoznatljiv diljem svijeta. Logo se mijenjao tijekom godina, prilagođavajući se zahtjevima potrošača i postavljenim standardima. Prvi logo koji je BMW koristio bio je u obliku križa i počeo se koristiti između 1917. i 1919. godine. Križ je bio simbol Bavarske, pokrajine u središtu Njemačke, gdje se BMW prije II. svjetskog rata proizvodio. U međuvremenu su tri bijele vrpce stavljene oko križa označavale strateško spajanje tvrtke s Republikanskom strankom koja je vladala Njemačkom.

U 1942., nacistička vlada zabranila je upotrebu bavarskog križa na logotipu BMW-a zbog toga što su ga smatrali simbolom separatističkih tendencija te su tvrtku prisilili da promijeni logo na crni okvir sa crvenim polumjerom unutar njega. U 1950-ih, bmw je promijenio svoju prezentaciju na moderniji crni okvir s jednim bijelim polumjerom unutar okvira, što predstavlja obrnuti oblik originalnog logotipa iz 1917. godine – dvostruka slova ‘b’ (Bayerische Motoren Werke) okružena trostranim valovitim trakama predstavljenim u boji Bavarske – plavi, bijeli i crveni.

See also  Što je kaciga za romobil

U 1997., BMW je napravio još jednu reviziju na svojoj prezentaciji; pri čemu im se više odgovara početni dizajn iz 1917., ali s moderniziranim elementima, uključujući novu paletu boja: plavi, bijeli i čelično-siva boja koja podsjeća na metalnu boju vozila koja proizvodi tvrtka. Ova revizija ostala je promatrana do danas te ostaje prepoznatljiv simbol brenda BMW diljem svih tržišta u kojima tvrtka posluje.

Bmw je jedan od najpoznatijih brendova na svijetu i njihov logotip je jedan od najpoznatijih dizajna ikada stvorenih. Logotip Bavarskog proizvođača automobila poznat je širom svijeta i upotrebljava se na svim razinama marketinga, uključujući oglase, promotivne materijale, web stranice i puno više. Logotip se razvio kroz godine i još uvijek je prisutan u svim promocijama i materijalima Bmw-a.

Bmw logo sastoji se od bijele boje s crvenim obodom. On predstavlja krug sa tri lopte koje simboliziraju Bavarsku regiju u kojoj je tvrtka osnovana. Ova tri lopte su još uvijek prisutne u modernim verzijama logotipa Bmw-a, ali su one malo drugačije nego što su izgledale na početku. Originalno, tri lopte imale su isti oblik, ali to više nije slučaj. Danas svaka loptica ima drugi oblik ovisno o tome gdje se logotip upotrebljava.

Logotip se također može vidjeti na vozilima Bmw-a, na zastavicama ispred prodavaonica i salonima automobila te na svim službenim promotivnim materijalima. Kao što je već spomenuto, logotip Bmw-a može biti pronađen na web stranicama tvrtke, reklamnim letcima i plakatima te čak i na promotivnim poklonima poput majica ili trenirki sa značkom Bmw-a.

U svakom slučaju, logotip Bmw-a ostaje jedan od najpoznatijih brendova svih vremena te će nastaviti biti prepoznatljiv dugi niz godina. Postojat će malo izmjena kroz godine, ali temeljni elementi će ostati isti – crveni okvir sa bijelom unutarnjom podlogom te tri loptice koje predstavljaju Bavarsku regiju gdje je Bmw osnovan 1919. godine.

See also  Što je psihotest za vozački ispit b kategorije

John

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Kakav je auto dacia bigster

Dacia Bigster je novi SUV iz Dacije koja se nedavno pojavila na tržištu. Ovaj robustan i svestrani automobil donosi mnogo toga za ponuditi. Snažan i pouzdan motor, snažna i moderna estetika te snažne performanse čine ga jednim od najboljih automobila koji su...

read more

Kakav je auto camaro

Kamaro je američki sportski automobil koji je proizveden od strane General Motors-a u 1967. godini. Automobil ima izuzetnu brzinu, snagu i izdržljivost, što ga čini idealnim za vožnju na auto utrkama. Kamaro je postao jako popularan u SAD-u i širom svijeta, postajući...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This