Što je geometrija kotača na vozilu

by Apr 9, 2023Auto0 comments

Geometrija kotača na vozilu je skup parametara koji određuju položaj kotača u odnosu na okolinu. To uključuje stvari poput visine, širine i dubine točka, uspravnog i bočnog nagiba, te nagiba volana. Ovi parametri mogu utjecati na performanse i sigurnost vozila pa je stoga važno da se geometrija kotača pravilno postavi.

Geometrija kotača na vozilu je raspored uglova i dimenzija komponenti na vozilu koji utječu na vozne osobine, uključujući okretne sposobnosti, stabilnost i savijanje. Uključuje uglove sklonosti prednjih i stražnjih kotača, upravljanje osovina, uglove međusobnih odnosa svojih dijelova i sl.

Što utječe na geometriju kotača?

Geometrija kotača odražava cijeli niz parametara, koji se mogu podijeliti na unutarnje i vanjske. Unutarnji parametri uključuju dimenzije, oblik i raspored točkova, dok vanjski parametri uključuju poprečni prerez, duljinu i širinu profila. Radi pravilnog funkcioniranja automobila potrebno je poznavati sve ove parametre.

Dimenzije kotača određene su prema potrebama vozača. Međutim, unutarnji oblik može se promijeniti zbog mjesta postavljanja točkova, što utječe na razinu upravljanja. Kako bi se osiguralo da vozač ima pravi osjećaj za volanom, potrebno je da točkovi budu postavljeni na takav način da se omogući dobro upravljanje.

Poprečni prerez i profil kotača također igraju važnu ulogu u geometriji kotača. Poprečni prerez utjeće na vozne osobine automobila, dok profil utjeće na sigurnost vožnje. Što je veći poprečni prerez i profil gumica, to je bolji prijenos snage između guma i asfaltne podloge te time jači prijenos snage na asfaltnu podlogu. To također smanjuje rizik od curenja guma ili sklizanja s puta prilikom kočenja ili okretanja volana.

See also  Što znači dot na gumama

Dakle, postoji niz parametara koji utjeću na geometriju kotača automobila. Stoga je važno poznavati sve te parametre radi pravilnog funkcioniranja automobila i sigurnosti voza

Mjerenje geometrije kotača

Geometrija kotača je obično mjerena pomoću posebnih mjernih alata i instrumenta. Ovi alati i instrumenti mogu uključivati ​​digitalne mikrometre, laserske skenirajuće mikrometre, 3D skanere za kotače, metode za mjerenje ravnine i još mnogo toga. Svi ovi alati se koriste za određivanje dimenzija kotača i njegovog oblika, uključujući promjer, širinu, debljinu i preciznu geometriju.

Kada se izvodi mjerenje geometrije kotača, mogu se koristiti različiti postupci. U nekim slučajevima može se napraviti 3D skeniranje cijelog kotača ili samo njegovog pojedinog dijela. Skeniranje može biti izvršeno od strane posebne opreme za skeniranje ili od strane ljudskog oka s digitalnim mikrometrom. Također je moguće provesti inspekciju pomoću laserske skenirajuće mikrometre ili korištenjem posebnih alata za pomicanje boce s vezom na radnom stolu. Sve ove metode omogućavaju preciznu procjenu geometrijskih dimenzija kotača.

U nekim slučajevima mogu se napraviti i dodatna ispitivanja tako da se odvoji postojeći navoj odgore spomenutih alata. Ova vrsta ispitivanja uključivala bi prikupljanje podataka o oblicima navoja na poziciji koja je utvrđena prema vodilici tog dijela dijamantnim prstenom. Nakon što su svi podaci prikupljeni, mogli bi se generirati 3D modeli na temelju podataka o oblicima navoja.

Konačno, važno je napomenuti da su svi rezultati mjerenja geometrijskih dimenzija potrebni za provjeravanje da li su ispunjenih specifikacije proizvoda i da li su primijenjenim tehnologijama dobiveni rezultati ispravni. Samim time je važno osigurati da se precizna procjena dimenzija i oblika vrši uz upotrebu adekvatnih instrumenata i postupaka.

Postizanje pravilne geometrije kotača

Pravilna geometrija kotača značajno utječe na ukupno iskustvo vožnje. Uz pravilnu geometriju, kotači se pokreću ravnomjerno i bez vibracija, što omogućuje bolju upravljivost i udobnost. Stoga je nužno postizati pravilnu geometriju kotača. Postoje različiti načini postizanja pravilne geometrije kotača, ali najvažniji od njih uključuju:

See also  Što su prometni znakovi i koje je značenje

• Prilagođavanje prilikom montiranja: Prilikom montiranja novih setova guma, potrebno je prilagoditi ih prilikom montiranja. To se obično radi tako da se podesi usmjerenost guma prema osovini i da se osigura da su svi uglovi ispravni. To će osigurati da su svi dijelovi dobro postavljeni i da je geometrija kotača pravilna.

• Kontrolni pregled: Nakon što su kotači postavljeni, potrebno je provjeriti njihovu geometriju pomoću mjerne opreme koja će odrediti točnu usmjerenost i uglove guma. Ova mjerna oprema može biti vrlo precizna i mijenjanje bilo kojeg parametra može dovesti do nepravilne geometrije. Stoga je potrebno provjeriti sve parametre kako bi se osiguralo da su oni pravilni.

• Korjenovanje: Ovo je zadnji proces za postizanje pravilne geometrije kotača. U ovom procesu, to će se provesti promjenom osovine ili guma tako da se prilagodi nova pozicija vozila koja odgovara zadanim parametrima za usmjeravanje i uglove guma. U ovaj proces je potrebna velika preciznost jer bilo kakva greška može rezultirati nepravilnom geometrijom vozila i može dovesti do lošeg iskustva vožnje.

Neispravna geometrija kotača

Neispravna geometrija kotača može imati značajnu posljedicu na vaše vozilo, uključujući povećano trošenje guma, neugodne vožnje i smanjenu učinkovitost potrošnje goriva. Kada su kotači neispravno postavljeni, to može dovesti do nepravilne kontrole kotača. To zauzvrat smanjuje stabilnost vozila i performanse pri suočavanju s promjenama u cesti.

Ako je geometrija kotača neispravno postavljena ili ako se naglo mijenja stanje ceste, to može dovesti do oscilacija volana. U takvim slučajevima, upravljanje će biti teško jer će volan dati puno otpora prilikom okretanja. To također može biti opasno jer može dovesti do iznenadnih pokreta volana i, potencijalno, gubitka kontrole nad vozilom.

See also  Što su hibridni auti

Neispravna geometrija kotača također može utjecati na udobnost vozača i putnika jer ćete osjetiti svaku promjenu stanja ceste u obliku vibracija ili trzanja. Takve vibracije mogu biti vrlo neugodne i mogu uvelike utjecati na vaš putni ugod. Također je moguć da ćete osjetiti pritisak na leđima ili ramenima zbog nepravilno postavljenih kotača.

Konačno, neispravna geometrija kotača utjecat će na potrošnju goriva vašeg automobila. Kada su elementi podvozja loše postavljeni ili podešeni, to će povećati gubitke snage i potrošnju goriva. Zato je važno da redovito provjerite stanje geometrije vaših kotača i da je održavate ispravnom da biste maksimizirali performanse vozila i smanjili potrošnju goriva.

John

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Kakav je auto dacia bigster

Dacia Bigster je novi SUV iz Dacije koja se nedavno pojavila na tržištu. Ovaj robustan i svestrani automobil donosi mnogo toga za ponuditi. Snažan i pouzdan motor, snažna i moderna estetika te snažne performanse čine ga jednim od najboljih automobila koji su...

read more

Kakav je auto camaro

Kamaro je američki sportski automobil koji je proizveden od strane General Motors-a u 1967. godini. Automobil ima izuzetnu brzinu, snagu i izdržljivost, što ga čini idealnim za vožnju na auto utrkama. Kamaro je postao jako popularan u SAD-u i širom svijeta, postajući...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This