Što znači bušenje uha

by Jun 7, 2023Ljepota0 comments

Što znači bušenje uha? Bušenje uha je postupak koji se koristi za stavljanje naušnica, igala ili druge nakitne predmete u oba uha. Ova metoda je popularna među mladima i odraslima diljem svijeta, posebno među ljudima koji žele istaknuti svoju modnu odjeću. Postupak bušenja uha može biti vrlo bolan ako se ne pravilno izvodi, ali postoje neke mjere opreza koje treba slijediti pri provođenju tog postupka.

Bušenje uha je postupak probušavanja slušnog kanala za uho radi postavljanja naušnica. Tijekom bušenja slušni kanal se temeljito dezinficira, a zatim se bušenje obavlja pomoću posebnog alata i bušilice, koja se kreće vrlo sporo.

Što trebate znati prije bušenja uha?

Bukiranje uha jedna je od najstarijih oblika kozmetičke modifikacije tijela, a vrlo je popularno među mladima. Iako se može činiti vrlo jednostavno, postoji puno stvari koje treba znati o bušenju uha prije nego se odlučite za ovaj zahvat.

Prije svega, budite sigurni da ste spremni na bušenje uha. Ako ste mladi, potrebno je da roditelji daju pristanak. Vrlo je važno da budete svjesni mogućih rizika i da dobro razmislite o tome što želite prije nego što odete na bušenje uha.

Kad ste spremni za bušenje uha, morate pronaći stručnjaka za ovaj zahvat. Nemojte ići u svakom salonu jer to može dovesti do infekcija i drugih problema s vašim noktima. Pronađite iskusnog bukoveca koji će vas uputiti na pravilne postupke i materijale koji se mogu koristiti. U tom slučaju, budite sigurni da su svi instrumenti sterilizirani prije nego što se primijene na vaše uho.

See also  Što je vlasulja

Pokušajte saznati više o materijalima koji se mogu koristiti za bukiranje vašeg uha. Postoje različiti materijali od metala do polimera ili bisera koji se mogu upotrijebiti. Nemojte birati najskuplji materijal jer je cilj ostati sigurni i zdravi nakon postupka.

Konačno, provjerite svoju povijest bolesti i pitajte svog liječnika ako postoje bilo kakve alergijske reakcije na materijale ili instrumente koje ćete upotrebljavati prilikom bukiranja vašeg uha. Također provjerite druge medicinske stanja koja bi vas mogla spriječiti da dobivate uslugu koja tražite.

Ako pažljivo pratite ove savjete, moći ćete pravilno bukirati svoja uha bez problema!

Bušenje uha – što je to?

Bušenje uha je postupak izrade otvora u uhu za umetanje nakita. Postupak se obično provodi na vanjskoj strani uha, ali može se povremeno izvoditi i na unutarnjoj strani. Bušenje uha može se obaviti i kod kuće, ali je najbolje obaviti ga stručno, kako bi se sprječila infekcija ili ozljeda.

Kako se buši uho?

Postupak bušenja uha obično počinje dezinfekcijom područja oko uha. Zatim će vam se dati naočale ili lice maska ​​kako bi vas zaštitili od ispuštanja bilo kojih strugotina kože ili sluznice. Nakon toga, stručnjak će upotrijebiti poseban alat za bušenje s posebnom vrstom metala koja će stvoriti otprilike jednaku veličinu rupu. Zatim ćete biti pozvani da odaberete nakit koji želite staviti na mjesto bušenog otvora.

Znači li bušenje uha bol?

Bušenje uha ne bi trebalo biti previše bolno, ali moguća je blaga do umjerena bol. Ako doživite bilo kakvu bol tijekom postupka, to bi trebalo biti privremeno i nestati brzo nakon završetka postupka. Obično se preporučuju lokalni anestetik i / ili protuupalni lijekovi da olakšaju bilo koju bol koja možda proizlazi iz postupka bušenja uha.

See also  Što je dolce gabbana parfem

Bušenje uha

Bušenje uha je postupak u kojem se stvara mali otvor u koži na obodu vanjskog uha. To je postupak koji se obično radi radi nošenja naušnica ili nosača naušnica. Bušenje se izvodi sterilnim alatom i obavlja se pod lokalnom anestezijom. Liječnik će upotrijebiti skalpel, bušilicu ili lasersku tehnologiju da napravi otvor. Kada je otvor napravljen, naušnice se mogu postaviti u uho. Nakon bušenja, liječnik će preporučiti da koristite posebne alate za čišćenje i dezinfekciju te da s vremena na vrijeme mijenjate naušnice ili obnavljate zaštitne ljuske na naušnicama. Također je preporučljivo da posjetite liječnika ako imate bilo kakve neugodne simptome, poput oticanja ili bolova.

Ovaj postupak traje od nekoliko minuta do nekoliko sati, ovisno o tome gdje se buši i što treba napraviti. Uobičajeno vrijeme potrebno za bušenje jednog uha je od pet do deset minuta.

Koje rizike donosi bušenje uha?

Bušenje uha je jedan od najpopularnijih trendova među mladima, ali ono donosi neke rizike. Osobe koje se odlučuju za bušenje uha trebaju biti svjesne mogućih opasnosti. Glavni rizik povezan je s infekcijama i ozljedama koje bi se mogle pojaviti tijekom procesa bušenja ili nakon toga. Drugi potencijalni problem je alergijska reakcija na materijale od kojih se izrađuju naušnice.

Infekcije mogu biti uzrokovane nepropisno dezinficiranim instrumentom za bušenje ili lošim higijenskim postupcima. U slučajevima gdje se alergijska reakcija pojavi, potrebno je što prije ukloniti naušnice i otići do liječnika kako bi se postupilo prema simptomima i pronašle adekvatne terapije. Također, budući da bušenje uha može oslabiti kožu oko pupka, postoji opasnost od infekcija koje mogu uništiti kožu i dovesti do otoka i upale.

See also  Što je trajni lak i koje su ideje

U slučajevima gdje su naušnice težine veće od 2 grama, postoji rizik da će koža biti preopterećena i da će doći do deformacija u obliku “puna usana”. Osim toga, ako se prekine lanac povezujući dvije strane naušnice, možda ćete morati vratiti na bušilicu radi popravka. Ako se to dogodi previše puta, možete ozbiljno oslabiti kožu oko pupka i imati probleme s vađenjem naušnica.

Stoga je bitno da ljudi koji žele provesti proces bušenja uha pridržavaju pravilne higijenske procedure te da posluju s iskusnim zanatlijama kako bi izbjegli bilo kakve opasnosti povezane s ovim procesom.

Kako se brinuti za bušena uha?

Kada se uho probuši, potrebno je čim prije obaviti prvu pomoć. Prvo, uho treba isprati mlakom vodom ili otopinom soli i vode. Zatim treba obložiti uho gazom i staviti bocu sa toplom vodom na stranu uha. To će pomoći da se smanji oticanje i bol. Ako postoji krv, potrebno je zaustaviti krvarenje kompresijom gazom ili tamponima.

Nakon prve pomoći, potrebno je posjetiti liječnika radi pregleda i eventualnog liječenja. Liječnik će pregledati i provjeriti da li je došlo do infekcije te odrediti najbolji tretman. U slučajevima kada se uho probušilo nakon nekog nesretnog događaja, možda će biti potrebna operacija ako su strukture unutar uha oštećene.

Također, morate biti oprezni ako ste imali bušeno uho jer možete razviti infekciju zbog oštećenja kože koja je bila otvorena zbog probujanja uha. Potrebno je spriječiti infekciju redovitim pranjem i lokalnom aplikacijom antibiotika. Ako primjetite simptome poput upale, crvenila ili bolova, odmah posjetite liječnika radi daljnjeg pregleda i liječenja.

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Što je trajna šminka usana

Što je trajna šminka usana? Trajna šminka usana je postupak tijekom kojeg se stručnjaci za ukrasnu kozmetiku služe pigmentiranjem pomoću mikroigle da bi trajno ucrtali boju na usne. Kako bi se postigla što bolja i dulji trajanje, pigment se uvodi duboko u slojeve kože...

read more

Što su tonici za lice

Tonici za lice su proizvodi koji se koriste za čišćenje lica i poboljšanje njegovog izgleda. Oni se obično koriste nakon što se lice prvo temeljito očisti. Tonici za lice imaju različite sastojke i učinke, od omekšavanja do umirivanja kože i poboljšanja njenog...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This