Što je bijela kava

by Apr 14, 2023Hrana0 comments

Što je bijela kava? Bijela kava je vrsta kave koja se izrađuje od fermentirane zrna bijele kave. To je slatko, lagano gorko piće s malo ili nimalo kofeina. Bijela kava se u Hrvatskoj obično proizvodi od Arabice i Robusta zrna, a obično se priprema uz dodatak mlijeka, šećera i drugih okusa.

Bijela kava je mješavina kave i mlijeka. To je jednostavan napitak koji se moguće pripremiti samo ubacivanjem instant kave u toplo mlijeko.

Sastav bijele kave

Bijela kava je najpopularniji način za pripremu kave. To je zbog toga što je lagana i ugodna za piti. Sastoji se od tri glavna sastojka, što uključuje mlijeko, slatkiš i vruću crnu kavu. Za početak, potrebno je napraviti crnu kavu s pravim udjelom vode i kave. Kava bi trebala biti dobro usitnjena da bi se postigla optimalna moguća tekstura. Nakon toga, potrebno je ohladiti kavu i dodati žlicu slatkiša po vašem izboru. Na kraju, treba dodati hladno mlijeko da bi se postigla ugodna gustoća i volumen. Bijela kava koja se napravi prema ovom receptu će biti ugodna i okusna te će biti idealan način da se probudi izjutra!

Iako postoje mnogi različiti načini pripreme bijele kave, osnovni sastojci će ostati isti: mlijeko, slatkiš i vruća crna kava. Različite vrste mlijeka mogu se isprobati radi dobivanja različitih okusa; od običnog mlijeka do sojinog ili bademovog mlijeka. Slatkiš također može varirati; od obične šećerne trske do meda ili praha za voćni sirup. Na taj način možete istraživati različite okuse bijele kave pomoću različitih sastojaka!

See also  Što je brunch

Prednosti bijele kave

Bijela kava je napravljen od najviše kvalitete zrna kave i pravilno pripremljen sa sastojcima poput mlijeka, šećera ili sirupa za slatkoću. To je osvojilo srca gurmana diljem svijeta zbog svoje lakoće i podnošljive teksture. Osim toga, postoje brojne druge prednosti koje se mogu dobiti iz pijenja bijele kave.

Prva prednost bijele kave je da je vrlo lagana na želudac. Nema potrebe za dodatnom šećerom ili šlagom, jer je već slatko ukusno i razvija ugodnu aromu. Također je lako probaviti, pa se može popiti u bilo kojem trenutku dana bez straha od probavnih problema.

Druga prednost bijele kave je da je puna antioksidansa i vitamina. Zrna kave su bogata antioksidansima i vitamini skupine B, što pomaže u jačanju imunološkog sustava. Osim toga, sadrži malo do nikakve masti i relativno malo kalorija.

Treća prednost bijele kave je da je pogodan energetski napitak. Kava sadrži visoku razinu gorkih soli i minerala, što joj daje sposobnost da pruži energiju tijelu bez prekomjerne stimulacije trbušne sluznice. To čini idealan napitak za one s osjetljivim trbuhom.

Četvrta prednost bijele kave je da možete prilagoditi okus prema vašim osobnim preferencijama. Možete dodati mlijeko ili sirup za slatkoću, ako vam se sviđaju slatki okusi. Ili možete dodati malo limunovog soka ako volite gorku okusnu notu.

Sve u svemu, postoji puno pozitivnih aspekata povezanih sa pijenjem bijele kave. To dolazi u različitim oblicima i okusima te nudi mnoge korisne nutrijente potrebne za jačanje imunološkog sustava i energiziranje tijela.

Što je bijela kava?

Bijela kava je novi trend koji se sve više širi u svijetu, posebno u Europi. Naziva se i „bela kava”, jer ima bijelu boju. Riječ je o mješavini mlijeka i kave, pomiješana s malo slatkog dodatka. Kava sadrži malo ili nimalo kofeina, što čini ovaj napitak idealnim za one razdoblja dana gdje ste umorni a ne želite biti budni.

See also  Što je bazlamača

Kako se pravi bijela kava?

Bijela kava može biti napravljena na nekoliko načina. Prvi je način da se u mikrovalnoj pećnici stavi šalica mlijeka i zagrije ga do vrenja. Zatim dodajte jedan ili dva čaja od espresso praha ili običnu crnu kavu, ovisno o tome što želite postići s okusom. U ovaj napitak možete dodati slatki dodatak po vašem ukusu, poput meda ili šećera. Kada sve to dobro promiješate, tako ćete dobiti svježu bijelu kavu spremnu za popiti!

Alternativni načini pripreme bijele kave

Bijela kava je popularan napitak koji se sastoji od kave, mlijeka i šećera. Postoje različiti načini pripreme bijele kave, uključujući i one alternativne. Evo nekih od njih:

– Espresso Lungo: Lungo je napravljen s većom dozom kave (oko 14 g) koja se tada razrijedi s dodatnom tekućinom. Također je moguće pripremiti ga sa šlagom ili mlijekom, ovisno o vašem ukusu.

– Cappuccino: Cappuccino se može napraviti pomoću jedne doze espressoa, mlijeka i prelivenog šlagom. Možete dodati šećer po želji.

– Latte Macchiato: Latte macchiato se sastoji od espressoa, mlijeka i slatkog sirupa za okus. Mlijeko se treba postupno sipati u espresso da bi se stvorio lagan sloj pjene na vrhu latte macchiatoa.

– Flat White: Flat white je espresso napitak s dodatkom mlijeka i šećera po vašem ukusu. Ovdje se obično ne doda preliveni šlag ili sirup za okus.

– Frappe: Frappe je smrznuti kavni frappe napravljen sa svježim espresso, mlijekom, ledenim čokoladnim sirupom i sladilima po vašem ukusu. Sve sastojke treba samljeti u blenderu da bi se dobio glatki frappe napitak.

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Što je zobeno mlijeko

Što je zobeno mlijeko je tradicionalna hrvatska jela koja se sastoji od zobenih pahuljica na vodi. Zobeno mlijeko je izvor hranjivih tvari, bogato je ugljikohidratima i sadrži visoke razine vitamina i minerala. Zbog niskog sadržaja masti i kolesterolom, to je idealna...

read more

Što je zob

Što je zob? Zob je vrsta štitnika za glavu čiji je cilj zaštititi glavu od udaraca i povreda. Zobovi su napravljeni od tvrdog materijala koji može da absorbira udarce ili da ih razdvaja. Obično se nalaze na sportskim zaštitnim opremama, kao što su bicikli, motori,...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This