Što je finska sauna

by Jun 5, 2023Ljepota0 comments

Što je finska sauna? Finska sauna je vrsta sušene topline koja se uobičajeno koristi u Finskoj i nekim drugim područjima sjeverno od Mediterana. To je stoljećima duga tradicija korištenja parnih soba za liječenje, uživanje i opuštanje. Finske saune su obično izgradene od drveta i imaju temperaturu između 70 ° C i 100 ° C. U njima se koriste para, toplina i aromatične biljke za liječenje različitih zdravstvenih problema.

Finska sauna je finski oblik sušene topline koja je karakteristična po tome što se u njoj koristi vrući zrak i parne kupke. U usporedbi s drugim oblicima sušenih toplina, finska sauna ima visoku temperaturu i nisku vlažnost. Korisnici ugodno sjede na drvenim stolicama ili leže na drvenim ležajevima, dok se zrak zagrijava pomoću posebno dizajniranih peći za pečenje. Finska sauna je često pridružena wellness centrima i fitness klubovima, a mnogi domovi također imaju takve sobe.

Kako se koristi finska sauna?

Finska sauna je tradicionalni oblik sušenja tople kupke koji se koristi za zdravlje i dobrobit. Koristi se za opuštanje, ublažavanje boli, poboljšanje cirkulacije i oslobađanje od stresa. Finska sauna može biti vrlo ugodno iskustvo ako se pravilno koristi. Kako bi se postigla najbolja moguća iskustva, potrebno je slijediti nekoliko jednostavnih uputa.

Prvo, pregrijavanje mora biti izbjegnuto. To se može postići postavljanjem termostata na razinu ugodne topline i osiguravanjem da temperatura ne prelazi 38 ° C. Preporučljivo je da prilikom ulaska u sobu za saunu smanjite temperaturu na 37 ° C ili niže i da je postepeno povećavate do 38 ° C tijekom sesije. Također bi trebalo osigurati da je soba za saunu dobro prozračena, tako da ćete trebati otvoriti prozore tijekom sesije.

Drugo, potrebno je odabrati pravo drvo za sagorijevanje u pećnici za saunu. Najbolji su borove šume jer daju najbolji okus i miris. Također možete dodati solne kristale ili biljke poput lavande da bi ste dodali neki lijep miris u sobu. U slučaju da želite napraviti aromaterapijsku sobu, potrebno je dodati ulja koja će unaprijediti iskustvo sesije saune.

See also  Što je bižuterija nakit

Treće, preporuka je da ne preskočite prethodnu fazu hlađenja prije ulaska u sobu za saunu jer ćete time omogućiti bolju cirkulacijskog protoka tvari po tijelu i time stvoriti najbolji moguci efekt topline na telo. Kada ste već unutra, preporuka je da ne ostajete predugo jer ćete time riskirati dehidracija i prevrućina koja može biti opasna po vaše zdravlje. Ako ste novak u sauni, preporuka je da prva sesija traje samo 5-10 minuta pri temperaturama manjim od 38°C te produžite vrijeme svake sljedece sesija ako osjetite pozitivne promene na telu (poboljsano disanje itd).

Vodite računa o vašoj hidrataciji kroz cijeli postupak sušenja topke kupke jer će vam to pomoći održati vitalnost i energiju tresljanom procesom sušenja koji usledio nakon sesija finske saune.

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Što je trajna šminka usana

Što je trajna šminka usana? Trajna šminka usana je postupak tijekom kojeg se stručnjaci za ukrasnu kozmetiku služe pigmentiranjem pomoću mikroigle da bi trajno ucrtali boju na usne. Kako bi se postigla što bolja i dulji trajanje, pigment se uvodi duboko u slojeve kože...

read more

Što su tonici za lice

Tonici za lice su proizvodi koji se koriste za čišćenje lica i poboljšanje njegovog izgleda. Oni se obično koriste nakon što se lice prvo temeljito očisti. Tonici za lice imaju različite sastojke i učinke, od omekšavanja do umirivanja kože i poboljšanja njenog...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This