Što je lancome parfem

by Jun 6, 2023Ljepota0 comments

Što je Lancome parfem? Lancome je francuska kozmetička kompanija koja se počela formirati 1930-ih godina. Danas, njihova linija proizvoda uključuje parfeme, šminku, ljepotu i njegu kože proizvode. Njihovi parfemi su vrlo cijenjeni diljem svijeta za svoju senzualnost i fine mirise.

Glavne sastojke Lancome parfema

Lancome je poznat po svojim luksuznim i zavodljivim parfemima, koji se sastoje od različitih sastojaka. Glavni sastojci Lancome parfema obuhvaćaju eterična ulja, bazna ulja, arome i mirise. Eterična ulja su biljke ekstrakti, koji se dobivaju destilacijom i imaju terapijske koristi. Ovi eterični ulja pružaju osnovne note parfema, čineći ga zavodljivim i ugodnim. Bazna ulja su organska masnoća koja je potrebna da bi se parfem držao na koži. Ona omogućava da parfem ostane izrazito dugo vremena na koži. Arome i mirisi dodaju tijesnu notu cvjetnih note, citrusa ili biljnih esencija u parfemima. Sve ove komponente daju Lancome parfemima njihov prepoznatljiv zvuk i zadivljujući okus.

Eterična ulja koja se često koriste u Lancome parfemima uključuju lavandin, jasmin, ružmarin, orahovo ulje i geranijum. Lavandin pruža osvježavajuće osjećaje te je bogat mirisom cvjetova; Jasmin ima bogatu notu meda; Ružmarin je blaga aroma sa slatkom nijansom; Orahovo ulje ima svjež i voćni okus te je odlično balansirano sa drugim komponentama; Geranijum daje cvjetnu notu sa slatko-gorkim okusom. Uz ove sastojke još mnogo drugih biljaka ekstrakata upotpunjuje Lancome parfeme čineći ih nezaboravnim.

Cijena Lancome Parfema

Cijena Lancome parfema ovisi o tome koji je odabran. U svakom slučaju, cijena parfema je uvijek prilično visoka, jer se radi o luksuznom brandu. Jedna od najskupljih opcija je La Nuit Tresor EDP, koja košta između 350 i 400 kuna. To je zaista ekskluzivni parfem s blagim notama vanilije i jagode. Druga skupa alternativa je Miracle Blossom EDP, koja se prodaje od 200 do 250 kuna. Ovo je srednje jake mirisne note cvjetova, a pun okus čini ga savršenim za svaki dan. Postoji i mnogo pristupačnijih opcija, poput Miracle Eau de Toilette-a, koji košta između 100 i 150 kuna. Njegove mirisne note su laganog cvijeća i citrusa što ga čini idealnim zimski parfemom.

See also  Što su la rive parfemi kopije

Iako su Lancome parfemi vrlo ekskluzivni, postoje opcije za većinu proračuna. Postoje također mnoge web stranice gdje se mogu pronaći povoljniji proizvodi od dilera ili preprodavača pa možete potražiti na internetu da biste dobili najbolju moguću cijenu za svoj novi parfem!

Kako koristiti Lancome parfem

Lancome je poznata francuska marka koja se bavi proizvodnjom visokokvalitetnih parfema. Parfemi Lancome-a dostupni su u raznim oblicima i mirisima. Kako bi se postigao najbolji rezultat, važno je znati kako pravilno koristiti parfeme marke Lancome.

Prvi korak je odabir pravog mirisa parfema. Postoji mnogo različitih mirisa, od cvjetnih do citrusnih, pa će svatko morati odabrati onaj koji najbolje odgovara njegovim osobnim preferencijama. Također treba obratiti pažnju na sastojke i trajanje parfema.

Drugi korak je nanijeti parfem na prava mjesta na tijelu. Najbolje mjesto za nanijeti parfem je unutarnja strana laktova i završetak vrata, jer toplina s tih područja potiče ugodan miris. Također, ne preporučuje se nanošenje na ruke jer se tamo brzo isparava te neće trajati dugo.

Treći korak je da se osigura da se ispravan iznos parfema nanese na tijelo. Preporučeno je nanošenje 3 do 4 pumpe po jednom nanosu, budući da previše može biti preintenzivno i pregorko u disanju i možda će drugima biti neugodno.

Posljednja stvar koja treba imati na umu jest da se parfem drži daleko od sunca i topline jer to može promijeniti okus i miris te će ga učiniti manje intenzivnim u trajanju ili čak neprikladnim za upotrebu.

Kako čuvati Lancome parfem

Lancome parfemi su poznati po svojoj kvaliteti i bogatoj aromi, zbog čega se često odlučuju da se iskoriste. No, ukoliko želite da vaš parfem traje dugo i ostane intenzivan, moraćete da ga odgovorno održavate. Dobro čuvanje je izuzetno važno za dugotrajnost parfema. Evo nekoliko korisnih saveta:

See also  Što su tonici za lice

Prvo, držite vaš parfem na hladnom i tamnom mestu, daleko od direktnog sunčevog svetla. To je izuzetno bitno jer sunce može da razgradi sastojke u vašem parfemu, što može dovesti do promene njegovog mirisa. Takođe, izbegavajte držanje Lancome parfema blizu bilo kojeg toplog predmeta poput pločica za grejanje ili uređaja za usisavanje jer toplota može da razbije molekule u vašem parfemu.

Drugo, držite vaš lancome parfem u originalnom pakovanju. Ovo će pomoći da se spreči suvišna izloženost vazduhu i zaštiti ga od bilo kakvih vanjskih faktora koji bi mogli da utiču na njegov miris. Takođe, ako ste prethodno već otvorili bočicu sa parfemom, držite je čvrsto zatvorenu kako biste sprečili isparavanje mirisa.

I na kraju, redovno proveravajte datum isteka lancome-ovog proizvoda pri prelasku na novu bočicu. Uvek birajte najsvežiji proizvod sa najdužim rokom trajanja jer duži rok trajanja predstavlja više sastojaka umirisa koji su neophodni za postizanje intenzivnog mirisa dugotrajne aromaterapijske eksperiencije!

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Što je trajna šminka usana

Što je trajna šminka usana? Trajna šminka usana je postupak tijekom kojeg se stručnjaci za ukrasnu kozmetiku služe pigmentiranjem pomoću mikroigle da bi trajno ucrtali boju na usne. Kako bi se postigla što bolja i dulji trajanje, pigment se uvodi duboko u slojeve kože...

read more

Što su tonici za lice

Tonici za lice su proizvodi koji se koriste za čišćenje lica i poboljšanje njegovog izgleda. Oni se obično koriste nakon što se lice prvo temeljito očisti. Tonici za lice imaju različite sastojke i učinke, od omekšavanja do umirivanja kože i poboljšanja njenog...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This