Što je audi a4 avant

by Mar 18, 2023Auto0 comments

Audi A4 Avant je kompaktni luksuzni automobil koji se proizvodi od 1994. godine. Dizajniran je da bude sjajan izbor za one koji žele vozilo sa kombinacijom visokih performansi, udobnosti i sigurnosti. Ova vozila su vrlo popularna među porodicama i profesionalcima zbog svoje sposobnosti da se prilagode različitim stilovima vožnje i uživaju u sigurnoj vožnji na dugim putovanjima.Audi A4 Avant je sportski kombi koji se proizvodi od 1994. godine i dostupan je u pet generacija. Automobil ima napredni dizajn, visoku učinkovitost i dobru pouzdanost, što ga čini izvrsnom opcijom za ljude koji traže sportsku i udobnu vožnju.

Udobnost

Audi A4 Avant nudi izvrsnu udobnost za sva četiri sjedala. Sjedala se mogu podešavati prema potrebama vozača i suvozača, a dodatni prostor za noge omogućuje da se udobno smjestite. Osim toga, automobil ima izvrsne zvučne izolacije i kvalitetne materijale unutrašnjosti koji pružaju vrhunsku udobnost.

Pogon

Audi A4 Avant pokreće 2,0 litarski motor sa turbo punjenjem koji proizvodi do 190 KS i 320 Nm obrtnog momenta. Povezan je sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem S tronicom što omogućava brze promjene brzina, a dostupan je i Quattro sustav pogona na sva četiri kotača. Automobil ima dobar okretni moment čak i na niskim okretajima što ga čini idealnim za gradske bezobrazne ceste.

Dizajn vanjskih dijelova

Audi A4 Avant ima moderni dizajn vanjskih dijelova s elegantnim obrisima. Automobil ima LED svjetla koja se nalaze u prednjoj maski i stražnjoj bočnoj strani te daju mu moderan izgled. Također, automobil ima 18-inčne aluminijske naplatke koje upotpunjuju cijeli dizajn i pružaju dodatnu lakoću.

Sigurnost

Audi A4 Avant nudi visoku razinu sigurnosti koja se postiže sustavima poput proaktivne sigurnosne opreme Audi Pre Sense Basic, Lane Assist sustavom upozorenja zbog prelaska trake te opcije prepoznavanja prometnih znački koja omogućava da se prilagodi brzina vožnje prema postavljenoj ograničenoj brzini. Također, automobil je opremljen sustavom zračnih jastuka koji će pružiti dodatnu zaštitu putnicima u slučaju nesreće.

Performanse Audi A4 Avant

Audi A4 Avant pruža izvrsne performanse u odnosu na druge modele. U pogledu brzine, snažan motor od 2,0 litara može stići do brzine od 0–100 km/h za samo 7,3 sekunde. Ovaj model također ima veliku snagu kočenja koja osigurava da se automobil uvijek brzo i sigurno zaustavi.

See also  Što je psihotest za vozački ispit b kategorije

U pogledu učinkovitosti goriva, Audi A4 Avant nudi i izuzetno uspješan motor koji troši manje goriva te osigurava visoku stopu učinkovitosti. Prema procjenama, model nudi prosječnu potrošnju goriva od 6 litara na 100 kilometara. Ova specifikacija ovisi o načinu vožnje i stilu vožnje, ali svakako je to jedan od najboljih rezultata u segmentu.

Konačno, Audi A4 Avant ima veliku performansu pri niskim okretajima. Ovaj motor ima snagu od 170 KS prilikom obrtaja od 4000 okretaja u minuti što znači da se automobil može brzo pokrenuti bez puno napora. Osim toga, ovaj model nudi dovoljno snage za vožnju po autocestama i po gradskim cestama bez prekomjernog opterećenja motora.

Cijena Audi A4 Avant

Audi A4 Avant je udoban i moderni automobil koji pruža svojim vozačima vrhunsku udobnost i perfomanse. Cijena Audi A4 Avant varira ovisno o modelu i opremi. Uobičajeno, cijena odlazi od nekih 31.000 eura za bazni model do nekih 60.000 eura za najbolje opremljene modele. Osim toga, postoje i dodatne opcije koje se mogu dodati na već postojeći model, što može dodatno povećati cijenu.

Nakon što odaberete svoj idealni model, trebate razmotriti troškove registracije, osiguranja i popravaka kako bi dobili potpunu sliku o cjelokupnom trošku posjedovanja Automobila Audi A4 Avant. Također je važno istražiti mogućnost financiranja ili leasinga kako bi vam se olakšale financijske obveze i omogućio vam da priuštite sebi ovaj vrhunski automobil.

Audi A4 Avant dizajn

Audi A4 Avant nudi elegantne linije i modernu estetiku. Osnovna karoserija nalazi se na širokim, udobnim kotačima, čime se postiže lakoća vožnje. Prednji dio vozila je izrađen od modernih materijala, a oblikovan je da pruža sportski izgled s visokim performansama. Stražnji dio vozila obuhvaća prostranu prtljažnik i tvrde plastične pregrade koje osiguravaju da se stvari ne oštete u slučajevima jačih udaraca. Unutar vozila nalazi se prostrana kabina koja nudi dovoljno mjesta za pet putnika, a svi sjedišta su potpuno opremljena visokokvalitetnom kožom i ergonomskim detaljima za maksimalnu udobnost. U unutrašnjosti vozila nalazi se velik ekran zaslona na dodir te brojni prekidači i druge funkcije koji olakšavaju upravljanje vozilom. U unutrašnjosti Audi A4 Avant nalaze se i različite tehnologije povezane s bezbrižnom vožnjom, što uključuje automatsko kočenje, sustav prepoznavanja prometnih znački i sustav za upozoravanje na prometnu signalizaciju. Sve u svemu, Audi A4 Avant nudi moderan dizajnski izgled s brojnim naprednim tehnologijama za osiguranje bezbrižne vožnje.

Audi A4 Avant Tehnologija

Audi A4 Avant pruža vrhunske performanse uz pomoć najnovije tehnologije. Uz to, nudi i razne tehnološke inovacije koje poboljšavaju korisničko iskustvo i omogućavaju sigurniju i udobniju vožnju. Najvažnija tehnologija koja je ugrađena u Audi A4 Avant je sustav za pomoć pri parkiranju, koji se sastoji od četiri senzora postavljenih na stražnjoj strani automobila. Senzori su obilježeni crvenim LED diodama na vanjskoj strani automobila i detektiraju bilo kakve prepreke u blizini vozila. Sustav za parkiranje pomaže vozaču da pronađe idealno mjesto za parkiranje bez ikakvih problema.

See also  Kakav je auto e klasa

Audi A4 Avant također ima napredno sustav za upravljanje prometom, kao što su ACC Stop & Go, Adaptivno ograničenje brzine i aktivni tempomat. ACC Stop & Go omogućava automobilu da se sam prilagodi prometu pred njim, dok Adaptivno ograničenje brzine omogućava vozačima da postave maksimalnu brzinu prema okolnostima na cesti. Također je dostupan aktivni tempomat koji samo upravlja brzinom da bi se osigurala sigurnost i udobnost tijekom vožnje.

Audi A4 Avant također ima napredne sigurnosne funkcije poput sustava zračnih jastuka, pojasnih alata, ESP-a i ASR-a. Sustav zračnih jastuka štiti putnike od ozljeda tijekom sudara, dok pojasni alati sprječavaju putnike da se izbace iz automobila uslijed naglog kočenja ili bočnih trzaja. ESP (Electronic Stability Program) mogućava vozačima da upravljaju svojim automobilom pravilno čak i na neravan teren ili na obalama cesta punim vinova loze, dok ASR (Anti Slip Regulation) sprječava požar automobila uslijed prebrze vožnje na mokroj cesti ili nepropusnom rubnom dijelu ceste.

Zaključak

Audi A4 Avant nudi raznovrsne tehnološke inovacije koje pružaju vrhunske performanse i sigurnost putnicima u automobilu. Tehnologija poput sustava zračnih jastuka, pojasnih alata, ESP-a i ASR-a osigurava sigurnost putnicima tako što sprječava neovlašteno izbacivanje iz automobila uslijed naglog kočenja ili bočnih trzaja te sprječava požar automobila uslijed prebrze vožnje na mokroj cesti. S druge strane, sustav za parkiranje olakšava postupak parkiranja bez potrebe za ručnom navigacijom do parkirališta te napredni tempomat osigurava sigurniji položaj auto-mota u prometnom toku.

Sigurnosna oprema

Audi A4 Avant je opremljen najnovijom sigurnosnom opremom koja pruža zaštitu vozaču i putnicima. Također nudi i inovativne tehnologije koje pružaju dodatnu sigurnost u slučaju nesreće. Glavna sigurnosna oprema uključuje prednji, bočni i strani zračni jastucima, tehnologiju prepoznavanja pejsaža, sustav za održavanje trake, sustav za prisilno kočenje, stabilizacijski sustav upravljanja (ESC) i alarm protiv krađe.

Prednji zračni jastuci

Prednji zračni jastuci su spremnici zraka koji se aktiviraju tijekom sudara da bi štitili vozača i putnike od ozljeda. Jastuci se aktiviraju brzinom od 0,15 sekundi čime se smanjuje silina sudara na ljudsko tijelo. Prednji zračni jastuci dolaze u različitim oblicima pa mogu biti stacionarni ili montirani na vrata vozila.

Tehnologija prepoznavanja pejsaža

Audi A4 Avant ima tehnologiju prepoznavanja pejsaža koja omogućava vozačima da detektiraju neke objekte unaprijed bez da moraju obratiti pozornost na njih. Tehnologija prepoznavanja pejsaža može detektirati objekte poput autobusa, autocesta i druge vozila unaprijed pa će automatski povećati brzinu kočenja ako je potrebno.

Sustav održavanja trake

Sustav održavanja trake potiskuje volan u prilaznim prometnicama da bi automobil ostao usred trake bez potrebe da vozač stalno drži volan. Također nudi audio-vizualne alarme kako bi upozorio vozača da treba promijeniti smjer ako je potrebno.

See also  Kakav je auto audi q5

Sustav prisilnog kočenja

Sustav prisilnog kočenja automatski će usporiti automobil u slučajevima kada je to potrebno kako bi se smanjio rizik od ozljeda u slučajevima sudara. Sustav detektira prepreke ispred vozila i aktivira se nakon što je postignuta određena brzina. Sustav će smanjiti brzinu automobila dok ne postigne sigurnost na cesti.

Stabilizacijski sustav upravljanja (ESC)

Stabilizacijski sustav upravljanja (ESC) omogućava da se automobil lakše upravlja i održava stabilan smjer bez obzira na okolnosti vremena ili stanje ceste. ESC analizira informacije sa senzora brzine i rotacija tog kotača te je sposoban prilagoditi snagu motora radi postizanje optimalne ravnoteže tako da možete biti sigurniji dok ste u prometnom toku.

Alarm protiv krađe

Alarm protiv krađe dolazi serijski s Audi A4 Avantom jer nudi dodatnu zaštitu vašem automobile od neovlaštenog ulaska u vaš auto. Alarm će emitirati signal upozorenja ako mu netko pokušava prevariti elektronske sigurnosne mehanizme poput bravica vrata i prozora, što osigurava da vaš auto ostane siguran tamo gdje ga ostavite.

Kritičari o modelu Audi A4 Avant

Model Audi A4 Avant je pozicioniran kao luksuzni voznički automobil srednje veličine. Kritičari su obilježili njegovu udobnost, preciznu upravljivost i kvalitetnu izradu. Njihove su recenzije bile pozitivne, što je dokaz da su se proizvođači uspjeli prilagoditi potrebama modernih vozača. Prema mnogim kritičarima, Audijev interijer daje osjećaj da se radi o visoko vrijednom vozilu. Svi detalji u unutrašnjosti odražavaju kvalitetu i luksuz.

Također, kada je u pitanju mehanička strana, Audi A4 Avant nudi vrhunsko iskustvo vožnje s bogatim paketom opreme za sigurnost. Također, novi model ima ugrađen sustav za praćenje okolnih prometnih znakova kako bi se osiguralo da uvijek pratite pravila cestovnog prometa bez obzira na to gdje ste. Kao što je istaknuto od strane mnogih recenzenta, dobre performanse motora su još jedan plus u ovom modelu automobila.

U svakom slučaju, Audi A4 Avant je savršena opcija za one koji traže automobil s jedinstvenim stilom i performansama čiji će životni vijek biti dugotrajan. To je razlog zbog kojeg ga mnogi preporučuju za one koji traže lukusno putovanje sa svime što ono podrazumijeva.

Zaključak

Audi A4 Avant je izvrstan automobil koji nudi visok nivo udobnosti, pouzdanosti i performansi. Njegove vrhunske performanse, vrhunska tehnologija i funkcije čine ga idealnim za one koji traže sveobuhvatnu voznu iskustva. Uživanje u naprednoj tehnologiji, izuzetnoj udobnosti, sigurnosti i pouzdanosti, čini ga pravim izborom za one koji traže najbolji automobil na tržištu. Audi A4 Avant nudi sve što je potrebno za bezbrižan vozački život.

Audi A4 Avant je savršen automobil za ljubitelje Audija koji žele da dobiju maksimum iz svog vozačkog iskustva. Osim toga, on takođe ima neke od najboljih performansi na tržištu – što ga čini idealnom opcijom za one koji traže najbolje od oba sveta – udobnost i performanse. Ukratko, Audi A4 Avant je jedan od najboljih automobila danas na tržištu i definitivno vredan razmišljanja za ljubitelje Audija.

John

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Kakav je auto dacia bigster

Dacia Bigster je novi SUV iz Dacije koja se nedavno pojavila na tržištu. Ovaj robustan i svestrani automobil donosi mnogo toga za ponuditi. Snažan i pouzdan motor, snažna i moderna estetika te snažne performanse čine ga jednim od najboljih automobila koji su...

read more

Kakav je auto camaro

Kamaro je američki sportski automobil koji je proizveden od strane General Motors-a u 1967. godini. Automobil ima izuzetnu brzinu, snagu i izdržljivost, što ga čini idealnim za vožnju na auto utrkama. Kamaro je postao jako popularan u SAD-u i širom svijeta, postajući...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This