Što je lpg tretman? LPG tretman je vrsta terapije koja se koristi za ublažavanje simptoma i liječenje različitih kožnih poremećaja. To se obično radi pomoću posebne tehnike masiranja koja uključuje upotrebu posebnog uređaja nazvanog “lpg-pumpa”, koji stvara pod pritiskom masirajuće valove koji pomažu ublažiti bol i druge simptome. Ova terapija može biti izuzetno korisna za osobe s akutnom ili hroničnom bolesti, ali može biti problematično za one sa osjetljivom kožom.

Mehanizam rada LPG Tretmana

LPG tretman je mehanizam za uklanjanje mrtvih kožnih stanica i čišćenje kože. Ovaj postupak temelji se na činjenici da je površina kože obložena mrtvim stanicama koje se ne mogu ukloniti bez posebnog tretmana. LPG tretman koristi vakuumsku tehnologiju s pritiskom kako bi se stvorio jak vjetar koji lako uklanja mrtve kožne stanice. Postupak traje oko 45 minuta i može se primijeniti na različitim dijelovima tijela, uključujući lica, vrata, ramena i leđa. Tijekom postupka, pacijent treba ležati ili sjediti, ovisno o području tretiranja. U početku se osjeti blago trnce i zatezanje zbog pritiska uređaja. Ovo je normalno i ne bi trebalo biti bolno. Nakon prvog ciklusa postupka, površina kože postaje glatka jer su mrtve stanice uspješno uklonjene.

Uz LPG tretman mogu se primijeniti dodatne terapijske proizvode poput pilinga i hidratantnih krema kako bi se postigla što bolja rezultata. Tretman je siguran za sve tipove kože, ali ako postoje neke alergijske reakcije ili druge nuspojave određene terapijske proizvode treba isključiti iz programa liječenja. Ovisno o specifičnim potrebama pacijenta, LPG tretman može biti dva puta godišnje ili četiri puta godišnje za optimalne rezultate.

See also  Što je bioderma photoderm

LPG Tretman

LPG tretman je postupak koji se koristi za ublažavanje bora i obnavljanje elastičnosti kože lica, vrata i dekoltea. Također smanjuje nakupljanje masnoće i celulita, čime se poboljšava tonus i oblik tijela. LPG tretman je minimalno invazivan postupak koji se provodi uz pomoć posebne masaže s LPG aparatom. Masažer stimulira mikrocirkulaciju krvi, limfnu drenažu i metabolizam stanica, što rezultira smanjenjem bora, obnavljanjem elastičnosti kože te poticanjem procesa regeneracije stanica.

Postupak LPG-a je bezbolan, a također može biti ugodan. Masažer prvo delikatno utrlja kožu, a zatim ju usisava u cilindar masera. Ovaj proces se ponavlja više puta kako bi se postigao što bolji rezultat. U pravilu je za početak potrebna serija od 8 do 12 tretmana u intervalima od 7-10 dana. Nakon toga preporučuje se držati redovite preglede radi održavanja rezultata.

Kontraindikacije za LPG Tretman

LPG tretman, također poznat kao Endermologie®, je učinkovita metoda pomlađivanja kože i smanjenja masnih stanica. Međutim, postoje određene situacije u kojima se to ne preporučuje. Stoga je važno da se prvo posavjetujete sa svojim liječnikom ili stručnjakom za estetsku medicinu prije nego što počnete s LPG tretmanom.

Kontraindikacije uključuju: trudnoću i dojenje, akutne upalne bolesti, rane i oštećenja kože, oboljenja srca, alergijske reakcije na komponente preparata protiv celulita ili bilo kojeg sastojka formule LPG-a, hipertireozu i nedavno primljene injekcije Botox-a ili hialuronske kiseline. Također se preporučuje da se prvo posavjetujete sa svog liječnika ako imate dijabetes tipa 1 ili 2. Prije nego što započnete s LPG tretmanom potrebno je isključiti bilo kakve vrste infekcije ili upale kože.

U slučaju problema s jetrom ili bubrezima teško je procijeniti bez pregleda liječnika da li je sigurno provesti LPG tretman. Ako imate tumor na mjestima na kojima ćete biti tretirani, onda je potrebna dodatna procjena stručnog liječnika da bi se utvrdilo da li bi bilo sigurno provesti taj proces.

See also  Što su tester parfemi

Kako trajno održavati učinke LPG Tretmana?

LPG tretmani daju vidljive rezultate nakon samo jednog postupka. Međutim, kako bi se postigli i održali trajni rezultati, potrebno je redovito obavljanje tretmana. Za održavanje učinaka potrebno je koristiti proizvode za njegu kože koji su prilagođeni vašoj vrsti kože. U idealnom slučaju, trebalo bi izbjegavati prečestu izloženost suncu te se redovito hidratizirati. Uz redovite tretmane obavezno je i ograničiti unos hrane bogate mastima i ugljikohidratima. Također, potrebno je često pravilno četkati kožu lica kako bi se smanjila pojava akni i mitesera. Konzumiranje dovoljne količine vitamina C i E pomoći će u zdravlju vaše kože, što će doprinijeti dugotrajnim rezultatima LPG tretmana.

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Što je trajna šminka usana

Što je trajna šminka usana? Trajna šminka usana je postupak tijekom kojeg se stručnjaci za ukrasnu kozmetiku služe pigmentiranjem pomoću mikroigle da bi trajno ucrtali boju na usne. Kako bi se postigla što bolja i dulji trajanje, pigment se uvodi duboko u slojeve kože...

read more

Što su tonici za lice

Tonici za lice su proizvodi koji se koriste za čišćenje lica i poboljšanje njegovog izgleda. Oni se obično koriste nakon što se lice prvo temeljito očisti. Tonici za lice imaju različite sastojke i učinke, od omekšavanja do umirivanja kože i poboljšanja njenog...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This