Gdje je barcelona grad

by Jun 10, 2023Putovanja0 comments

Gdje je Barcelona grad? Barcelona je glavni grad Katalonije, autonomne regije u Španjolskoj. Smještena na obali Sredozemnog mora, Barcelona je drugi najveći grad u Španjolskoj i jedan od najvažnijih gradova Europe.

Barcelona se nalazi u Španjolskoj.

Klima u Barceloni

Klima u Barceloni je blago mediteransko, s umjerenim zimama i vrućim ljetima. Prosječna godišnja temperatura je oko 18 stupnjeva Celzijusa. Snijeg se rijetko pojavljuje na jugu Barcelone, ali se često pojavljuje na krajnjem sjeveru Grada. Ljeti u Barceloni mogu biti vrlo toplo, a temperature zraka obično dosežu između 25 i 30 stupnjeva Celzijusa. U prosincu, ledene kiše su češće nego u ostalim mjesecima. Kiše obično pada od studenog do travnja, a u lipnju i srpnju obično je suho i sunčano. Prosječna količina oborina u Barceloni iznosi oko 500 mm godišnje.

Najhladniji mjesec je siječanj, a najtopliji mjesec je kolovoz. U svibnju su dani dugi i sunčani, a temperatura zraka se penje do 27 stupnjeva Celzijusa ili više tijekom dana. Najviša temperatura zabilježena je u srpnju 2017., kada je zrak dosegao 40 stupnjeva Celzijusa. Također je važno napomenuti da ljetne temperature mogu porasti na preko 40 stupnjeva Celzijusa tijekom dana, ali se obično spuste noću do 20 – 24 stupnja Celzijusa.

Barcelona ima puno sunca tijekom cijele godine – prosječni broj sunčanih sati dnevno između 12 i 14 sati – što mu omogućava da bude jedan od najboljih gradova za posjetiti tijekom letnih mjeseci.

Što je Barcelona poznata?

Barcelona je poznata po svojim lijepim plažama i bogatom kulturnom naslijeđu. Grad je poznat po svojoj raznolikosti, uključujući katalonsku kuhinju, španjolske i morske jela te moderno-klasike kombinacije. Barcelona je također prepoznatljiva po mnoštvu modernih i vizualnih umjetničkih izložbi koje se često održavaju diljem grada. Grad je također dom mnogim znamenitostima, uključujući Gaudi-ev Park Guell, Sagrada Familia i Casa Batllo. Barcelona ima veliki broj barova i restorana sa regionalnom hranom te nekoliko trgovina i tržnica s domaćim suvenirima. Turistima će se posebno svidjeti šetnja La Rambla, široka avenija koja se proteže duž centra grada. Za one koji vole sport, Barcelona je dom nogometnom timu FC Barcelona, a u gradu postoje i mnoge druge mogućnosti za rekreaciju poput plivanja, jogginga ili biciklizma. Grad nudi neke od najboljih plaža na Mediteranu te brojne druge mogućnosti za one koji traže avanturu ili relaksaciju uz more.

See also  Što je plaža klenovica

Sagrada Familia

Sagrada Familia je nevjerojatno djelo arhitekture, koje je još uvijek u izgradnji. Sagradu su počeli graditi 1882. i trebala bi biti dovršena 2026. godine, kad će se obilježiti 100. godišnjica smrti Antonia Gaudíja, glavnog arhitekta zgrade. Sagrada Familia je bez sumnje jedan od najpoznatijih simbola Barcelone.

Park Güell

Park Güell je mjesto koje ćete voljeti posjetiti ako volite vidjeti nevjerojatne umjetničke instalacije i pogledati prekrasnu prirodu. Park Güell je dio UNESCO-ve Svjetske baštine i bio je jedno od najpopularnijih vidikovaca u Barceloni. Park se nalazi na brdu slikovitom pogledu na grad i obalu mora s prekrasna umjetnička instalacija koja se proteže duž cijelog područja parka.

Muzeji

Barcelona ima neke od najboljih muzeja u Europi, a među najpoznatijima su Muzej Picassa, Muzej Montjuïc i Muzeji Fundación Joan Miró, a svi nude pregršt zanimljivih izložbi iz različitih vremenskih razdoblja u umjetnosti i kulturi.

Preporuke za smještaj u Barceloni

Barcelona je jedan od najpopularnijih turističkih destinacija na svijetu, sa mnogim različitim smještajnim opcijama. Ako ste planirali putovanje u Barcelonu, postoji nekoliko stvari koje treba imati na umu prilikom izbora smještaja. Prvo, trebali biste razmisliti o lokaciji. Barcelona je veliki grad i postoje različite zone u kojima možete boraviti. Odaberite onu koja vam najviše odgovara, s obzirom na vaš budžet i interese. Također biste trebali provjeriti usluge koje nudi smještajni objekt, poput besplatnog Wi-Fi-ja, doručka i parkinga.

Ako ste u potrazi za luksuznošću i lokacijom blizu glavnih atrakcija, morat ćete platiti više. U tom slučaju preporuka su hoteli kao što su W Barcelona ili Mandarin Oriental Barcelona. Oba nudi prostrane sobe, pogled na more i zapanjujuće spa centre. Ako tražite nešto pristupačnije, hosteli kao što su Generator Hostel Barcelona ili The Yellow Nest Hostel nude jeftiniji smještaj sa dodatnim uslugama poput besplatnog Wi-Fi-ja i doručka uključenih u cijenu sobe. Također možete pronaći jeftine apartmane po cijeloj Barceloni te se tako osigurati da ćete imati privatan prostor za sebe.

See also  Što je tržnica špansko

Drugo trebate imati na umu da je vrijeme rezervacije važno. U toku sezone Barcelona može biti puna turista pa bi bilo dobro rezervirati prethodno svoj smještaj kako bi osigurali da imate mjesto gdje ćete prespavati noć u ovom prekrasnom gradu.

Dostupnost novca u Barceloni

Barcelona je glavni grad Katalonije u Španjolskoj, i jedan je od najpopularnijih turističkih destinacija u Europi. Dostupnost novca je vrlo važna za turiste koji posjećuju Barcelonu, pa ćemo ovdje detaljno obraditi dostupnost novca u tom gradu. U Barceloni postoje mnoge mogućnosti za pristup novcu poput bankomata, banaka, trgovina s valutama i drugih financijskih usluga. Također postoje neke aplikacije koje omogućavaju pristup novcu pomoću mobilnih uređaja.

Bankomati su vrlo rašireni u Barceloni i mogu se naći na gotovo svakom koraku. Bankomati se obično nalaze unutar banaka ili u blizini bankarskih agencija. Bankomati također nude druge usluge poput plaćanja računa i razmjenjivanja stranih valuta po znatno nižim troškovima od trgovina s valutama.

Banke su također dostupne širom Barcelone, ali treba napomenuti da mnoge banke ograničavaju svoje radno vrijeme na samo nekoliko sati dnevno, pa turisti trebaju paziti da posjetite banku prije nego što se isključi. Mnoge banke nude usluge poput plaćanja računa, razmjenjivanja strane valute i online bankarstva preko mobilnih aplikacija.

Postoje i trgovine s valutama koje nude usluge razmjenjivanja stranih valuta po puno višim cijenama od banaka i bankomata. Međutim, trebalo bi napomenuti da bi trebalo biti oprezni prilikom razmjenjivanja strane valute jer mnoge trgovine svalutama imaju tendenciju da se obračunavaju visoke provizije za svoje usluge.

U posljednje vrijeme popularne su aplikacije kao što su Revolut koja omogućava pristup gotovini putem mobilnih telefona. Ove aplikacije nude mnogo prednosti poput online plaćanja putem interneta te brzog i jednostavnog načina razmjenjivanja stranih valuta po nižim cijenama od trgovina s valutama. Međutim, trebalo bi napomenuti da ove aplikacije imaju nekoliko nedostataka poput visokih troškova za povlačenje gotovine iz inozemstva te moguceg oporezivanja od strane države u kojoj se primjenjuju troškovi ovih aplikacija.

See also  Što je albanija ljetovanje

Razmjena novca u Barceloni

Kada govorimo o razmjeni novca u Barceloni postoji nekoliko mogućnosti: trgovine s valutama (posebice one smještene blizu glavnih turističkih atrakcija), bankarske agencije (koji obićno imaju bolju cijenu) te online aplikacije kao što su Revolut (koji nudi jeftiniji pristup gotovini). Trebalo bi napomenuti da vecińa ovih opcija nudeći dobru cijenu obićno također ima skrivenih troškova – stoga preporučujemo da provjerite detalje prije negoli se odlučite za bilo kojeg potrošiteljski proizvod ili uslugu.

Uglavnom, Barcelona je jedinstven grad sa brojnim opcijama dostupnih turistima za pristup novcima putem bankomata, banaka, trgovina s valuta te online aplikacija – stoga preporučujemo da se informirate o svakoj metodi prije negoli donesete bilo kakvu odluku o tome kojoj ćete opciji dati prednost!

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Što je žumberačko gorje

Žumberačko gorje je planina u Hrvatskoj koja se nalazi istočno od Slunjskog polja. To je područje koje je obilovalo prirodnim ljepotama, kao što su divlje šume, izvori i prelijepe stijene. Ovo planinsko područje poznato je po vrlo malom broju stanovnika koji su se...

read more

Što je zelena špilja

Što je zelena špilja je jedan od najpopularnijih i najslikovitijih prirodnih ljepota u Hrvatskoj. Nalazi se na otoku Visu, na istočnoj obali Jadrana. Ovaj spektakularni pećinski kompleks zauzima površinu od gotovo 2 km2 i sadrži nekoliko stotina pećinskih kanala i...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This