Što je stepenasto šišanje

by Jun 6, 2023Ljepota0 comments

Stepenasto šišanje je moderna frizerska tehnika koja omogućuje stvaranje voluminozne i sjajne frizure. To je postupak koji omogućuje stiliziranje kose u nizu ravnih, polukružnih razina, od vrha glave do stražnjeg dijela. Ova tehnika oblikovanja kose omogućuje da se kosa čini mekšom i strukturiranijom, a također može pomoći u sakrivanju nekih nedostataka u obliku glave ili lica.

Strukturno Stepenasto Šišanje

Strukturno stepenasto šišanje je tehnika koja se koristi za stvaranje voluminoznog i sjajnog izgleda kose. To se postiže uklanjanjem velikih dijelova dugih niti i stavljanjem manjih dijelova uz kosu, čime se stvara lijepa struktura. Ova tehnika je popularna jer omogućuje mnogo mogućnosti oblikovanja kose, a pritom još uvijek pruža prirodni izgled. Strukturno stepenasto šišanje može biti vrlo jednostavno ili složeno i može pomoći da se kosa lakše oblikuje.

Strukturno stepenasto šišanje zahtijeva neke vještine i znanje o oblikovanju kose. Frizer treba poznavati različite tehnike, tako da može odabrati pravu metodu za vaš tip kose. U pravilu, frizer će smanjiti dužinu odmah ispod temena glave pa prema dolje i nastaviti do cilja, bez da se prekida linija. Za postizanje strukturnog stepenastog šišanja, frizer će također dodavati male dijelove te duljine na stranu glave koja stvara volumen ili povlačiti niti na temenu glave da bi se stvorio uski profil.

Kako bi dobili strukturno stepenasti izgled, morate imati strpljenja da svojoj frizerici omogućite da napravi savršeno strukturirano stepenaste dijelove ispod vašeg vrha glave. Također je važno posjetiti svog frizera svaka 2-3 mjeseca jer ćete tako držati svoju kosu u najboljoj formi. Takva redovita nega omogućit će vam da održite trajan strukturirani rezultat dugoročno.

See also  Što je trakice za izbjeljivanje zubi

Kako održavati stepenastu frizuru?

Stepenasta frizura je moderna, elegantna i jednostavna frizura koja će vam trajati dugo vremena. No, da biste uvijek izgledali sjajno, potrebno je znati kako održavati stepenastu frizuru. Prvo, važno je redovito češljati svoju kosu. Redovitim češljanjem možete vratiti volumen i dodati sjaj svojoj kosi. Također, redovitim stylingom možete zaštititi od ispadanja i prekomjerne lomljivosti.

Drugo, bitno je držati se rutine pranja kose. Pranje kose ne treba biti previše često jer to može dovesti do suhoće i lomljenja kose. Preporuča se pranje jednom ili dva puta tjedno pomoću blagih šampona i balzama za kosu bez sulfata. Ukoliko primijetite da vaša kosa postaje masna brzo, preporučuje se upotreba šampona bez sulfata ili posebnog šampona za masnu kosu. Također, važno je isprati sav šampon i balzam iz kose prije stylinga.

Treće, potrebno je odabrati pravi styling proizvod za vaš tip kose. Ako imate normalnu ili suhu kosu, trebali biste odabrati proizvod sa hidratantnim sastojcima poput ulja i pantenola da bi se spriječilo prekomjerno lomljenje. Ako imate masnu ili normalnu masnu kosu, trebali biste odabrati proizvod sa matirajućim sastojcima poput silikona ili glicerina da bi se spriječio pojačani sjaj nakon stylinga. U svakom slučaju preporuka je da stilirate samo toplinskim alatom poput peglice ili sušila za kosu u niskim temperaturama radi očvršćivanja stepenaste frizure bez oštećivanja vlasišta.

Klasični stepenasti šišanje

Klasični stepenasti šišanje je vjerojatno najpopularniji stil. Obuhvaća kratke lokne na vrhu glave s postupnim produljenjem krajeva. Rijetko se sastoji od ravnih krajeva, ali ako ih imate, možete ga nositi s ponosom. Uglavnom se u ovoj frizuri kombiniraju lijepe valovite ili valovite kose, kako bi se postigao pun, voluminozan izgled. Ova frizura izgleda posebno zapanjujuće u dugim duljinama jer omogućuje vašoj kosi da se njiše i pokazuje svoju prirodnu teksturu.

See also  Što je balea serum

Bob Stepenasto Šišanje

Bob stepenasto šišanje je još jedan popularni stil, često poznat i kao „graduacija bob“. To je moderna inačica tradicionalnog bob-a s postupnim produljenjem duljine od vrha do dna. Ova moderna frizura obuhvaća uglavnom ravne valove i ističe vašu liniju lica bez obzira na oblik lica ili teksturu kose. Bob stepenasto šišanje izgleda dobro na bilo kojoj duljini i nudi mnoge mogućnosti za stiliziranje.

Shag Stepenasto Šišanje

Shag stepenasto šišanje je još jedna popularna varijacija promjenljive duljine koja se temelji na shag stilu. Ova frizura obuhvaća slojeve različitih dužina, a naglasak je na prelamanju slojeva zbog dodavanja volumena i definicije čak i najtanjoj kosi. Shag stepenasto šišanje također se može dodatno istaknuti ubacivanjem boja, poput platinaste boje ili sunčanih pramenova – to će dati vašoj frizuri nevjero- jatan volumen i definiciju!

Gdje pronaći stručnjaka za stepenasto šišanje?

Ako tražite stručnjaka za stepenasto šišanje, postoje razne opcije. Prvo, možete potražiti lokalne frizerske salone i salone ljepote. Obično postoje brojni stručnjaci u tim salonima koji se specijaliziraju za stepenasto šišanje. Ipak, ako nemate vremena ili ne želite ići u salon, možete pregledati društvene medije i tražiti specijaliste za stepenasto šišanje u vašoj blizini. To će vam omogućiti da pronađete nekoga tko je sposoban obaviti vašu frizuru na najbolji mogući način. Osim toga, postoje i online platforme koje povezuju frizere s klijentima iz cijelog svijeta. Na ovim platformama možete pronaći stručnjake za stepenasto šišanje koji mogu obaviti posao svojim vlastitim alatima i materijalima. Također možete potražiti preporuke od prijatelja ili članova obitelji koji su već isprobali usluge pojedinog stručnjaka za stepenasto šišanje.

U svakom slučaju, bit ćete u mogućnosti pronaći stručnog profesionalca za stepenasto šišanje ako se dobro informirate o tome gdje ga možete pronaći. Budite sigurni da provjerite njihov rad prije nego što se odlučite na takvu uslugu te da pitate o naknadama ako ste nezadovoljni rezultatom usluge.

See also  Što je vlasulja

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Što je trajna šminka usana

Što je trajna šminka usana? Trajna šminka usana je postupak tijekom kojeg se stručnjaci za ukrasnu kozmetiku služe pigmentiranjem pomoću mikroigle da bi trajno ucrtali boju na usne. Kako bi se postigla što bolja i dulji trajanje, pigment se uvodi duboko u slojeve kože...

read more

Što su tonici za lice

Tonici za lice su proizvodi koji se koriste za čišćenje lica i poboljšanje njegovog izgleda. Oni se obično koriste nakon što se lice prvo temeljito očisti. Tonici za lice imaju različite sastojke i učinke, od omekšavanja do umirivanja kože i poboljšanja njenog...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This