Što je Bruxelles? Bruxelles je glavni grad Belgije i sjedište mnogih međunarodnih organizacija, uključujući Europsku uniju. Nalazi se na sjeverozapadu Belgije, a nalazi se na rijeci Senne. To je jedan od najvažnijih političkih, kulturnih i gospodarskih centara u Europi.

Bruxelles je glavni grad Belgije i sjedište Europske unije. Najveći je i najvažniji grad u zemlji, a također je i središte političkog, ekonomskog i kulturnog života regije.

Gdje se nalazi Bruxelles?

Bruxelles je glavni grad Belgije i smješten je u središnjoj Europi. Nalazi se na istočnoj obali Sjevernog mora, između Francuske, Nizozemske i Luksemburga. Bruxelles je poznat kao središte za međunarodne institucije, kao što su Europska unija (EU) i NATO. Glavni grad Belgije sadrži nekoliko muzeja i galerija, uključujući Muzej afričke umjetnosti, Muzej moderne umjetnosti i Royal Museums of Fine Arts of Belgium. Također postoje mnoge znamenitosti u Bruxellesu, uključujući Europsko sveučilište Bruxellesa, Cathedrale des Sts-Michel et Gudule te Grande Place, koji je bio dodan UNESCO-ovom popisu svjetske baštine 2000. godine.

Bruxelles je važan turistički odredišta u Europi i privlači milijune posjetitelja svake godine. Grad nudi mnoge razne aktivnosti za posjetitelje, od shoppinga do restorana do zabavnih parkova. Također postoje brojni muzeji i galerije koje mogu posjetiti turisti.

Povijest Bruxellesa

Bruxelles je službena prijestolnica Belgije i nalazi se na središnjem dijelu zemlje. Grad je postao središte političke, financijske i kulturne aktivnosti u 10. stoljeću nakon što je osnovan kao trgovački centar. U 9. stoljeću susjedni grad Leuven postao je poznat po proizvodnji pivovara, a Bruxelles je postao mjesto za proizvodnju piva i prve pravne države koja se zove Brabant. Godine 1531. Brabant postao je dio Habsburške Monarhije, a Bruxelles je postao glavni grad provincije. Bruxelles je 1831. proglasio neovisno carstvo, ali već naredne godine britanska vojska osvajala grad i vratila ga pod vlast Habsburžana.

See also  Što znači kašnjenje vlaka

Godine 1830., Belgija proglasila neovisnost od Nizozemske i Bruxelles postao glavni grad nove države. U 19. stoljeću, promet u Bruxellesu se povećavao s izgradnjom željeznice, cesta i kanala u gradu te modernizacijom porta i trgovina. U 20. stoljeću grad se rapidno razvijao u moderni europski centar koji privlači turiste iz cijelog svijeta.

U 20. stoljeću, Bruxelles je također postao sedište Europske unije koja ima svoju administrativnu vladavinu unutar granica Belgije, čime su ga učinili jedinstvenim međunarodnim središtem politike, ekonomije i kulture u Europi.

Znamenitosti u Bruxellesu

Bruxelles je glavni grad Belgije i prepun je znamenitosti. Mnogi od njih datiraju još od doba vladavine Austrije, Francuske i Holandije. Glavne znamenitosti u Bruxellesu uključuju Grand Place, Atomium i Mini Europe Park.

Grand Place je glavno tržište i gradsko središte Bruxellesa. To je popularno mjesto među turistima koji se okupljaju da vide svoje impresivne barokne građevine, zgrade iz 17. stoljeća i povijesne znamenitosti. Grand Place također sadrži nekoliko kafea i restorana, gdje se mogu probati tradicionalna belgijska jela poput čokolade, piva i friških rakova.

Atomium je velika metalna struktura koja se nalazi na izložbenom području iz 1958. godine u Bruxellesu. Ovaj arhitektonski fenomen izgleda kao atom sa šest kugličnih soba unutar strukture koja omogućava posjetiteljima da razgledaju grad Bruxelles iz sobica na vrhu strukture.

Mini Europe Park je minijaturni park koji sadrži kopije poznatih evropskih znamenitosti poput Eiffelovog tornja, London Eyea i slavnog mosta Rialto u Veneciji. Park također ima mnogo animacija i simulacija da bi posjetitelji mogli iskusiti europske destinacije bez da moraju putovati daleko do njih.

Kultura i zabava u Bruxellesu

Bruxelles je poznat po svojoj raznolikosti kulture i zabavi. Postoji mnogo mogućnosti za istraživanje svega, od muzeja do performansa uživo. Muzeji su osobito popularni, s nekim od najpopularnijih među njima su: Muzej Afričke i Američke Umjetnosti, Muzej Mleka, Muzej Grafike i Muzej Autentičnih Vrsta. Ovi muzeji pružaju pogled na kulturnu raznolikost Bruxellesa.

See also  Koji su pokloni za djevojačku

Nakon što ste obišli neke od ovih muzeja, možete se opustiti uz zabavne aktivnosti poput koncerata, teatra ili stripova. Koncerti se često održavaju u parkovima u gradu tijekom ljetnih mjeseci. Tu je također puno događaja u javnom prostoru kao što su prigodni sajam knjiga ili festival glazbe.

Ako tražite nešto više ekskluzivno, možete pronaći zabavne događaje na nekim od najbolje restorane ili night clubove grada. Ove lokacije nude vrhunske jelovnike te tradicionalni belgijski stil pivskih barova i pubova gdje možete uživati ​​u pravim lokalnim obrocima. Također postoji puno noćnih klubova koji nude razne glazbene stilove poput popa, rocka ili elektronike čiji program varira ovisno o danu.

Bruxelles također nudi mogućnost da obilježite posebne prigode i druge događaje poput novogodišnjih proslava i blagdana. U tom slučaju postoje puno restorana i barova gdje ćete naći posebne ponude za večere ili cocktail partyeve tijekom novogodišnje večeri. Isto tako postoje događaji poput festivala filmova ili umjetničkih instalacija dizajniranih specijalno za tu prigodu.

Život u Bruxellesu

Bruxelles je središte Evropske unije i glavni je grad Belgije. To je daleko najveći grad u zemlji, a također i najprometniji. Život u Bruxellesu se može opisati kao urbana priča. Grad je pun istorijskih atrakcija, gastronomskih kuća i modernih znamenitosti. Postoje brojni razlozi zbog kojih ljudi iz cijelog svijeta dolaze ili odlaze iz ovog grada.

Kada govorimo o životu u Bruxellesu, prvo na um pada bogata kultura i istorija koja se može vidjeti na svakom koraku. U samom središtu grada se nalazi Grand Place, zaštićeni spomenik Unescovog svjetskog naslijeđa. Grad također ima brojne muzeje, galerije i druge istorijske atrakcije koje čine veliku turističku destinaciju.

Bruxelles također ima izvanrednu gastronomsku scenu koja obuhvata mnoge tipove hrane: od belgijskog tradicionalnog jela do egzotičnih internacionalnih jela. Mnogi restorani su otvoreni 24 sata dnevno, što čini ovaj grad savršenim za noćne provode! Također postoji mnogo barova, diskoteka i druge noćne destinacije u Bruxellesu.

See also  Što je pulski filmski festival

Kad govorimo o životnom standardu u Bruxellesu, to je nešto što morate iskusiti sami da biste ga bolje razumjeli. Mnoge stvari su skupe u Bruxellesu (poput stanova), ali postoji nekoliko načina da budete ekonomični (poput preporuke za traženje stanova putem Airbnb-a). U principu, možete pronaći pristupačan način da živite u ovom divnom gradu!

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Što je žumberačko gorje

Žumberačko gorje je planina u Hrvatskoj koja se nalazi istočno od Slunjskog polja. To je područje koje je obilovalo prirodnim ljepotama, kao što su divlje šume, izvori i prelijepe stijene. Ovo planinsko područje poznato je po vrlo malom broju stanovnika koji su se...

read more

Što je zelena špilja

Što je zelena špilja je jedan od najpopularnijih i najslikovitijih prirodnih ljepota u Hrvatskoj. Nalazi se na otoku Visu, na istočnoj obali Jadrana. Ovaj spektakularni pećinski kompleks zauzima površinu od gotovo 2 km2 i sadrži nekoliko stotina pećinskih kanala i...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This