Što je milano je poznata hrvatska narodna pjesma koja se već dugo vremena pjeva u Hrvatskoj. Pjesma je inspirirana radom radničkog pokreta u Milanu, Italiji i sadrži mnogo poruka o borbi za slobodu i pravednost. U narodnoj pjesmi se govori o junačtvu i ljudskoj hrabrosti, kao i o potrebi da se nastavi borba za ljudska prava.

Milano je glavni grad provincije Milano u sjevernoj Italiji. To je drugi po veličini grad u Italiji nakon Rimu. To je također međunarodni centar modne industrije i financijskih usluga te ima bogatu kulturnu baštinu.

Znamenitosti u Milanu

Milano je grad pun znamenitosti, uključujući brojne muzeje, galerije, crkve i druga mjesta. Arhitektonski pamćenja uključuju Sforzesco dvorac, 13. stoljeća katedrala Duomo i trg Piazza del Duomo, zajedno s brojnim palačama i kućama iz 16. stoljeća. Arhitektonske znamenitosti Milana su vrhunske umjetničke atrakcije: Castello Sforzesco, koji sadržava bogatu zbirku umjetničkih djela iz 15. stoljeća; pinakotekom Brera; i Pinakoteke Ambrosiane, jedan od najstarijih muzeja na svijetu. Milan ima nekoliko vrlo poznatih crkava i trgova: Basilica di Sant’Ambrogio, Santa Maria delle Grazie, Santa Tecla i Galeria Vittorio Emanuele II.

Tu je također Teatro all Scala, najstariji operni dom u Italiji i jedan od najpoznatijih na svijetu. U blizini je navigli, mreža kanala koja je bila važna za industrijski rast Milana tijekom 18. stoljeća; to se danas smatra važnim mjestom zabave s velikim brojem restorana, barova i noćnih klubova. Zatim tu je park Sempione gdje možete pronaći arheološko nalazište Arengario s impresivnom facadom iz 12. stoljeća i područja poput Torre Branca koja nudi panoramske poglede na grad.

Kulturna središta u Milanu

Milano je dom brojnim kulturnim središtima, od kojih je najpoznatije Sforzesco dvorac. Nalazi se u središtu grada i osnovan je 1450. godine. To je jedinstven spoj rimskog stila, gotike i renesanse. Kada posjetite Sforzesco dvorac, možete prošetati labirintom hodnika i vidjeti brojne umjetničke instalacije, kao i muzeje, galerije i zbirku skulptura.

Drugo poznato kulturno središte u Milanu je Muzej Vittorija Emanuele II. Otvoren je 1877. godine i smješten je u zgradu koja datira još od 1865. godine. Unutar muzeja nalazi se više od 500 eksponata koji prikazuju povijest Milana od 19. stoljeća do danas. Muzej također sadrži umjetničke galerije, knjižnicu, biblioteku i arhivske materijale o milanskim događanjima iz prošlosti.

See also  Koji je glavni grad portugala

Treće poznato kulturno središte u Milanu je Pinakoteka Brera, osnovana 1809. godine sa zadatkom da promovira umjetnička djela talijanskih slikara 19. stoljeća poput Rafaela Santija, Caravaggia i Tiziana Vecellija te mnoge druge slikare tog razdoblja. Zbirka sadrži više od 3 000 slika i skulptura različitih umjetnika te se smatra jednom od najvažnijih povijesnih galerija u Italiji.

Zabavna središta u Milanu

Milano također ima nekoliko zabavnih središta koja omogućavaju posjetiteljima da istraže gradsko življenje na drugačiji način nego što čine kulturna središta Milana. Prvo od tih mjesta je Navigli kanali – kanali koji su sagrađeni još početkom 1150-ih godina – a danas su gostoljubivo okruženje za obitelji da se druže na obali kanala ili voziti čamcem do trgovina, restorana i barova duž obale kanala po cijelom gradu.

Drugo popularno zabavno mjesto u Milanu jest Parco Sempione – park otvoren 1888., a prvenstveno dizajniran da bi se lokalci mogli opustiti na prostranim livadama parka ili se provoditi duž niza fontana i skulptura raspoređenih po parku . Park također ima nekoliko sportskih terena za nogomet, rukomet , košarku , baseball itd., pa ćete sigurno vidjeti grupice lokalaca igrajućih sportove svaki dan .

Treće popularno zabavno mjesto u Milanu jest Teatro all Scala – operna kazališna dvorana koja datira još od 1778., a smatra se jednom od najpoznatijih opernih dvorana na svijetu . Bez obzira volite li glazbu , Teatro all Scala nudi bogate programe opernih predstava svake večeri , pa ćete sigurno pronać neku predstavu koja će vam se dopasti .

Što posjetiti u Milanu

Milano je jedan od najvećih i najmoćnijih gradova u Italiji. To je glavni grad Lombardije, regije koja se prostire od planina Alpa do Sredozemnog mora. Milano je poznat po svojoj raskošnoj arhitekturi, bogatoj umjetničkoj sceni i živahnoj tržnici. Ima mnogo toga za posjetiti u Milanu, uključujući neke od najpoznatijih znamenitosti Italije.

See also  Što je otok žut

Prva stvar koju biste trebali posjetiti u Milanu su Duomo di Milano (Milanski katedralni kompleks). To je milanski hram koji je sagrađen 1386. godine i smatra se da je jedan od najimpresivnijih hramova u Italiji. Nalazi se na vrhu milanske povijesne jezgre, gdje možete vidjeti brojne crkve, muzeje i trgovine obložene milanskom arhitekturom.

Drugo mjesto koje biste trebali posjetiti u Milanu je Castello Sforzesco (Sforza Castle). To je povijesna utvrda izgrađena 1450-ih godina koja sada služi kao muzej i park za šetnju. U središtu utvrde nalazi se impresivna palača sa stotinama soba i galerija punih slika, skulptura i povijesnih artefakata.

Treće mjesto koje biste trebali posjetiti u Milanu je Galleria Vittorio Emanuele II (Vittorio Emanuele II galerija). Ovo je prva moderna galerija trgovina izgrađena 1865. godine koja spaja Piazza del Duomo (Katedralni trg) sa Piazza della Scala (Trg Scala). Galerija ima veliku raznovrsnost prodavaonica luksuznih robnih marki poput Prada, Gucci-ja i Versace-ja te restorana i caféeva s prekrasnim interijerima iz 19. stoljeća.

Zadnje mjesto koje biste trebali posjetiti u Milanu je Navigli District (Navigli četvrt). Ovo područje smatra se srcem moderne Milana jer sadrži široku paletu trendovskih barova, restorana, galerija umjetnosti i noćnih klubova obloženih milanskim street artom. Četvrt također sadrži dugotrajan park Riviera de Naviglii gdje možete prošetati kanalima ili preskočiti brodicama po lokalnom jezeru Lombardia.

Milano

Milano je glavni grad Lombardije u sjevernoj Italiji. Nalazi se u ravnici u Padanskom bazenu, na određenoj udaljenosti od Alpa i Sredozemnog mora. Milano je poznat po svojoj modnoj industriji, ali također ima bogatu povijest u umjetnosti i arhitekturi. Glavne atrakcije su Duomo di Milano, crkva koja datira iz 14. stoljeća, te Pinakoteka Ambrosiana i Galerija Brera. Također postoje brojne galerije, muzeji i povijesni znamenitosti za istraživanje.

Kada govorimo o prirodnim ljepotama, Milano se može pohvaliti velikim brojem parkova, trgova i trgovina te okolnim brdima koji pružaju prekrasan panoramski pogled na grad. Ljudi mogu popeti se na brdo Monte Stella ili prošetati Parkom Sempione za opuštanje. Osim toga, postoji i mnogo restorana koji nude različite vrste talijanske kuhinje za isprobavanje.

See also  Što posjetiti u zagrebu

Milano je jedno od najboljih mjesta za posjetiti u Italiji zbog svoje divne arhitekture, umjetnosti i hrane. Postoji toliko toga da se vidi i iskusiti – od bogate povijesti grada do prirodnih ljepota okolnih područja – da ćete sigurno ostati impresionirani ovim prekrasnim mjestom.

Putovanje u Milanu

Milano je grad koji se nalazi u srcu Italije, a poznat je po svom prekrasnom i očaravajućem ambijentu. Ovo je savršen izbor za putovanje za sve one koji žele da istraže Europu, isprobaju tipičnu italijansku hranu ili dožive još jedan od njihovih jedinstvenih događaja.

Milano je poznat po mnogim znamenitostima, uključujući Duomo di Milano, Galleria Vittorio Emanuele II i San Siro stadion. Ovi spektakularni objekti čine ovaj grad savršenim mestom za istraživanje i obilazak. Također postoji mnogo muzeja, galerija i drugih atrakcija koje ćete želeti da obiđete.

U Milano se možete uputiti avionom ili vlakom. U Milano dolaze avioni sa svih većih aerodroma u regionu i postoje direktne linije sa velikim brojem evropskih gradova. Također, postoje i brzi vlakovi koji dolaze iz drugih italijanskih gradova poput Venecije, Rima ili Firence. U Milano možete stići za nekoliko sati vožnje.

Kada ste u Milanu, možete pronaći veliki broj hotela različitog ranga cena – od skupih luksuznih hotela do jeftinijih mesta gde možete prespavati tokom noći. Za one koji žele da provedu vreme na otvorenom, postoje brojne parkove i trgove gde ćete biti u mogućnosti da se opustite i uživate u prelepom ambijentu grada. Tu je također mnoštvo restorana gde možete probati tradicionalnu italijansku hranu, poput sicilijanske paste ili pizza-a sa pečurkama.

Također postoje i brojna tržna mesta na koja možete otići da pogledate razne proizvode – od odevnih predmeta do parfema – kao i razne knjižare gde moźete pronaći knjige na italijanskom jeziku ili stranim jezicima. Milan ima neke od najboljih modnih pista na svetu pa ako ste ljubitelj mode to je savršeno mesto za vas!

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Što je žumberačko gorje

Žumberačko gorje je planina u Hrvatskoj koja se nalazi istočno od Slunjskog polja. To je područje koje je obilovalo prirodnim ljepotama, kao što su divlje šume, izvori i prelijepe stijene. Ovo planinsko područje poznato je po vrlo malom broju stanovnika koji su se...

read more

Što je zelena špilja

Što je zelena špilja je jedan od najpopularnijih i najslikovitijih prirodnih ljepota u Hrvatskoj. Nalazi se na otoku Visu, na istočnoj obali Jadrana. Ovaj spektakularni pećinski kompleks zauzima površinu od gotovo 2 km2 i sadrži nekoliko stotina pećinskih kanala i...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This