Što je burrata sir

by Apr 15, 2023Hrana0 comments

Burrata je vrsta sira napravljena od kravljeg mlijeka, obično iz zapadne oblasti Apulije u Italiji. Burrata je jedinstvena jer je luksuzna i skupa, ali joj je okus vrlo voljen među poznavateljima sira. Nastala je u 19. stoljeću kao alternativa mozzarelli, a nazvana je po latinskom izrazu za masnoću.

Burrata sir je vrsta sira koji se sastoji od vanjske ljuske od masnog kravljeg mlijeka i središnjeg, sočnog, kremastog unutarnjeg dijela od mješavine masnog kravljeg mlijeka i vrhnja.

Burrate sira

Burrate sira mak iha eskpertiz ne’ebé a’as iha area balu, inklui ekonomia no finanseiru. Burrate sira mak responsavel ba halo analiza kona-ba ekonomia no finanseiru no halo rekomendasaun kona-ba tempu badak. Burrate sira mós bele loke estudu kona-ba programa finansiamentu ida, ne’ebé bele hetan benefisiu ba interese públiku no povu. Burrate sira sei servisu liután hodi hasai relatoriu ida kona-ba parte finansiamentu ida ne’e, liuliu tuir regra no regulamentu sira ne’ebé governu estabelese ona. Burrate sira mós bele hetan enkargo diretu husi governu atu hasai relatoriu ida kona-ba asuntu balun, ne’ebé governu hakarak hatene di’ak liután. Burrate sira sei servisu hamutuk ho ministériu relevante atu harii planu ida ba futuru dezenvolvimentu nasionál nian.

Burrate sira la presiza atendimentus espesializadus ka formasaun espesífika ba servisu ne’e. Maibé, burrata importante tebes atu iha hahalok profisionalismu no koñesimentus di’ak kona-ba área finansa nian. Burrata mós presiza atensaun di’ak ba detallus, hodi garantia informasaun ne’ebé presiza sai la’o ho maneira di’ak. Se burrata tenke partilla informasaun entre departamentus diferentes, entaun burrata presiza desenvolve hahalok kooperativizmu ida.

See also  Što je kolač od ribizla

Burate sira tenke iha habilidades prátiku ida atubele resolve problema di’ak liután. Ida ne’e importante tebes bainhira relatoriu importante boot ida sei sai nu’udar rezultadu husi servisu burrata nian. Tanba ne’e, burrata tenke iha abilidade atubele analiza dadus ho maneira objetivizada no saída di’ak liután bainhira enfrenta problema ruma.

Nastanak i povijest burrate sira

Burrata sir je talijanski mliječni proizvod koji je nastao u regiji Apulija u južnoj Italiji. Burrata počela je biti proizvedena oko stoljeća dvadeset, prema nekim izvorima, a naziv sira potiče od kombinacije riječi burro i mozzarella. Ime “burro” potječe od talijanske riječi za maslac i dolazi od toga što se sir izrađuje od vrhnja i kravljeg mlijeka.

Burrata se obično pravi tako da se vezice čvrste mozzarele napune s punjenjem od vrhnja, a zatim vezice prekriju tankim slojem čvrste mozzarele. Također je moguće napraviti punjenje s mascarponeom, ricottom ili drugim vrstama sireva. Burrata se obično prodaje u obliku loptica ili kuglica koje se spremaju na temperaturama nižim od petnaest stupnjeva Celzija.

Burrata je postala popularna u Italiji nakon Drugog svjetskog rata, a zatim je počela postupno postajati popularna i van Italije. U posljednjih nekoliko godina Burrata je postala popularna na jugoistoku Europe, Sjevernoj Americi i Aziji. Danas su mnogi restorani počeli nuditi burratu na svojoj jelovnici, što još više pridonosi njenoj popularnosti diljem svijeta.

Gdje se može pronaći Burrata sir?

Burrata sir je jedan od najomiljenijih sireva u svijetu. To je vrlo mekan sir napravljen od vrhunskog kravljeg ili kozjeg mlijeka. U Italiji, gdje je burrata sir nastao, postoji mnogo proizvođača koji i dalje proizvode ovaj iznimno ukusni i luksuzni proizvod. Međutim, postoje i drugi proizvođači diljem svijeta koji proizvode burratu sira poštujući iste tradicionalne metode izrade.

See also  Što je lubenica

U Hrvatskoj možete pronaći burratu sira u odabranim trgovinama specijaliziranim za prodaju ukusnih delicija, kao što su trgovine za delicije ili specijalizirane trgovine za hranu. Također se možete obratiti mnogim farmama, obiteljskim obrtima i malim domaćim proizvođačima koji mogu ponuditi ovaj luksuzni sir.

Ako tražite gdje se može pronaći burrata sir blizu vas, najbolje je provjeriti lokalne oglase i oglase na internetu. Možda ćete čak naći neke proizvođače koji imaju online trgovinu pa ćete moći narudžbu poslati ili preuzeti direktno od njih. U svakom slučaju, uz malo truda sigurno ćete naći ovaj luksuzni hrvatski sir!

Burata Sir

Burata sir je mekana, masnija i nježnija od drugih vrsta sira. Dobro se slaže sa umacima i salatama, a mogu se pripremiti na mnogo različitih načina. Sljedeći su neki od najpopularnijih načina pripreme burate sira.

Kuhanje

Burata sir se može kuhati u umak od rajčice ili bijelog vina. Možete dodati začine poput origana, češnjaka i luka, a možete ga poslužiti sa maslinama i začinjenim uljem za još bolju aromu. Također ga možete preliti s vrućim maslinovim uljem kako biste dobili bogato okusno jelo.

Grilovanje

Grilovanje je još jedan način pripreme burate sira. Možete ga grilovati u staklenoj ili keramičkoj tavi ili direktno na roštilju. Dodajte biljne ulje prije grilovanja kako biste postigli što bogatiji okus. Također možete dodati neke dodatne začine poput origana, češnjaka ili luka da bi vaš burata sir bio još ukusniji.

Pećenje

Burata sir se također može peći u tepsiji obloženoj folijom za pečenje ili aluminijskom folijom. U tepsiji stavite nekoliko kriški burate sira, dodajte malo biljnog ulja i začina po želji i prelijte limunovim sokom. Zatim stavite da peče u pećnici dok ne postane hrskava i rumena boja.

See also  Koji je recept za varenik

Prženje

Burata sir se također može pržiti u tavi ili dubokom frižideru prethodno obložene papirom za pečenje. Dodajte malo biljnog ulja da se ne bi pridruplo te prstena da bi sir bio lijepo hrskav i fino presvučen oko rubova – to će dati poseban okus vašem jelu.

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Što je zobeno mlijeko

Što je zobeno mlijeko je tradicionalna hrvatska jela koja se sastoji od zobenih pahuljica na vodi. Zobeno mlijeko je izvor hranjivih tvari, bogato je ugljikohidratima i sadrži visoke razine vitamina i minerala. Zbog niskog sadržaja masti i kolesterolom, to je idealna...

read more

Što je zob

Što je zob? Zob je vrsta štitnika za glavu čiji je cilj zaštititi glavu od udaraca i povreda. Zobovi su napravljeni od tvrdog materijala koji može da absorbira udarce ili da ih razdvaja. Obično se nalaze na sportskim zaštitnim opremama, kao što su bicikli, motori,...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This