Feijoa je vrsta drveta iz obitelji myrtaceae, koja raste u tropskim područjima Srednje i Južne Amerike. Feijoa ima okruglo, zeleno-smeđe voće s aromatičnom mesnatom pulpa, koja sadrži sjemenke. Voće je popularno uzgajano u subtropskim i mediteranskim područjima zahvaljujući svojoj kiselkastoj i slatko-voćnoj aromi.

Feijoa je vrsta biljke iz porodice myrtaceae koja se uglavnom može naći u tropskim i suptropskim područjima. Uglavnom se naziva i guavasteen ili guava-jabuka. To je drvo ili grm koji ima ovalne, tamnozelene plodove koji su poput jabuke sa mesnatom i slatkastom pulpa.

Feijoa

Feijoa je zelena ovalna bobica koja se može naći u državama Južne Amerike. Ovo voće je vrlo popularno kod ljudi širom svijeta, jer je izuzetno ukusno i jedinstveno. Ima snažan miris i slatkast ukus, što ga čini posebnim. Feijoa ima žutu unutrašnjost koja je bogata vitaminima i mineralima. Ono također sadrži puno vlakana, što ga čini zdravim za jesti. Feijoa se može koristiti na različite načine; možete ga staviti u salate, napraviti sokove ili jesti sirovo. Sirova feijoa obično ima hrskavu teksturu koja joj daje bogat okus. Možete dodati neke dodatne sastojke poput meda ili limunovog soka da bi poboljšali okus.

Kako izgleda Feijoa? Feijoa je zelena ovalna bobica sa žutim unutrašnjim dijelom. Obično ima blago hrskavu teksturu koja se osjeća u ustima kad se proba. Bobice mogu biti velike do 4 cm i obično su prekrivene tankom, tvrdom ljuskom koja se mora otvoriti da bi se došlo do unutrašnjosti ploda.

Gdje se može naći Feijoa?

Feijoa je sastojak koji se često koristi u kuhanju i ima slatko-kiselkast okus. Može se naći u nekim trgovinama s hranom, ali najčešće u trgovinama izvan obitelji. U Sjedinjenim Državama možete ga naći u nekim trgovinama s hranom, poput Whole Foods Marketa i Publixa. Također ga možete pronaći i na internetu putem prodavača organske hrane poput Amazon.com i Walmart.com.

See also  Što je basmati riža

U mnogim zemljama diljem svijeta također se mogu naći feijoas, posebno u zemljama Južne Amerike, gdje su vrlo popularni. Osim toga, postoje mnogi sadnici koji nude feijoe za prodaju online, pa čak i neke trgovine s biljem koje nude sadnice feija. Na taj način možete uzgajati vlastite feijoe iz svoje vlastite biljke!

Kako se upotrebljava Feijoa?

Feijoa je egzotični plod koji potječe iz Novog Zeland i Južne Amerike. To je zelenkasto-žuto voće koje ima slatko-kiselo okus. Možete ga jesti svježeg, u salatama, u sokovima ili čak praviti marmelade. Također se može dodati u jela koja sadrže piletinu, ribu i druge mesne proizvode. Feijoa često se upotrebljava za sladoled, limunade i kolače. To je također sjajan začin za hranu jer daje hrani malu kiselost. Također se možete opustiti uz feijoa-based smoothie ili predjelo od feijoe s malo meda i limuna. To je također sjajan način da dodate nešto egzotično u vašu prehranu bez da idete preko granice!

Koje su zdravstvene prednosti Feijoe?

Feijoa je egzotična voćka koja raste u južnom dijelu Srednje Amerike, Južne Amerike i na Novom Zelandu. Ova voćka je vrlo korisna za naše zdravlje jer sadrži mnoge hranjive tvari koje mogu pomoći u očuvanju zdravlja. Feijoe je bogata antioksidansima, vitaminima A, B i C te mineralima poput kalcija, magnezija i fosfora. Također sadrži puno vlakana što doprinosi dobrom radu gastrointestinalnog trakta.

Feijoa također ima anti-upalna svojstva koja mogu pomoći u borbi protiv alergija, astme i probavnih problema. Također se smatra da može pomoći u smanjenju rizika od srčanih bolesti i dijabetesa tipa 2. Osim toga, Feijoa može biti korisna za one koji žele smanjiti masnoće u krvi jer sadrži puno polifenola.

Voćka Feijoa također sadrži puno vitamina C što čini da je ova voćka izvrsna za jačanje imunološkog sustava te prevenciju prehlade i gripe. Sadržaj vitamina A čini da je posebno korisna za potporu vida te nam može pomoći da ostane dobro vidimo dugoročno. Osim toga, Feijoa sadrži puno folne kiseline koja je nužna za dobro funkcioniranje srca i cirkulacijskih sustava.

See also  Koji su recepti za jaja

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Što je zobeno mlijeko

Što je zobeno mlijeko je tradicionalna hrvatska jela koja se sastoji od zobenih pahuljica na vodi. Zobeno mlijeko je izvor hranjivih tvari, bogato je ugljikohidratima i sadrži visoke razine vitamina i minerala. Zbog niskog sadržaja masti i kolesterolom, to je idealna...

read more

Što je zob

Što je zob? Zob je vrsta štitnika za glavu čiji je cilj zaštititi glavu od udaraca i povreda. Zobovi su napravljeni od tvrdog materijala koji može da absorbira udarce ili da ih razdvaja. Obično se nalaze na sportskim zaštitnim opremama, kao što su bicikli, motori,...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This