Flat white je popularni napitak koji se sastoji od mlijeka i espresso kave. Ovaj napitak dolazi iz Australije i Novog Zelanda, ali se sada može naći u mnogim zemljama diljem svijeta. Razlikuje se od cappuccina jer je gušće, ima manje mlijeka i manje pjenaste kreme.

Flat White je espresso-based piće koje se sastoji od opuštenog mlijeka i dvije do tri šalice espressa. Ovo piće je nastalo u Australiji i Novom Zelandu, a danas ga možete pronaći u mnogim kafićima širom svijeta.

Kako se pravi flat white?

Flat white je espresso-based kava koja se sastoji od dvije jednake dijelove mlijeka i espressa. Da bi se napravio, barista će ubaciti dva slama izmiješana s mlijekom u espreso aparat. Nakon što se smjesa dobro zagrije, barista će je preliti preko espressa i odmjeriti ga kako bi dobio ravnomjernu, creamys teksturu. Konačni rezultat je tamno-smeđa površina sa tankim slojem bijelog mlijeka. Flat white je sve popularniji među kavom navijačima po cijelom svijetu jer nudi snažan okus espressoa bez prevelike gorčine.

Što je flat white?

Flat white je istaknuta kava s izvanrednom aromom, koju su popularizirali baristi u Australiji. Flat white je uglavnom napravljen od espressoa, vrućeg mlijeka i tankog sloja mliječne pene. Unutar espressoa, struktura se miješa s mlijekom i omogućava da se kava pohrani u šalicu od 180-220 ml. Flat whites su zapravo relativno novi na sceni kave, ali već su postali omiljeni među ljubiteljima kave diljem svijeta.

See also  Što su digitalni tragovi

Koje kave se koristi za flat white?

Kada je riječ o flat whiteu, espresso je osnova za to. Najbolje je da se espresso pravi s mekšim odabranim zrncima, jer će dati laganiji okus s manje gorčine i slatkoćom. Kako bi se postigla željena tekstura i arome, najbolje je miješati različite vrste espressoa. Također možete dodati neke druge vrste tamnih kava poput robuste ili čak jedne mješavine tamnih sorti. U svakom slučaju, bit će potrebno dodati vruće mlijeko da bi se postigao savršen okus flat whitea.

Što je Flat White?

Flat White je kava napravljena od mlijeka i espressoa. To je espresso s dodatkom toplog, gustog mlijeka. Uglavnom se servira u šalici koja je nešto veća od onih za latte.

Što je Latte?

Latte je kava napravljena od espressoa s puno steamed mlijeka. Latte se obično servira u visokoj čaši, a u njoj se nalazi manje kofeina nego u flat whiteu.

Što je razlika između flat white-a i latté-a?

Glavna razlika između flat white-a i latté-a jest ta da se flat white obično pravi od više espressoa, dok se latte pravi od manje espressoa. Flat white također sadrži više mlijeka, pa ga možete smatrati gušćim i sočnijim od latté-a. Također, latte ima manje kofeina nego flat white, jer se pravi od manje espressoa.

Prednosti Flat White-a

Flat White je espresso-based kava koja je postala popularna u zadnjih nekoliko godina. To je vrlo svestrana pića koja nudi mnoge prednosti, uključujući sljedeće:

Prvo, Flat White se obično pravi od dvije do tri šalice espresso kave. To osigurava da ćete dobiti visokokvalitetnu i bogatu kavu. Osim toga, espresso se napravljen na taj način da se istiskuje iz najbolje kvalitete zrna kave, što znači da ćete dobiti puno okusa i aroma.

See also  Što je domena

Drugo, Flat White ima malo mlijeka. Za razliku od drugih espresso-based pića poput latte ili cappuccino, Flat White sadrži manje mlijeka. To znači da ćete i dalje osjetiti pun okus espressa i bit će manje boja u vašem piću.

Treće, Flat White ima jedinstvenu teksturu. Kada je mlijeko dodano u espresso, stvara se penasto pjenjenje koje daje piću jedinstvenu teksturu i okus. Također, mlijeko doprinosi toplini pića i pomaže održati temperaturu pića duže vrijeme.

Četvrto, Flat White može biti odličan način da se probudi malo ranije u jutarnjim satima. Budući da sadrži samo malo mlijeka, ne trebate biti previše preopterećeni sa svojom prehranom jer možete dobiti sve prednost espressa bez punog uticaja na vaš želudac.

Gdje mogu pronaci dobar flat white?

Ako ste ljubitelji kave, vjerojatno ste čuli za flat white. To je vrsta kave koja se sastoji od mlijeka i espressoa, a izvorno je dolazila iz Australije i Novog Zelanda. Flat white se sada može naći u mnogim kafićima širom svijeta, pa čak i u Hrvatskoj.

U Zagrebu možete pronaći nekoliko mjesta gdje se servira odličan flat white. U samom centru grada nalazi se Coffee Room Barista Lab, koji slovi za jedan od najboljih barista u Zagrebu. S druge strane Save, u Donjoj Dubravi, nalazi se Coffee & Food Laboratory, gdje ćete također naći okusni flat white. U Rijeci tu su lokacije kao što su Caffe Bar Piccolo i Caffe Bar Bon Bon gdje također možete pronaći odličan flat white.

Ako putujete van Zagreba ili Rijeke u Hrvatskoj, obratite pozornost na male lokalne kafiće diljem zemlje. Mnogi od njih imaju svoje vlastite recepture za flat white i nude specijalna ponuda za tu posebnu vrstu kave. Također možete razmisliti o tome da sami napravite svoju verziju tog napitka pomoću domaćeg espresso aparata ili French Press-a.

See also  Što su baterije za mobitele

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Što je webinar

Webinar je vrsta online seminara koji se sastoji od prezentacija i diskusija uživo. Koristi se za promociju proizvoda, edukaciju i razmjenu informacija između ljudi širom svijeta. Webinar pruža voditeljima mogućnost da povežu publiku, dijele sadržaj i odgovaraju na...

read more

Što je web hosting

Web hosting je usluga koja omogućuje postavljanje web stranica na internet. To se obično obavlja kroz dodjeljivanje prostora i resursa na poslužitelju za pohranu podataka i aplikacija koje čine web stranicu. Web hosting također osigurava veze između računala i...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This