Što je gradski prijevoz split

by Jun 12, 2023Putovanja0 comments

Što je gradski prijevoz Split? GSP Split je javno poduzeće za gradski prijevoz koje pruža autobusne, tramvajske i vlakovne usluge stanovnicima Splita i njegove okolice. Osnovano je 1955. godine sa ciljem da olakša mobilnost i omogući ljudima da se lakše kreću između različitih dijelova grada.

Gradski prijevoz u Splitu je skup usluga javnog gradskog transporta koji pružaju gradska autobusna i željeznička mreža za putovanje između različitih dijelova Splita. Ova usluga također uključuje usluge taksija, kao i drugih oblika javnog prijevoza poput brze željeznice i vodenih linija.

Linije gradskog prijevoza u Splitu

Split je razvijeni grad koji nudi brojne mogućnosti za putovanje između različitih dijelova grada. Linije gradskog prijevoza u Splitu omogućuju ljudima da se brzo i sigurno prebace iz jednog dijela grada u drugi. Postoje linije javnog prijevoza koje se koriste za dnevno putovanje, a postoje i linije koje se koriste samo za određene događaje. Linije gradskog prijevoza u Splitu su:

• Tramvaj: Tramvaj obavlja vožnju na relaciji od Rive do Meje. Također, postoje dva tramvaja koja voze na relaciji od Rive do Vranja.

• Autobus: Autobusne linije obavljaju vožnju na većini relacija u Gradu Splitu, od centra do okolnih mjesta. U ponudi su i autobusne linije kojima se mogu dobiti veći gradovi poput Trogira ili Makarske.

• Vlak: Postoji nekoliko redovnih vlakova koji voze prema susjednim mjestima, poput Solina i Šibenika. Također, postoji i ekspresni vlak koji vozi dva puta tjedno iz Splita prema Zagrebu.

See also  Što je kambođa

Ovi javni prijevozni servisi čine Split pristupačnim za sve vrste putovanja unutar grada i okoline. Putnicima je na raspolaganju široka paleta usluga, a cijene su pristupačne s obzirom na ponudu usluga koja se nudi.

Cijene za gradski prijevoz u Splitu

Gradski prijevoz u Splitu nudi više mogućnosti za putnike. Postoje autobusi, gradski vlakovi, trolejbusi i taksiji koje možete koristiti za brzo i jednostavno putovanje po gradu. Cijene se razlikuju prema vrsti prevoza koju želite koristiti. Autobusni prijevoz je najjeftiniji način putovanja u Splitu, a cijena jednosmjernog karata iznosi 6 kn. Cijena dvosmjerne karte iznosi 10 kn. Također postoje dnevne i tjedne karte za autobusni prijevoz, a cijena dnevne karte je 12 kn, dok je cijena tjedne karte 50 kn.

Gradski vlakovi također su vrlo pristupačan način prevoza po Splitu, a cijena jednosmjerne karte iznosi 8 kn. Cijena dvosmjerne karte iznosi 14 kn, dok su dnevna i tjedna razglednica 30 kn i 120 kn, odnosno. Također postoji posebna tarifa za studente koja iznosi 6 kn po smjeru.

Trolejbuski prijevoz je još jedan pristupačan način prevoza u Splitu, a cijene se temelje na broju pređenih zone; jedna zona staje 3kn, a svaka sljedeća zona iznosi 1kn više od prethodne. Također postoje mjesečne i godišnje trolejbuske razglednice; mjesečna razglednica stoji 90kn, dok godišnja košta 900kn.

Taksiji su najskuplji oblik prijenosa u Splitu te se cijene obračunavaju prema kilometraži; prosječna cijena vožnje od centra Splita do aerodroma iznosi oko 80kn.

Gdje se mogu kupiti karte za gradski prijevoz u Splitu?

Karte za gradski prijevoz u Splitu mogu se kupiti na nekoliko mjesta. Najčešće mjesto gdje se karte kupuju su stanice za prodaju karata Željeznice Split, te kiosci i trafike. Kiosci i trafike nude ograničen izbor karata, dok sve vrste i vrijednosti karata mogu se pronaći na Željeznicama Split. Narudžbe mogu se obaviti putem interneta, na službenim stranicama Željeznice Split ili putem aplikacije za mobitel. Kada se to učini, isporuka će biti obavljena na adresu koja je odabrana tijekom narudžbe. Moguće je isporučiti više od jedne vrste karte odjednom, čak i od različitih provajdera. Također je moguće platiti gotovinom ili debitnom/kreditnom karticom.

See also  Što je apulija italija

Popusti na karte za gradski prijevoz u Splitu

Split ima raznovrsne mogućnosti za kupnju karata za gradski prijevoz. Postoji nekoliko načina da se dobiju popusti na karte. Prvi način je putem Splitske kartice, koja vam omogućuje do 50 posto popusta na cijenu obične karte. Splitska kartica dostupna je u svim kioscima, a također možete i online narudžbu. drugi način je putem internet stranice Gradskog prijevoza, gdje redovno objavljuju pojedinačne popuste i akcije za kupnju povoljnijih karata. Također postoje i druge akcije i promocije, uključujući Popust dana, koje nude dodatne sniženja cijena za određene linije ili vremenska razdoblja. Također se mogu pronaći promotivni popusti putem donatora ili partnerstava s tvrtkama. Na primjer, Split ima partnerstvo s Croatia Airlinesom za popust od 20 posto na obične jednosmjerne karte za linije gradskog prijevoza u Splitu.

Konačno, postoji i mogućnost ulaganja u godišnju turističku pretplatu koja vam omogućava da besplatno putujete gradskim prijevozom u period od jedne godine. Ova opcija je idealna za one čiji boravak traje duže od mjesec dana ili često putuju unutar Splita.

Svaka od ovih opcija omogućit će vam da ostvarite popuste na cijene običnih jednosmjernih ili povratnih voznih karata za gradskim prijevozom u Splitu te time stvoriti poticaj da štedite novac prilikom putovanja po gradskim linijama.

Aplikacija koja olakšava pristup gradskom prijevozu u Splitu

Split je sve veći grad i svaka pomoć koja olakšava život stanovnicima je dobrodošla. U tom smislu, postoji aplikacija koja olakšava pristup gradskom prijevozu u Splitu. Aplikacija se zove Splitbus, a dostupna je na Android i iOS uređajima.

Splitbus pruža korisnicima detaljne informacije o autobusnim linijama, vremenima polazaka i cijenama karata u gradu Splitu. Omogućuje vam da pregledate rutu autobusa, vidite odredište i zaustavite svoje putovanje. Također možete slati obavijesti o odabranim linijama, tako da ne propustite svoj polazak.

See also  Što je sijera leone

Splitbus vam omogućuje da kupite jednokratnu kartu ili sezonsku kartu za jedan ili više mjeseci putovanja. Nakon kupnje, možete pregledati svoju transakciju i primiti potvrdu putem e-pošte ili SMS-a. Aplikacija također omogućava praćenje vašeg trenutnog položaja na ruti autobusa te pregled stanja priključaka taksija i bicikala diljem Splita.

Splitbus je idealan alat za one koji žele olakšati svoje putovanje po Splitu bez da morate tražiti informacije o liniji autobusa ili čekati na obalnoj stanici za dobiti informacije o vremenima polazaka.

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Što je žumberačko gorje

Žumberačko gorje je planina u Hrvatskoj koja se nalazi istočno od Slunjskog polja. To je područje koje je obilovalo prirodnim ljepotama, kao što su divlje šume, izvori i prelijepe stijene. Ovo planinsko područje poznato je po vrlo malom broju stanovnika koji su se...

read more

Što je zelena špilja

Što je zelena špilja je jedan od najpopularnijih i najslikovitijih prirodnih ljepota u Hrvatskoj. Nalazi se na otoku Visu, na istočnoj obali Jadrana. Ovaj spektakularni pećinski kompleks zauzima površinu od gotovo 2 km2 i sadrži nekoliko stotina pećinskih kanala i...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This