Što je cms sustav? CMS (Content Management System) sustavi su softverska rješenja koja omogućuju korisnicima da stvaraju, uređuju i ažuriraju sadržaj web stranica. To može uključivati tekst, slike, videozapise, audiozapise i još mnogo toga. CMS sustavi mogu biti korišteni za izradu i održavanje malih osobnih stranica ili velikih korporacijskih portala. Kako bi se postigla potpuna kontrola nad sadržajem web stranice, CMS sustavi nude alate za lako upravljanje sadržajem web stranice bez potrebe za znanjem izradom web stranica.

CMS sustav (sustav za upravljanje sadržajem) je softver koji omogućuje jednostavno stvaranje, uređivanje, organiziranje i objavljivanje sadržaja na web stranici. Najčešće se koriste za stvaranje blogova i web stranica. CMS sustavi također mogu uključivati opcije za teme ili dizajn, optimizaciju za tražilice te integraciju s društvenim medijima.

Što je to React?

React je JavaScript biblioteka za izgradnju korisničkih sučelja. Osmišljen je i razvijen od strane tehnološke tvrtke Facebook. React pomaže u stvaranju dinamičnih i interaktivnih web stranica, na primjer, mogućnost interakcije sa web aplikacijama. Sastoji se od komponenti koje se mogu pojedinačno ugraditi u web stranicu, što olakšava ponavljanje postojećih elementa i brži razvoj. React također nudi sjajne performanse zbog svoje virtualne DOM (Document Object Model) biblioteke koja se koristi za održavanje stanja aplikacije.

Kako se React razlikuje od drugih web tehnologija?

React se razlikuje od drugih web tehnologija po tome što omogućuje lakše izgradnju dinamičnih i interaktivnih web stranica. To je napravljeno tako da omogućava stvaranje komponenti koje se mogu pojedinačno ugrađivati ​​u web stranicu, što vam omogućava da brzo izgradi cijelu stranicu. Osim toga, React nudi performanse zbog svoje virtualne DOM biblioteke koja se koristi za održavanje stanja aplikacije i osigurava da ne morate svaki put preuzimati cijelu stranicu prilikom svake promjene.

See also  Što je jedan klik

Kako CMS sustav funkcionira?

CMS (Content Management System) sustav je programski alat koji omogućuje ljudima da stvaraju, uređuju i objavljuju sadržaj na web stranicama. To se obično odnosi na tekstualni, slikovni i multimedijalni sadržaj. CMS sustavi olakšavaju razvoj web stranica i uvelike smanjuju vrijeme potrebno za izradu web stranica. CMS ima mnogo prednosti, uključujući jednostavnu administraciju, prilagodljivost, sigurnost i sposobnost da se iskoriste postojeći alati za objavljivanje sadržaja.

CMS sustavi obično se sastoje od administrativnih sučelja i baze podataka koja pohranjuje informacije o web stranicama. Administrativni sučelja često omogućuju korisnicima da stvaraju nove stranice ili postove, prilagođavati postojeće stranice ili postove i dodati nove teme ili dodatke na web stranicama. Baza podataka povezuje te informacije s web stranicom tako da se mogu ispravno prikazati korisnicima.

CMS sustavi mogu biti instalirani na web server ili preuzeti kao uslužna aplikacija (SaaS). SaaS je platforma koja pruža usluge prilagođene potrebama korisnika i omogućava im lakše upravljanje web stranicama bez potrebe za instaliranjem softvera na vlastiti računalni server. Korištenjem SaaS-a, administratori mogu jednostavno ažurirati svoje web stranice putem jedne platforme bez potrebe za rukovanjem softverom na vlastitim serverima.

Prednosti korištenja CMS sustava

Korištenje CMS sustava je postalo neizbježno za većinu web stranica danas. CMS (Content Management System) omogućuje korisnicima da lako i brzo mogu postaviti, mijenjati i ažurirati sadržaj na svojoj web stranici. To je posebno korisno za one koji ne znaju ili ne razumiju tehnike programiranja. CMS omogućava administratorima da mijenjaju, uređuju i ažuriraju web stranice putem jednostavnog sučelja. Također dolazi s puno predinstaliranih funkcionalnosti i pluginova, što olakšava uređivanje stranica bez potrebe za ručnim programiranjem. CMS sustavi također mogu poboljšati performanse pretraživača i spriječiti hakiranja jer sadrže sigurnosne mehanizme poput lozinki i autentifikacije. Također pomaže u pohrani podataka jer sve se pohranjuje na jednom mjestu, što olakšava pristup podacima i olakšava upravljanje sadržajem s jednog računala bilo gdje na svijetu.

See also  Što je računalo

CMS također pruža većinom webmastera jednostavnu metodu za objavljivanje objekata poput blogova, vijesti ili članaka bez potrebe za ručnim programiranjem ili unosom HTML-a. To je posebno korisno jer to omogućava brzo objavljivanje članaka bez potrebe da se stalno bave tehnološkim problemima vezanim uz to. Također postoje besplatne opcije CMS-a koje se mogu preuzeti na Internetu i mogu biti odlična opcija za male tvrtke ili pojedince koji žele objaviti vlastitu web stranicu bez velikih troškova.

Uglavnom, CMS sustavi su dobra stvar za one koji žele lako ažurirati sadržaj na svojoj web stranici bez razumijevanja tehnika programiranja ili unosa HTML-ovih oznaka. Osim toga pružaju puno drugih prednosti poput bolje performanse pretraživača, sigurnosnih mehanizama protiv hakerisanja i sigurne pohrane podataka.

Postavljanje CMS sustava

Postavljanje CMS sustava jednostavno je, ali zahtijeva neke znanje i vještine. Prvo ćete morati odabrati koji će CMS koristiti. To ovisi o tome što želite postići s web stranicom i kakve funkcionalnosti želite. Mogu se izabrati popularni besplatni CMS poput WordPressa, Joomle ili Drupala. Nakon toga, potrebno je instalirati odabrani CMS na web hosting serveru. Za početak ćete vjerojatno trebati pronaći web hosting uslugu koja ima podršku za odabrani CMS. Zatim trebate preuzeti i instalirati datoteku sa sustavom na serveru.

Nakon što instalacija bude dovršena, trebat će vam nalog administratora da biste mogli pristupiti administracijskom sučelju i počeli raditi na vašoj web stranici. Također možete preuzeti razne teme i dodatke za vašu web stranicu da biste joj dali potrebnu funkcionalnost i izgled. Ako ste spremni, možete početi objavljivati sadržaj u obliku blog postova, slika, videozapisa itd., I postaviti ostale postavke vašeg web mjesta u administracijskom sučelju.

See also  Što su baterije za mobitele

Kada se sve to dovrši, možete otvoriti vašu web stranicu i radovati se rezultatu!

WordPress

WordPress je najpopularnija CMS platforma na tržištu. Omogućuje jednostavnu instalaciju i korištenje. Postoje dva glavna tipa WordPressa: WordPress.org i WordPress.com. WordPress.org nudi potpuno prilagođeno rješenje za stvaranje web stranice, dok WordPress.com predstavlja servis koji je već instaliran i spreman za korištenje, ali ima ograničene mogućnosti prilagodbe.

Joomla

Joomla je još jedna popularna opcija među CMS platformama. Omogućuje lako stvaranje i uređivanje web stranica pomoću različitih predložaka i alata za izgradnju web stranica. Također omogućava prilagođavanje postojećih predložaka, što znači da možete unaprijediti svoju web stranicu bez velikoga napora.

Drupal

Drupal je još jedna popularna CMS platforma koja vam omogućava da stvorite vlastitu web stranicu brzo i lako. Ovaj alat nudi mnoge alate za stvaranje i uređivanje web stranica, pa čak i mogućnost prilagođavanja postojećih predložaka za bolji izgled vaše web stranice.

Squarespace

Squarespace je još jedna CMS platforma koja se temelji na korisničkom sučelju zasnovanoj na drag-and-drop tehnologiji. Ova platforma ima intuitivno sučelje s mnoštvom predložaka koji se mogu prilagoditi prema vašim potrebama, a nudi i puno dodatnih funkcija poput blogova, e-trgovina, obrasca itd.

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Što je webinar

Webinar je vrsta online seminara koji se sastoji od prezentacija i diskusija uživo. Koristi se za promociju proizvoda, edukaciju i razmjenu informacija između ljudi širom svijeta. Webinar pruža voditeljima mogućnost da povežu publiku, dijele sadržaj i odgovaraju na...

read more

Što je web hosting

Web hosting je usluga koja omogućuje postavljanje web stranica na internet. To se obično obavlja kroz dodjeljivanje prostora i resursa na poslužitelju za pohranu podataka i aplikacija koje čine web stranicu. Web hosting također osigurava veze između računala i...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This