Remisija je stanje u kojem je bolest pacijenta znatno smanjena ili obustavljena. U medicini se koristi za označavanje djelomičnog ili potpunog povlačenja simptoma i znakova bolesti nakon liječenja. Remisija može biti privremena ili trajna, ovisno o vrsti bolesti.

Remisija je stanje gdje se simptomi bolesti smanjuju ili potpuno nestaju. To se obično postiže liječenjem ili nekim drugim tretmanom.

Što je remisija?

Remisija je postupak kada bolesnik s teškom bolešću ili oboljenjem ima poboljšanje stanja. To znači da simptomi bolesti postaju manje izraženi ili potpuno nestaju. Remisija se može dogoditi tijekom liječenja, ali može trajati i nakon završetka terapije. U nekim slučajevima, remisija bi mogla biti trajna, što znači da se simptomi bolesti više ne javljaju. Međutim, u većini slučajeva, remisija će biti privremena i bolesnik će trebati stalnu kontrolu liječnika kako bi se održalo smanjenje simptoma bolesti.

Kada se remisija događa?

Remisija se može dogoditi u bilo kojem trenutku terapijske skrbi. To može biti u ranoj fazi liječenja, ili čak i nakon što je terapija završena. Ponekad će biti potrebno vrijeme da dođete do remisije, dok u drugim slučajevima možete dobiti odmah nakon početka liječenja. U svakom slučaju, važno je da se pridržavate plana liječenja propisanog od strane vašeg liječnika kako bi se osiguralo djelotvorno i dugotrajno poboljšanje stanja.

Remisija

Remisija je stanje u kojem simptomi i znakovi bolesti nestaju ili se smanjuju. Kada osoba uđe u stanje remisije, to znači da je postigla stabilnost i da je bolest pod kontrolom. U slučajevima kroničnih bolesti, remisija može biti privremena ili trajna. Remisija se može postići liječenjem lijekovima, promjenom prehrane ili na druge načine. Primjenom odgovarajućih mjera prevencije i liječenja, većina pacijenata s kroničnim oboljenjima će postati u remisiji.

See also  Što je oplata

Remisija se često koristi za praćenje napretka bolesti i usporedbu rezultata liječenja. Liječnik će pratiti simptome (ako postoje) te će provoditi laboratorijske testove i druge vrste ispitivanja da bi vidio stupanj aktivnosti bolesti pacijenta. Ako je osoba pogođena nekom bolesti, ona će također imati period redovitih pregleda radi održavanja remisije.

U svakom slučaju, cilj je da se pacijent drži u stanju remisije dugo vremena ili trajno, što značajno povećava njegovo zdravlje i dobrobit. Međutim, treba biti svjestan da su simptomi mogli ponovno nastupiti nakon što se stanje remisije potpuno ne postigne ili ako se ne poštuju mjere opreza i prevencije. Stoga je važno redovito provoditi preglede kako bi se osigurala dugoročna remisija.

Simptomi remisije

Remisije je stanje u kojem su simptomi bolesti blaži ili potpuno nestali. To je vrlo važno za smanjenje rizika od komplikacija, poboljšanje općeg zdravlja i dobrobiti pacijenata. Simptomi remisije mogu se podijeliti na dvije glavne kategorije: fizičke i psihičke. Fizički simptomi uključuju smanjenje intenziteta boli, poboljšano disanje, manje upala, smanjenu temperaturu i bol u mišićima. Psihički simptomi mogu biti smanjen strah, anksioznost ili depresija te povećana motivacija i energija. Konzistentna primjena tretmana može izazvati remisiju koja može potrajati različito vrijeme ovisno o specifičnom stanju pacijenta.

Dijagnostika remisije

Remisija je stanje u kojem se simptomi bolesti povlače, a pacijent ima manje ili nikakve znakove bolesti. Dijagnosticiranje remisije može biti zahtjevno jer se simptomi često mogu vratiti ili se razviti novi simptomi. Zbog toga je važno da liječnik temeljito ispituje pacijenta i prati promjene u njegovom stanju. Liječnik će obaviti temeljit pregled, uključujući i fizikalnu dijagnozu, kako bi potvrdio da su simptomi bolesti smanjeni ili potpuno nestali. Testovi laboratorija također mogu biti potrebni kako bi se utvrdilo je li prisutna infekcija koja bi mogla dovesti do pogoršanja simptoma. U nekim slučajevima liječnik možda će propisati dodatne testove kako bi procijenio funkciju organa i utvrdio postoji li rizik od pogoršanja simptoma. Liječnici također mogu provjeriti podatke o medicinskom stanju pacijenta, zdravstvenim pregledima, medicinskim ispitivanjima i medicinskim testovima da bi osigurali da je postignuta trajna remisija.

See also  Što je telefon

Remisija kod bolesti raka

Remisija je stanje u kojem se tumor smanjuje ili čak potpuno nestaje, što se događa tijekom liječenja raka. To može biti privremeno ili trajno. U slučaju privremene remisije, simptomi se mogu vratiti i rak se može ponovno pojaviti. Trajna remisija označava da je rak potpuno izliječen i da se neće vratiti.

Kako se dijagnosticira remisija?

Liječnik će obaviti fizički pregled i provesti testove krvi kako bi utvrdio stanje pacijentove bolesti. U nekim slučajevima, liječnik može pregledati tkivo tumora za smanjenje ili zaustavljanje rasta tumora. Ako nalazi smanjenje ili nestanak tumora, to bi moglo biti znak privremene ili trajne remisije.

Kako se liječi remisija?

Kako bi se postigla trajna remisija, potrebno je uzeti u obzir višestruke opcije liječenja, uključujući kemoterapiju, radioterapiju i operaciju. Kemoterapija se često koristi za liječenje raka jer uništava stanice tumora unutar tijela pacijenta. Radioterapija djeluje na isti princip, ali djelovanjem zraka uništava stanice tumora bez potrebe za kemikaliji. Operacija je još jedna metoda koja se koristi za uklanjanje tumora iz tijela pacijenta.

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Što je rabdomioliza

Rabdomioliza je akutni medicinski poremećaj u kojem se uništavaju mišićne stanice, što rezultira oslobađanjem mišićnih enzima i elektrolita u krvotok. Može se pojaviti nakon traume, intenzivnog fizičkog napora ili otrovnosti lijekovima.Rabdomioliza je proces...

read more

Što je quo vadis

Što je quo vadis je latinski izraz koji se može prevesti kao "Kamo ideš?" To je pitanje koje se pripisuje rimski caru Neronu, koji je izgovorio to pitanje prilikom bijega sa Rimom u zadnjim danima njegove vladavine. Od tada se često koristi za razmišljanje o smislu...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This