Što je navečer je poezija napisana u 19. stoljeću od slavnog hrvatskog pjesnika Antuna Mihanovića. U svom djelu, Mihanović prepričava svoja iskustva iz života i opisuje užitke koji se mogu dobiti samo navečer. Njegove riječi ispunjene su nostalgijom, tugom i nadanjem, a pokazuju kako je što je navečer zapravo metafora za nešto mnogo dublje i osebujnije.

Navečer je vrijeme od zalaska sunca, do početka noći.

Čišćenje

Prije nego što se pripremite za lijepu noć, prvo je potrebno očistiti svoju spavaonicu. Počnite s čišćenjem vašeg kreveta i posteljine. Uvjerite se da su jastuci čisti, a pokrivači izglađeni. Ne zaboravite očistiti i mrlje na podu i zidu. Očistite svaki kutak prostorije, uključujući tepih, knjige i igračke. Nastavite s čišćenjem ormara, stolova i stolica te istrljajte prašinu s prozora i police. Zatim operite prozore sa sapunicom za pranje prozora kako bi se dobila čista površina.

Pripremite si opremu

Kad je spavaonica uredna, slijedi priprema opreme koja vam treba noću. Krevet biste trebali prekriti posteljinom ili dekom, a jastuci odgovarajućim jastucima. Ako imate omiljenu lutku ili rukavicu koje ste voljeli držati dok spavate, ne zaboravite da je pripremite na jednom mjesto tako da je možete lako pronaći u slučaju da vam treba noću.

Postavljanje rasporeda

Nakon što ste sve što vam treba pripremili u prostoriji, postavljanje rasporeda je još jedan važan dio pripreme za lijep san. Koristeći sat ili budilnik na mobitelu, postavite vrijeme kada ćete ustati narednog dana te se držite tog rasporeda svake večeri bez obzira na to gdje se nalaziti. Također biste trebali odrediti vrijeme za spavanje tako da možete dobiti potrebnih 7-8 sati sna svake noći.

Umirivanje

Priprema za lijep san ne bi trebala biti puna napetost ili stresa jer će to samo pogoršati situacije noćnog odmora. Stoga se preporuča da posvetite neko vrijeme smirenostima poput meditacije ili yoga-ja kako biste se bolje fokusirali na mirne misli i smanjili stresne emocije prije odlaska u krevet.

See also  Što je giga

Voda

Ispijanje punih dvije litre vode tijekom dana može bitno uticati na vaš san noću jer ćete bit iscrpljeniji ako ste dehidrirani i suhi danima unazad. Također možete popiti slab čaj od bilja ili po malo jogurta ako želite dodatnu energiju bez osjetljivih probavnih sustava pred spavanje.

Kuhanje večere

Kuhanje večere može biti odličan način da se uživa u večeri. Odabir jela koja će se pripremiti ovisit će o tome koliko vremena imate i što svi volite. Sastojci mogu biti jednostavni i pristupačni, a sve možete kuhati i servirati zajedno. Volite li slatko? Kuhajte nešto kao što je palačinke ili pite za desert. Volite li slano? Napravite laganu i hranjivu varijaciju salata ili obroka. Kuhanje zahtijeva malo napora, ali to je odličan način da se dovezu obitelji ili prijatelji zajedno u ugodnom okruženju.

Izlet na otvorenom

Ako je vrijeme lijepo, provesti neko vrijeme na otvorenom može biti odlična ideja za večer. Provjerite lokalne parke i vidjet ćete da su puni aktivnosti koje su idealne za provedbu večeri s obitelji ili prijateljima. Od planinarenja do igranja sportskih igara poput nogometa i frisbija, postoji mnogo opcija za razgledavanje. Možete čak organizirati piknik, donijeti hranu i piće te se družiti tamo gdje je lako uživati u prekrasnom okolišu.

Zabava

Večeri mogu biti puno više od samo jela – mogu biti puno zabave! Razmislite o tome da organizirate tematsku večeru ili domino noć s prijateljima ili obitelji – dopustite da se svatko opusti te igraju stare dobre igre poput Monopola, Trivijala ili šaha. Možete čak organizirati film noć sa starim filmovima koji će vas podsetiti na djetinjstvo – pa čak i gledati najnoviji animirani hit! U svakom slučaju, osiguravate da imate puno smijeha i uspomena na ovaj poseban trenutak u godini.

See also  Što je hipohondar

Uživanje u trenutku – kako se možete opustiti?

Opuštanje je nešto što svi pokušavamo postići svaki dan, ali često to nije lako. To zahtijeva vrijeme i trud da se usredotočite na ono što je sada. Uživanje u trenutku je izvrsna vještina koja će vam pomoći da se opustite i pronađete mir. Možete isprobati nekoliko različitih tehnika kako biste pomogli sebi da se opustite i osjetite olakšanje.

Jedna od najboljih tehnika za opuštanje je disanje. Pronađite udobno mjesto gdje možete biti sami i zatvoriti oči. Usredotočite se na svoje disanje i osjetite kako se grudni koš diže i spušta svaki put kad udahnete i izdahnete. To će vas osloboditi stresa, a istovremeno će vam dati trenutak mira da razmišljate o tome što je sada važno za vas.

Druga tehnika koja će vam pomoći da se opustite je meditacija. Možete pronaći neke meditacijske tehnike na internetu ili knjigama koje će vam pomoći da shvatite koncept meditacije i naučite pravilno prakticirati ga. Meditacija će vas natjerati da mislite prisutno, a istovremeno ćete biti sposobni da iskusite dubinu duhovne meditacijske prakse. U ovom obliku opuštanja važno je postaviti postavljanje meta, što će vam omogućiti da ostvarujte dugoročne rezultate vezane uz duhovni rast i napredovanje.

Treća tehnika koja može biti od velike pomoći u vašem procesu opuštanja je praksa mindfulness-a ili pažnja na sadašnji trenutak. Ova metoda podrazumijeva fokusiranost na ono što osjetimo, mislimo, govorimo i radimo u datom trenutku, bez suda ili procjene situacije ili okolnosti oko nas. Time možemo primijetiti manje stvari oko nas kojima bi inače mogli propustiti pozornost, a to omogućava da doista osjetimo u potpunosti ono što smo dobili od tog trenutka. Osim toga, pažnja na sadašnji trenutak omogućava nam da preispitamo misli bez pohlepe za rezultatima ili procesima koji su normalno povezani s hodanjem kroz životne situacije

Zdrava prehrana

Zdrava prehrana uključuje jedenje kvalitetnih namirnica koje su bogate hranjivim tvarima, vitamina i mineralima. Preporučeno je da se izbjegne prejedanje, posebice hrane koja sadrži puno masti ili šećera. Umjesto toga, trebali bi se poticati zdrave navike hranjenja poput jedenja voća, povrća, zdravih žitarica i punomasnih namirnica. Također je poželjno da se uključe i druge vrste hrane poput ribe, nemasnih mliječnih proizvoda i orašastih plodova. Dnevna doza proteina može se dobiti od mesa ili jaja, ali treba imati na umu da je važno ograničiti unos te vrste hrane.

See also  Što je testosteron

Piće

Kada je riječ o piću, preporučeno je da ljudi piju puno čiste vode jer ona pomaže u hidrataciji organizma. Osim toga, mogu se konzumirati i druga pića bez šećera poput zelenog čaja ili sokova od voća i povrća s malim postotkom šećera. Preporučeno je da se izbjegavaju sokovi koji sadrže puno šećera te gazirana pića koja također sadržavaju puno štetnih dodataka zaslađivačima. Umjesto toga, možete piti čaj od bilja ili domaći sok od voća bez dodavanog šećera.

Kako provesti navečer s obitelji i prijateljima?

Večer s obitelji i prijateljima može biti vrlo zabavna. Prvo, potrebno je pronaći odgovarajuće mjesto za druženje. To može biti u nekom restoranu, kafiću ili čak u vlastitom domu. Ako se odlučite za izlazak, pronađite restoran koji nudi kvalitetnu hranu i ugodnu atmosferu. Također, razmislite o rasporedu jela i pića kako biste se osigurali da će večer proteći u najboljem duhu.

Ako ste doma, možete napraviti malo malog piknika ili zabaviti se igranjem društvenih igara. Pronađite neke zabavne igre koje će se svi lako prilagoditi i pozovite društvo da se pridruži vama. Možete također razgovarati o temama koje vas interesiraju ili organizirati neke „kvizove“ na temu filmskih zvijezda, glazbe ili popularnih TV emisija.

Možete također posjetiti lokalni muzej ili galeriju umjetnosti ako želite nešto drugačijeg iskustva. Također možete otići u bioskop ili gledati utakmicu na velikom ekranu ako postoji jedan u blizini vašeg doma. U svakom slučaju, pobrinite se da imate dovoljno vremena da provedete sa svojoj obitelji i prijateljima te da stvorite uspomene koje ćete cijeniti dugo vremena!

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Što je presoflex

Presoflex je inovativna tehnologija koja se koristi za proizvodnju elastičnih, izdržljivih i visokokvalitetnih materijala. Ova tehnologija kombinira postojeću tehnologiju s novim sastojcima i procesima da bi se dobili materijali sa izvanrednim svojstvima. Materijal je...

read more

Što je prekvalifikacija

Prekvalifikacija je proces obuke i edukacije koji se odnosi na promjenu kvalifikacija ili usmjeravanje prema drugom stručnom području. Prekvalifikacija pomaže ljudima da nadograde svoje postojeće vještine i stečeno znanje te da steknu nove kompetencije potrebne za...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This