Što je klitoris? Klitoris je mali, ali vrlo osjetljiv organ koji se nalazi između donjih usana. On je glavni izvor ženske seksualne uzbuđenosti i može dati zadovoljstvo tijekom masturbacije ili seksa. Klitoris ima mnoge sastavne dijelove i različite mogućnosti stimulacije.

Klitoris je ženski spolni organ koji se nalazi između donjeg dijela vagine i kraja mokraćne cijevi. To je mali, tvrdi čvorić koji sadrži osjetljive živčane završetke i obuhvaća glavicu ili glavičicu. Nakon stimulacije, glavičica postaje veća i mekša. Klitoris je najosjetljiviji ženski spolni organ, a stimuliranje može uzrokovati orgazam.

Anatomija klitorisa

Klitoris je erogene zona ženske seksualne anatomije. Nalazi se u donjem dijelu pubične regije, između usana i između pubičnih kostiju. Klitoris je obložen kožom, a izvana može biti vidljiv samo mali dio glavića. Unutar klitorisa nalaze se živčani završeci koji reagiraju na dodir i vibracije. Nadalje, ispod glavića postoji šiljasta desna i lijeva strana koja se protežu od glavića prema stražnjoj strani tijela. Ove dvije strane nazivaju se “klitorisni rameni”.

Klitoris također sadrži tkivo slično erekcijskoj tvari u muškom penisu, ali ne sadrži mišiće. Zbog toga nema sklonosti da se povećava ili smanjuje u veličini zbog hormona ili drugih faktora. Klitoris je vrlo osjetljiv organ, a dodirivanje ili stimulacija mogu rezultirati orgazmom i ejakulacijom.

Gdje se nalazi klitoris?

Klitoris se nalazi u spolovilu žene, između stražnjice i donjeg dijela vagine. To je mali, osjetljiv organ koji je obložen kožom. Klitoris se sastoji od glavice i stapovića koji su napunjeni živčanim završecima. Ovo omogućuje osjetljivost na dodir, što može biti vrlo zadovoljavajuće za žene. Glavica klitorisa je poput male bradavice i obično teža promjeru od jednog do dva centimetra. Osim toga, što je veći promjer glave, to je više osjetljivosti na dodir. Klitoris također ima dvije skrivene ploče koje su smještene s obje strane glave. Ove ploče su napunjene žilama i mišićima pa mogu reagirati na dodir i stimulaciju.

See also  Što je kalašnjikov

Kako bi se postigao maksimalni užitak tijekom seksualnih aktivnosti, važno je poznavati gdje se nalazi klitoris te shvatiti da ga treba stimulirati da bi bili ugodni osjećaji popraćeni orgazmom.

Funkcija klitorisa

Klitoris je mali ženski spolni organ koji se nalazi u gornjem dijelu vulve između širokog usana. Glavna funkcija klitorisa je stimulacija i osiguranje seksualnog užitka. Osim toga, također se smatra da može povećati ženinu osjetljivost na druge oblike stimulacije. Stoga, klitoris je jedan od najvažnijih ženskih spolnih organa.

Postoji nekoliko različitih načina stimulacije klitorisa. To uključuje direktno dodirivanje, trzanje, lizanje i masažu. Stimulacija može biti blaga ili intenzivna ovisno o individualnim preferencijama. Mnogi ljudi također mogu dobiti dodatni užitak od stimulacije s vibratorima ili drugim uređajima za stimulaciju.

Kao i svi drugi spolni organi, ispravno funkcioniranje klitorisa je vrlo važno za ženski seksualni užitak. Neke studije sugeriraju da se problemi s erekcijom i/ili orgazmom često mogu pripisati problemima sa zdravstvenim stanjem ili funkcioniranjem klitorisa. Stoga je važno da što više shvatite o funkcioniranju ovog važnog ženskog spolnog organa i da bude svakodnevno pravilno vodena brigom o njemu.

Stimulacija klitorisa

Stimulacija klitorisa je vrlo učinkovit način za postizanje orgazma za žene. Klitoris je osjetljivo područje koje se nalazi iznad vagine i najbolje reagira na dodir. Stimulacija klitorisa može biti izvedena dodirom, lizanjem ili vibratorom. Dodir i lizanje su neke od najučinkovitijih metoda jer omogućuju vam da pronađete najosjetljivija područja i fokusirate se na to područje. Vibratori mogu biti odlična opcija jer omogućuju da postignete snažne orgazme, ali potrebno je paziti da im ne date previše ili će biti prejaki.

Kako biste postigli orgazam, važno je da pronađete ugodan ritam i pritisak tijekom stimulacije. Nekim ženama će biti potrebno više vremena nego drugima, ali istraživanja pokazuju da većina žena može postići orgazam za 10-20 minuta stimulacije. Također je važno zapamtiti da se trebate opustiti i uživati ​​ukoliko želite postići orgazam. Budite strpljivi svojoj tijelu i dopustite mu da se opusti i usredotočite se na užitak svoga tijela dok stimulirate svoj klitoris.

See also  Što su oceani

Prednosti stimulacije klitorisa

Stimulacija klitorisa je izvanredan način za postizanje orgazma žena. Iako je stimulacija klitorisa vrlo učinkovita, postoje i mnoge druge prednosti. U nastavku su neke od najboljih prednosti stimulacije klitorisa:

1) Stimulacija klitorisa može dovesti do povećane seksualne želje i osjećaja uzbuđenja. Ova vrsta stimulacije može poboljšati seksualnu sliku, pa čak i postići orgazam ne samo za žene, već i za muškarce.

2) Stimulacija klitorisa je izvrsna metoda za otkrivanje čega se najviše sviđate. S vremenom ćete pronaći točne tačke gdje treba da se pritisk naći da bi doživjeli najvišu razinu uzbuđenja.

3) Stimulacija klitorisa je idealna metoda za otkrivanje različitih osjetila tijekom seksualnih aktivnosti. Kada počnete istraživati ​​svoju točku G (ili G-spot), otkrit ćete nove mogućnosti uzbuđenja i iskustva.

4) Stimuliranjem klitorisa možete postati u potpunosti posvećeni svojoj partnerskoj intimnosti. To će vam pomoći da dobijete puno više od vašeg seksualnog iskustva, jer se možete potpuno prepustiti partneru i imati potpuno novu razinu bliskosti.

5) Korištenje vibratora ili drugih sex igračaka može biti sjajan način za dodatnu stimulaciju vašeg klitorisa i još bolji orgazam. Pokušajte eksperimentirati sa različitim vibratorima, dildom ili masažerima da biste produžili svoju ugodu.

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Što je presoflex

Presoflex je inovativna tehnologija koja se koristi za proizvodnju elastičnih, izdržljivih i visokokvalitetnih materijala. Ova tehnologija kombinira postojeću tehnologiju s novim sastojcima i procesima da bi se dobili materijali sa izvanrednim svojstvima. Materijal je...

read more

Što je prekvalifikacija

Prekvalifikacija je proces obuke i edukacije koji se odnosi na promjenu kvalifikacija ili usmjeravanje prema drugom stručnom području. Prekvalifikacija pomaže ljudima da nadograde svoje postojeće vještine i stečeno znanje te da steknu nove kompetencije potrebne za...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This