Što se smije nositi u avion ryanair

by Jun 23, 2023Putovanja0 comments

Što se smije nositi u avion Ryanair-a ovisi o vrsti leta i prtljažniku koji imate. Postoje određena pravila koja trebate slijediti kako biste ostali u skladu sa zakonom i osigurali da putovanje bude što ugodnije. U ovom članku ćemo detaljno razmotriti što možete nositi sa sobom, tako da znate što očekivati i kako se pripremiti za svoj let.

U avionu Ryanair dopušteno je nositi malu prtljagu, kao što su ručna prtljaga, novčanik i/ili torba u kabini. Također, možete ponijeti i manju dječju opremu (poput dječjeg sjedala i bicikla) bez dodatne naknade.

Ručna Prtljaga

Putnici mogu nositi ručnu prtljagu na svoja putovanja. Ova vrsta prtljage, koja se nosi, obično se naziva torba ili kovčeg. Putnici bi trebali provjeriti svoje letove za pravila i smjernice o tome koliko težine može biti u ručnoj prtljazi. Obično se ne smije prelaziti 7 kg u jednom dijelu ručne prtljage. Dodatne stvari poput laptopa ili medicinskih uređaja mogu biti dodane na maksimalnu težinu bez dodatnih troškova.

Ručna prtljaga bi trebala biti dovoljno velika da sadržava vaše osobne stvari za putovanje, ali ne previše velika da napravite problem za druge putnike na letu. Putnici bi trebali paziti da koriste zakonit torbu ili čvrsto pakiranje da smanje mogućnost oštećenja poslije pregleda sigurnosti. Svi predmeti unutar ručne prtljage moraju biti zapakirani u tvrdim predmetima ili odgovarajućim materijalima kako bi se spriječilo oštećenje tijekom transporta.

Putnicima će možda biti potrebno dodatno skladištenje tijekom letova. Mnogi aerodromski dućani nude uslugu skladištenja pohrane po sat-sat vremena i višednevnom razdoblju. Putnicima će također biti potrebno platiti za tu uslugu, a cijene mogu varirati od lokacije do lokacije.

See also  Što je jezero ponikve

Plaćanje za prekomjerne dimenzije

Kada se putuje avionom, postoje određene restrikcije u vezi veličine prtljage. Prtljaga koja je veća od dopuštenih dimenzija možda će biti naznačena kao prekomjerna i mora se plaćati dodatna naknada. Ova se naknada obično plaća direktno na aerodromu ili online uz kupnju karte, ovisno o letu. Uglavnom, tamo gdje su moguće dimenzije prtljage više od onog što je dopušteno, postoji limit težine ili volumena. U nekim slučajevima, to može biti vrlo strogo i svi napori da se pređu granice mogu dovesti do toga da ćete morati platiti naknadu za prekoračenje. Navečer prije leta trebali biste provjeriti svoju prtljagu da biste osigurali da sve što ste ponijeli ispunjava zahtjeve zrakoplovne tvrtke oko veličine i težine prtljage. U protivnom, možete biti dužni platiti naknadu za prekoračenje.

Cijena dodatne prtljage ovisit će o visini naknade zrakoplovne tvrtke koja se obračunava po kilogramima ili volumenima (ili ponekad obojem) koji premašuju dopušteno. Stoga je važno da provjerite politiku svog leta prije nego što poletite i budite sigurni da ste u skladu sa pravilima i propisima vašeg leta kako bi se izbjegla nepotrebna potrošnja troškova prilikom prijevoza prtljage.

Što se ne smije nositi u avion Ryanair:

Ryanair ima određena pravila i smjernice za stvari koje ne smiju biti unesene u avion. Neke od stvari koje se ne smiju nositi u avion Ryanair su luksuzni proizvodi, oružje, eksplozivi, kemikalije, duhan i alkohol. Također, neki predmeti poput noževa, škara i alata također su zabranjeni. Također se preporuča da putnici na letovima Ryanair ograniče svoje težine prtljage na 15 kg ili manje. Putnici također moraju imati svoju prtljagu uz sebe ili bit će podložni dodatnim troškovima za skladištenje prtljage. Putnicima je također zabranjeno noseći bilo kakve teške predmete koji bi mogli prouzrokovati ozljede drugih putnika ili posade.

Svi putnici moraju biti svjesni rizika povezanog sa nošenjem stvari koje nisu dozvoljene u avion. Stoga je potrebno da putnici budu oprezni pri odabiru stvari koje nose u avion Ryanair. Svi putnici bi trebalo da budu upoznati sa pravilima i smjernicama o tome što se može i ne može nositi na letovima Ryanair-a prije nego što rezerviraju svoju prtljagu ili bilo kakve druge predmete za transport u avion.

See also  Što je ušće neretve

Predmeti koji su dopušteni unutar određenih ograničenja

Kada govorimo o predmetima koji su dopušteni unutar nekih određenih ograničenja, to uključuje obveze i zakone koje treba poštivati. To uključuje i zakon o zaštiti okoliša, zakon o bezbednosti i zdravlju na radu, ali i druge prateće propise. U skladu s tim, postoje određena pravila koja se moraju poštovati prilikom korišćenja različitih vrsta materijala. Na primer, neke materije ne smiju da se upotrebljavaju u okolini u kojoj postoji opasnost po okolinu ili ljudsko zdravlje. Takođe postoje regulativne obaveze vezane za upotrebu opasnih materijala poput pesticida ili hemikalija. S obzirom na to, potrebno je da se pridržavaju odgovarajućih propisa kako bi se sprečila bilo koja šteta na okolini ili ljudskom zdravlju. Drugim rečima, predmeti koji su dopušteni unutar određenih ograničenja mogu biti svi oni materijali čiji je upotrebni period usklađen sa propisima i u skladu sa regulativama vezanim za njihovu upotrebu.

U pogledu proizvoda koji mogu biti deo predmeta dopustivih unutar određenih ograničenja, potrebno je istaći da će oni biti usklađeni sa regulativama i propisima vezanim za njihov kvalitet i bezbednost. Ovi proizvodi takođe moraju da ispunjavaju sve standardizovane procedure prema važećim regulativama i propisima vezanim za njihovo bezbedno upotrebljavanje. Za proizvode koji su daleko više štetni po okolinu ili ljudsko zdravlje, postoje posebne procedure prema kojima se moraju uskladiti sa važećim propisima. Stoga je važno da se radi ispravan izbor proizvoda prilikom nabavke predmeta unutar određenog ograničenja.

Konačno, treba napomenuti da će mnogi predmeti biti podvrgnuti redovnom inspekcionom prema važećim procedurama prema regulativama nadležnih organa vlasti. Ove inspekcije će obuhvatati praćenje bezbednostnih standarda vezanih za navedene predmete te osiguravanje da su oni usklađeni sa propisima vezanim za njihovo bezbedno upotrebivanje. Stoga je važno da se pridržavaju sva navedena pravila i procedure kako bi se omogucilo sigurno i efikasno upotrebivanje svakog predmeta unutar odgovarajućeg ograničenja.

See also  Što je grenland

Provjerite prtljagu

Kada pakujete svoju prtljagu za let Ryanairom, potrebno je da provjerite da li je prtljaga u skladu sa zahtjevima za dimenzije i težinu. Prtljaga koja prelazi određene dimenzije i težinu, može biti dodatno plaćena. Također, vaša prtljaga mora biti čvrsto i lako dostupna za pregled.

Uvijek nosite dva ključna komada prtljage

Preporučuje se da nosite samo dva komada prtljage, jedno za ručni prtljag i drugo za obično putovanje. Osim toga, obavezno nosite identifikacijsku oznaku na svakom od ta dva dijela prtljage. To vam će olakšati pronalaženje prtljage na aerodromu u slučaju da se izgubi.

Budite oprezni sa teškim predmetima

Ne planirajte previše teških predmeta u vašem putnom torbama jer to može uticati na vaše putovanje i možete platiti dodatnu naknadu. Ako ste spremni da donesete neke teške predmete, bolje je da ih stavite u ručni ili kabinsku torbu.

Pažljivo odaberite svoju putnu torbu

Kada pakujete svoju putnu torbu za let Ryanairom, pažljivo odaberite svoju torbu, jer mnogi modeli imaju ograničenja veličine koja mogu ući u područje aviona. Također postoje ograničenja dimenzija koja mogu ući u pretincima unutar aviona što također treba imati na umu kada birate torbu.

Ostale stvari koje treba imati na umu pri pakiranju prtljage za avion Ryanair:

Također biste trebali biti oprezni sa preostalim stvarima koje šalju sa vama u avion. To bi trebalo biti što manje vrijedne stvari poput novca, dokumenata ili elektronskih uređaja. Takve stvari bi trebale biti nosile sa sobom na licu mesta ili su postavljenje tako da budem sigurno i bezbedno tokom leta.

Portal

Position

Nadam se da je ovaj tekst bio koristan i da ste uživali čitajući ga.

Ako želite još slobodno pogledajte sve moje članke na ovom portalu.

Ako mene želite upoznati pogledajte više ovdje.

Sadržaj objavljen i dostupan putem ovim internetskih stranica isključivo je informativnog karaktera i pribavljen iz jvnih izvora, bez ikakvog jamstva, bilo koje vrste, izričitog ili prešutnog, da je isti točan, pravodoban, potpun i/ili prikladan za neku određenu svrhu ili određeni način korištenja. Navedeni sadržaj Korisnik koristi isključivo na vlastitu odgovornost i vlasnik ove stranice se ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem ili interpretacijom istog. Objavljeni sadržaj i informacije ni u kom smislu ne predstavljaju ponudu ili poziv na stavljanje ponude za trgovanje ili bilo koju drugu transakciju u vezi s objavljenim sadržajem i informacijama.

Portal Informer

Portal za informiranje na jednom mjestu

Psihologija

Što je žumberačko gorje

Žumberačko gorje je planina u Hrvatskoj koja se nalazi istočno od Slunjskog polja. To je područje koje je obilovalo prirodnim ljepotama, kao što su divlje šume, izvori i prelijepe stijene. Ovo planinsko područje poznato je po vrlo malom broju stanovnika koji su se...

read more

Što je zelena špilja

Što je zelena špilja je jedan od najpopularnijih i najslikovitijih prirodnih ljepota u Hrvatskoj. Nalazi se na otoku Visu, na istočnoj obali Jadrana. Ovaj spektakularni pećinski kompleks zauzima površinu od gotovo 2 km2 i sadrži nekoliko stotina pećinskih kanala i...

read more

0 Comments

Pin It on Pinterest

Shares
Share This