Što su kiki bomboni

by Apr 18, 2023Hrana0 comments

Kako se prave kiki bomboni

Kiki bomboni su čokoladna poslastica poznata po svojoj divnoj vanilijevoj aroma. Uglavnom su napravljeni od čokolade, maslaca, šećera i aromatičnih sastojaka. Oni se obično uvijaju u oblike slične kuglicama, ali mogu biti i drugih oblika. Kiki bomboni je lako napraviti doma, a za to vam treba nekoliko sastojaka i alata.

Prvo što ćete trebati su sastojci za pripremu kikija. To uključuje 200 grama mliječne čokolade, 100 grama maslaca, 2 žličice vanilije i 2 žličice šećera. Sve to treba staviti u lonac i miješati dok se ne dobije glatka smjesa. Ako je potrebno dodati više šećera ili vanilije prema okusu.

Kad ste spremni s miješanjem, potrebno je rastopiti smjesu na laganoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici dok ne postane glatka tekućina. Zatim tu tekućinu stavite u oblikovanim okvirima za sladoled ili druge oblike i ostavite da se stvrdne oko sat vremena. Kada su kiki bomboni stvrdnuti, možete ih iskopati iz okvira i poslužiti!

Kako očuvati kiki bombone?

Kiki bomboni su jedan od najomiljenijih slatkiša, ali važno je znati kako ih pravilno čuvati, tako da će uvijek biti ukusni. Prvo, trebate spremiti kiki bombone u zatvorenu posudu. Ova posuda mora biti dobro zatvorena, tako da se šećer ne rastapa. Također je važno osigurati da posuda bude daleko od izravne sunčeve svjetlosti, jer to može dovesti do truljenja bombona. Osim toga, potrebno je i pohraniti kiki bombone na hladnom mjestu ili u hladnjaku. To će pomoći da održavaju njihovu vlagu i okus te ih čuvaju što duže. Također je važno redovito provjeravati datume proizvodnje na pakiranju i one koji su premašili datum ne bi trebali biti jestivi.

See also  Što je kečap

Ako što duže želite čuvati svoje omiljene kiki bombone, preporučujemo vam da ih stavite u vakuumsku posudu koja će im pomoći da budu što duže vlažni. Osim toga, postoje i posebne plastične torbe s ventilatorima za hranu koje mogu biti odlična alternativa za pohranjivanje slatkiša. Konačno, ako namjeravate dugo čuvati kiki bombone, preporučujemo vam da se držite navedenih savjeta za njihovo pravilno pohranjivanje te time osigurate da ćete uvijek imati svježe i sočne kiki bombone!

Kiki bomboni

Kiki bomboni su slatkiši koje možete pronaći u gotovo svim šećernicama. Ovi se slatkiši smatraju vrlo ukusnim, a njihov okus nalikuje na čokoladu, marelicu i med. Kiki bomboni obično se pakuju u male plastične vrećice ili kutije i mogu biti odličan dar za blagdane ili posebne prigode. Kiki bomboni postoje u raznim bojama i oblicima, a neke se mogu napraviti kod kuće. U nastavku su neki recepti za pripremu kiki bombona.

Recept 1: Kiki bomboni s čokoladom

Da biste napravili ovaj recept, potrebni su vam sljedeći sastojci: 2 šalice skuhane marelica, 1 šalica meda, 1/3 šalice maslaca ili margarina, 2 šalice miješane orahe (mogu biti bilo koji), 1/2 šalice tamne čokolade narezane na komadiće. Prvo morate skuhati marelicu dok ne postane meka. Zatim dodajte med i margarin / maslak te dobro promiješajte. Dodajte orahe i čokoladne komadiće te dobro promiješajte da bi se sve sastojke dobro povezalo. Zatim prebacite smjesu u malo poslužavnik za zamrzavanje te ostavite da se ohladi oko sat vremena. Nakon toga možete oblikovati male bombe od ove smjese te staviti u plastičnu vrećicu ili malu kutijicu za darivanje.

Recept 2: Kiki bomboni sa šljivama

Da biste napravili ovaj recept, potrebni su vam sljedeći sastojci: 2 šalice skuhanih šljiva bez koštica, 1/4 šalice meda, 1/4 šalice maslaca ili margarina, 2 šalice miješanih oraha (mogu biti bilo koji), 1/4 šalica tamne čokolade narezane na komadiće. Prvo morate skuhati šljive dok ne postanu meke pa onda dodajte med i margarin / maslak te dobro promiješajte da bi se svi sastojci povezali jedan sa drugim. Zatim dodajte orahe i čokoladne komadiće pa opet dobro promiješajte da bi se sve povezalo jedno sa drugim. Zatim prebacite smjesu u malo poslužavnik za zamrzavanje te ostavite da se ohladi oko sat vremena da bi ste stvorili jedinstven okus i aromu svih sastojaka.

See also  Što je marinada za piletinu

Nakon toga možete oblikovati male bombe od ove smjese te staviti u plastičnu vrećicu ili malenku kutijicu za darivanje.

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Što je zobeno mlijeko

Što je zobeno mlijeko je tradicionalna hrvatska jela koja se sastoji od zobenih pahuljica na vodi. Zobeno mlijeko je izvor hranjivih tvari, bogato je ugljikohidratima i sadrži visoke razine vitamina i minerala. Zbog niskog sadržaja masti i kolesterolom, to je idealna...

read more

Što je zob

Što je zob? Zob je vrsta štitnika za glavu čiji je cilj zaštititi glavu od udaraca i povreda. Zobovi su napravljeni od tvrdog materijala koji može da absorbira udarce ili da ih razdvaja. Obično se nalaze na sportskim zaštitnim opremama, kao što su bicikli, motori,...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This