Što je lumea ipl je jedinstvena platforma za izdavanje licenci za korištenje umjetničkih djela. Omogućuje obožavateljima da zahvaljujući jednostavnom procesu plaćanja, kupuju digitalne licence za razne medijske formate, uključujući glazbu, videozapise, fotografije i ostale vrste umjetničkih djela. Platforma daje pravnu potporu stvarateljima umjetničkih djela i pruža mogućnost da stvaraju i prodaju svoja umjetnička djela u digitalnom formatu bez obzira na njihov stil ili vrstu.

Lumea IPL je aparat za depilaciju odnosno trajno uklanjanje dlačica koristeći tehnologiju pulsirajućeg svjetla. Uređaj se smatra sigurnim i učinkovitim za potpuno uklanjanje dlaka na licu i tijelu.

Kako radi Lumea IPL?

Lumea IPL je pametno, sigurno i učinkovito rješenje za trajno smanjenje dlačica na licu, tijelu i nožnim prstima. Radi koristeći Intenzivnu pulsirajuću svjetlost (IPL) da bi postigla trajne rezultate. IPL emitira niz svjetlosnih impulsa koji prodiru u kožu i potom narušavaju strukturu dlake, što dovodi do smanjenja rasta dlaka. Postupak radi doslovno “ubijanjem” folikula dlaka, tako da rast nove dlake nije moguć.

Postupak je bezbolan i može se obaviti kod kuće. Za vrijeme zahvata trebate staviti glavic Lumea na kožu, a zatim pritisnuti gumb da biste aktivirali svjetlosne impulse. Svaki pojedinačni puls će se osjetiti kao lagana toplinska promjena na koži. Vaše ćete se tijelo naviknuti na ove blage toplinske impulse tijekom vremena. Trebat će vam oko 4-12 tretmana za trajni rezultat depilacije, ovisno o mjestu na kojem se izvodi postupak.

Također je važno napomenuti da su rezultati ovog postupka individualni te da nećete odmah vidjeti odmah rezultate. Međutim, ako redovito obavljate zahvate prema preporukama proizvođača, možete očekivati ​​trajanje rezultata dugotrajanog smanjenja dlačica nakon 6-12 mjeseci primarne terapije IPL-om.

See also  Što je sijeda kosa

Korištenje Lumea IPL-a

Lumea IPL je jedan od najučinkovitijih načina uklanjanja dlačica. To je učinkovito, praktično i sigurno sredstvo za dulje vrijeme uklanjanja dlaka s tijela. Osim toga, nema potrebe za čestim posjetom salonu ili tretmanima laserskog uklanjanja dlaka.

Kako bi se postigao najbolji rezultat, potrebno je koristiti Lumea IPL svakih 6 do 8 tjedana. Prvi tretman se treba obaviti nakon 4 do 6 tjedana nakon prvog rasta dlačica i treba ga ponoviti svake 6 do 8 tjedana kako bi se postigli dugotrajni rezultati uklanjanja dlaka. Nakon što se obave prva tri tretmana, trebalo bi ponoviti ciklus prema potrebi.

Tijekom prvih nekoliko tretmana, moguće je da ćeš primijetiti da su nove kose rasle brže nego ranije. To je normalno jer ipak postoji ostatak kose koja još nije bila pogođena IPL-om i trebalo bi joj biti posvećeno više pažnje.

Uobičajeni protokol za Lumeu IPL zahtijeva postavljanje glave aparata na kožu i pritisnite gumb za aktiviranje ispalivanja svjetlosne energije na kožu. Svjetlosni impulsi sugeriraju folikulu da prestanu proizvoditi kosu i time trajno uklanja kosu s određenog područja.

Prednosti Lumea IPL-a

Lumea IPL-a pruža brojne prednosti za one koji traže trajno i učinkovito uklanjanje dlačica. Ova metoda je sigurnija od drugih metoda, a istovremeno je i učinkovitija. Dlačice se mogu trajno ukloniti bez upotrebe oštrih ili reznih predmeta, poput britve ili pincete. Uspješnom upotrebom Lumea IPL-a postiže se dugotrajan rezultat – dlačice će se manje pojavljivati, a ako se pojave, bit će meke i tankije. Osim toga, tretman je brz i jednostavan te možete ga obaviti sami kod kuće. Lumea IPL-a također ne utječe na vašu kožu negativno, jer ne ostavlja tragove ili ozljede poput drugih metoda uklanjanja dlačica.

See also  Što je liposukcija i cijena

Zahvaljujući svojoj preciznosti i jednostavnom postupku, Lumea IPL-a nudi niz prednosti zbog čega je postala jedna od najpopularnijih metoda za trajno uklanjanje dlačica. Provedba tretmana brza je i bezbolna te možete sami lako prilagoditi intenzitet tretmana prema vašim potrebama. Osim toga, možete vidjeti vidljive rezultate gotovo odmah nakon prvog tretmana – dlačice postaju sve tanje i rjeđe te s vremenom nestaju potpuno.

Nedostaci Lumea IPL-a

Lumea IPL ima nekoliko nedostataka. Prvi je taj da se ne može koristiti s bilo kojim vrstama kože, jer može izazvati preosjetljivost ili iritaciju. Također, uređaj se ne može koristiti ako ste trudni ili ako ste uzimali retinoidne lijekove. Neki ljudi su također primijetili crvenilo i nelagodu od IPL-a. Uređaj također radi samo na vanjskoj površini kože i ne utječe na štetne bakterije koje se nalaze unutar folikula dlaka. To znači da ćete trebati redovito koristiti Lumeu IPL da biste održavali trajne rezultate. Osim toga, uređaj je skup i traje dugo vremena da bi postigao vidljive rezultate.

IPL također može biti opasno ako ga koristite na netočnim dijelovima tijela ili previše često, jer to može dovesti do opeklina kože i druge ozljede. Stoga je važno provjeriti s dermatologom prije upotrebe uređaja i slijediti odgovarajuća uputstva za upotrebu. Također je važno napomenuti da ćete morati obnavljati postupke svakih nekoliko mjeseci da biste sačuvali trajanje rezultata.

Elektroliza

Elektroliza je alternativa Lumea IPL-u koja se temelji na upotrebi električne struje za uklanjanje dlačica. Postupak se obično provodi pomoću naoštrenih niti ili pločica koje se stavljaju na kožu i priključe na napajanje. Nakon toga, struja prolazi kroz niti ili pločice, privremeno uzrokujući opekline i uništavanje folikula dlake. Ova metoda je manje bolna od IPL-a, a trajan rezultat može se postići s manje sesija nego s IPL-om.

See also  Što je preljev za kosu

Šok valovi

Šok valovi su još jedna alternativa Lumea IPL-u. Postupak počinje tako što se ultra visoke frekvencijske vibracije šalju kroz kožu do folikula dlake. To će privremeno ubiti folikul dlake, a potom će se ekstrudirati iz kože. Ova metoda je vrlo učinkovita, ali može biti bolna pa stoga preporučujemo upotrebu lokalnog anestetika prije postupka.

Fotoepilacija

Fotoepilacija je još jedna alternativa Lumea IPL-u. Ova metoda uključuje upotrebu laserskih zraka za trajno uklanjanje dlačica. Laserska energija prodire duboko u kožu i pronađe folikul dlake, uništavajući ga tako da ne može producirati više dlačica. Fotoepilacija je vrlo učinkovita i lako se može prilagoditi raznim tipovima kože, ali je također skupa metoda i možda ćete trebati višestruke sesije za potpuno trajne rezultate.

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Što je trajna šminka usana

Što je trajna šminka usana? Trajna šminka usana je postupak tijekom kojeg se stručnjaci za ukrasnu kozmetiku služe pigmentiranjem pomoću mikroigle da bi trajno ucrtali boju na usne. Kako bi se postigla što bolja i dulji trajanje, pigment se uvodi duboko u slojeve kože...

read more

Što su tonici za lice

Tonici za lice su proizvodi koji se koriste za čišćenje lica i poboljšanje njegovog izgleda. Oni se obično koriste nakon što se lice prvo temeljito očisti. Tonici za lice imaju različite sastojke i učinke, od omekšavanja do umirivanja kože i poboljšanja njenog...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This